شیعه از کجا می‌داند که بعد از امام عسکری(ع)، بنی عباس امام مهدی(عج) را نکشتند؟! و از کجا فهمیدند که در سرداب غائب شده است؟
همیشه کسی که مدّعی است، لازم است دلیل ارائه کند نه منکر؛ بر این اساس، اگر کسی ادعا کند که بنی عباس امام مهدی (عج) به شهادت رساندند، باید دلیل ارائه نماید. در عین حال ما ادله قطعی بر وجود آن حضرت(عج) داریم که به برخی از آنها اشاره می‌کنیم. 1. ظهور امام زمان وعده الهی است: در اخبار وارده از ائمه اطهار راجع به تشریح وعده الهی در آیه 54 سوره مائده به طور صریح و حتم آن‌را منطبق به ظهور امام قائم نموده است و در برابر انکار منکران و تردید مشککان تاکیدات مناسبی در آن اخبار ذکر شده است‏.[2] و باز آنان همان کسانی هستند که خداوند در باره آنان فرمود: «فَسَوْفَ یَاْتِی اللَّهُ بِقَوْمٍ یُحِبُّهُمْ وَ یُحِبُّونَهُ»؛ خداوند به زودی گروهی را خواهد آورد که آنان را دوست می‌دارد و آنان نیز او را دوست می‌دارند، در برابر مؤمنان فروتن و در برابر کافران با عزّت و درشت‌خو و سخت‌گیر هستند.[4] 2. نامه‌های امام(توقیعات): توقیعات حضرت صاحب الزمان(ع) به دست عثمان بن سعید و فرزندش محمد بن عثمان برای شیعیان و دوستان خاص پدر آن‌حضرت(ع) صادر می‌شد. آن توقیعات متضمن امر و نهی و جواب سؤالات شیعیان از حضرتش و به همان‏ خطی بود که در زمان امام حسن عسکری(ع) نوشته می‌شد. شیعیان نیز به اتفاق آنها را عادل می‌دانستند، تا این‌که عثمان بن سعید رحلت نمود، و پسرش ابو‌جعفر محمد بن عثمان او را غسل داد و پس از وی به جای او منصوب گشت، و همه اموری را که پدرش متکفل بود به وی تفویض شد، تمام شیعیان عدالت و وثاقت و امانت‌داری او را ستودند.[1] . صدوق، کمال الدین، کمره‏ای، محمد باقر، ج‏1، ص 62، تهران، اسلامیه‏، چاپ اول، تهران‏، 1377. [3] . مائده، 54. [5] . مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج ‏51، ص 346، بیروت، دار احیاء التراث العربی‏، چاپ دوم، بیروت‏، 1403ق‏.
عنوان سوال:

شیعه از کجا می‌داند که بعد از امام عسکری(ع)، بنی عباس امام مهدی(عج) را نکشتند؟! و از کجا فهمیدند که در سرداب غائب شده است؟


پاسخ:

همیشه کسی که مدّعی است، لازم است دلیل ارائه کند نه منکر؛ بر این اساس، اگر کسی ادعا کند که بنی عباس امام مهدی (عج) به شهادت رساندند، باید دلیل ارائه نماید. در عین حال ما ادله قطعی بر وجود آن حضرت(عج) داریم که به برخی از آنها اشاره می‌کنیم.
1. ظهور امام زمان وعده الهی است: در اخبار وارده از ائمه اطهار راجع به تشریح وعده الهی در آیه 54 سوره مائده به طور صریح و حتم آن‌را منطبق به ظهور امام قائم نموده است و در برابر انکار منکران و تردید مشککان تاکیدات مناسبی در آن اخبار ذکر شده است‏.[2] و باز آنان همان کسانی هستند که خداوند در باره آنان فرمود: «فَسَوْفَ یَاْتِی اللَّهُ بِقَوْمٍ یُحِبُّهُمْ وَ یُحِبُّونَهُ»؛ خداوند به زودی گروهی را خواهد آورد که آنان را دوست می‌دارد و آنان نیز او را دوست می‌دارند، در برابر مؤمنان فروتن و در برابر کافران با عزّت و درشت‌خو و سخت‌گیر هستند.[4]
2. نامه‌های امام(توقیعات): توقیعات حضرت صاحب الزمان(ع) به دست عثمان بن سعید و فرزندش محمد بن عثمان برای شیعیان و دوستان خاص پدر آن‌حضرت(ع) صادر می‌شد.
آن توقیعات متضمن امر و نهی و جواب سؤالات شیعیان از حضرتش و به همان‏ خطی بود که در زمان امام حسن عسکری(ع) نوشته می‌شد. شیعیان نیز به اتفاق آنها را عادل می‌دانستند، تا این‌که عثمان بن سعید رحلت نمود، و پسرش ابو‌جعفر محمد بن عثمان او را غسل داد و پس از وی به جای او منصوب گشت، و همه اموری را که پدرش متکفل بود به وی تفویض شد، تمام شیعیان عدالت و وثاقت و امانت‌داری او را ستودند.[1] . صدوق، کمال الدین، کمره‏ای، محمد باقر، ج‏1، ص 62، تهران، اسلامیه‏، چاپ اول، تهران‏، 1377. [3] . مائده، 54. [5] . مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج ‏51، ص 346، بیروت، دار احیاء التراث العربی‏، چاپ دوم، بیروت‏، 1403ق‏.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین