شکار کردن، اگر منع قانونی نداشته و به قصد تفریح و خوش‌گذرانی نباشد، جایز است؛ اگرچه در ماه‌های حرام باشد. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1] حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی): این‌گونه امور تابع قوانین و مقررات مربوطه می‌باشد و اگر منع قانونی در میان باشد جایز نمی‌باشد و الا فی نفسه اشکال ندارد ولی توجه داشته باشید شکار کردن به قصد تفریح و خوش‌گذرانی جایز نیست. و اگر شرایط شکار وجود داشته باشد حلال است و از جمله شرایط این است که گلوله تیز باشد بگونه‌ای‌که در بدن حیوان فرو رود و آن را پاره کند و اگر گلوله تیز نباشد بلکه با فشار در بدن حیوان فرو رود و حیوان را بکشد یا به واسطه حرارتش بدن حیوان را بسوزاند و در اثر سوزاندن حیوان بمیرد پاک و حلال بودنش اشکال دارد. حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): جایز است. حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی): چنانچه صید مذکور لهوی نباشد مانعی ندارد. حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته): شکار پرندگان بدون غرض عقلائی مشروع، جایز نیست و در این حرمت فرقی بین ماه‌های حرام و غیر آن‌ها نیست. لینک به سایت استفتائات [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
شکار کردن، اگر منع قانونی نداشته و به قصد تفریح و خوشگذرانی نباشد، جایز است؛ اگرچه در ماههای حرام باشد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
اینگونه امور تابع قوانین و مقررات مربوطه میباشد و اگر منع قانونی در میان باشد جایز نمیباشد و الا فی نفسه اشکال ندارد ولی توجه داشته باشید شکار کردن به قصد تفریح و خوشگذرانی جایز نیست.
و اگر شرایط شکار وجود داشته باشد حلال است و از جمله شرایط این است که گلوله تیز باشد بگونهایکه در بدن حیوان فرو رود و آن را پاره کند و اگر گلوله تیز نباشد بلکه با فشار در بدن حیوان فرو رود و حیوان را بکشد یا به واسطه حرارتش بدن حیوان را بسوزاند و در اثر سوزاندن حیوان بمیرد پاک و حلال بودنش اشکال دارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
جایز است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه صید مذکور لهوی نباشد مانعی ندارد.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
شکار پرندگان بدون غرض عقلائی مشروع، جایز نیست و در این حرمت فرقی بین ماههای حرام و غیر آنها نیست.
لینک به سایت استفتائات [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
- [آیت الله نوری همدانی] شخصی در ماه حرام به دیگری جرح وارد کرده است به سبب همان جرح مضروب در غیر ماه حرام از دنیا رفته لطفاً حکم شرعی این مسئله را بیان فرمایید.
- [آیت الله سبحانی] حکم شرعی درباره ی شکار حیوانات حلال گوشت مثل کبک با تفنگ چیست؟
- [آیت الله بهجت] ممنوعیّت شکار حیوانات از طرف سازمان محیط زیست، آیا موجب حرمت شرعی و عدم جواز خوردن آن شکار می شود؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] شکار بی رویّه پرندگان و حیوانات، که موجب نابودی نسل آنها خواهد شد، چه حکمی دارد؟
- [سایر] تاریخچه ماههای حرام و فلسفه آن چیست؟
- [آیت الله سبحانی] اگر فردی در ماه حرام و در خارج از حرم مکه مجروح شود و در ماه حرام و در حرم مکه فوت کند آیا دیه تغلیظ می شود؟
- [سایر] اگر اشخاصی به قصد تفریح (بدون فعل حرام) به شکار روند و گوشت شکار را بخورند؛ آیا خود شکار از لحاظ شرعی در این مورد اشکال دارد یا خیر؟
- [آیت الله سبحانی] اگر قتل در ماه های حرام یا در منطقه حَرَم صورت پذیرد، آیا روزه ای که به عنوان کفاره گرفته می شود نیز باید در ماه های حرام باشد؟
- [آیت الله سبحانی] اگر فردی در ماه حرام مجروح شود و در اثر جراحت مزبور در ماه حرام سال بعد فوت کند آیا دیه تغلیظ می شود؟
- [سایر] حکم شرعی گران فروشی چیست ؟ آیا حرام است یا خیر؟
- [امام خمینی] فضله پرندگان حرام گوشت، نجس است.
- [آیت الله مظاهری] فضله پرندگان حرام گوشت پاک است.
- [آیت الله سبحانی] فضله پرندگان حرام گوشت، نجس است.
- [آیت الله نوری همدانی] فضلة پرندگان حرام گوشت ، نجس است .
- [آیت الله اردبیلی] تخمِ پرندگان حلال گوشت، حلال و تخمِ پرندگان حرام گوشت، حرام است و اگر بین حلال و حرام مشتبه شود، تخمهایی که دو طرف آن مساوی باشد، حرام است و تخمهایی که یک طرف آن باریکتر باشد، حلال است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] تخم پرندگان حلال، حلال و تخم پرندگان حرام، حرام است. و اگر مشتبه باشد تخمهائی که دو طرف آن مساوی است حرام است و تخمهائی که یک طرف آن باریک تر است حلال است.
- [آیت الله بروجردی] بنا بر احتیاط واجب باید از فضلهی پرندگان حرام گوشت اجتناب کرد.
- [آیت الله سیستانی] بول و فضله پرندگان حرام گوشت پاک ، و بهتر اجتناب از آنهاست .
- [آیت الله بهجت] فضله پرندگان حرام گوشت نجس است و فضله خفاش بنا بر احتیاط نجس است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] خوردن ملخی که بال در نیاورده و نمی تواند پرواز کند حرام است. احکام خوردنیها و آشامیدنیها