آیا در روایات از آشامیدن آب در ظروف مسی نهی شده است؟
در روایتی نقل شده است که؛ امام صادق(ع) در ظرفی از فلز روی، آب نوشیدند و اعتقادی به کراهت استفاده از این ظرف نداشتند: یوسف بن یعقوب برادر یونس گوید: امام صادق(ع) آب خواست و در ظرفی که از فلز روی بود برای حضرتشان آب آوردند، یکی از حاضران گفت: عبّاد بصری(یکی از فقهای اهل سنت) نوشیدن آب در ظرفی که با فلز روی ساخته شده را مکروه می‌دارد، امام(ع) فرمود: از او بپرس که آیا این ظرفی ساخته‌شده از طلا و یا نقره است[که کراهت و یا حرمت داشته باشد] ؟![1] از این روایت برداشت می‌شود که جز ظروفی که از طلا و نقره ساخته شده‌ باشند، نوشیدن آب از ظروفی که از دیگر فلزات – از جمله مس – ساخته‌شده‌اند، ایرادی نخواهد داشت.   [1] . کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، ج 6، ص 385، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق؛ شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج 3، ص 353، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ دوم، 1413ق.
عنوان سوال:

آیا در روایات از آشامیدن آب در ظروف مسی نهی شده است؟


پاسخ:

در روایتی نقل شده است که؛ امام صادق(ع) در ظرفی از فلز روی، آب نوشیدند و اعتقادی به کراهت استفاده از این ظرف نداشتند:
یوسف بن یعقوب برادر یونس گوید: امام صادق(ع) آب خواست و در ظرفی که از فلز روی بود برای حضرتشان آب آوردند، یکی از حاضران گفت: عبّاد بصری(یکی از فقهای اهل سنت) نوشیدن آب در ظرفی که با فلز روی ساخته شده را مکروه می‌دارد، امام(ع) فرمود: از او بپرس که آیا این ظرفی ساخته‌شده از طلا و یا نقره است[که کراهت و یا حرمت داشته باشد] ؟![1]
از این روایت برداشت می‌شود که جز ظروفی که از طلا و نقره ساخته شده‌ باشند، نوشیدن آب از ظروفی که از دیگر فلزات – از جمله مس – ساخته‌شده‌اند، ایرادی نخواهد داشت.   [1] . کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، ج 6، ص 385، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق؛ شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج 3، ص 353، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ دوم، 1413ق.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین