در روایتی می‌خوانیم: «عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ(ع) قَالَ: مَنْ قَرَأَ سُورَةَ الْعَنْکَبُوتِ وَ الرُّومِ فِی شَهْرِ رَمَضَانَ لَیْلَةَ ثَلَاثَةٍ وَ عِشْرِینَ فَهُوَ وَ اللَّهِ یَا أَبَا مُحَمَّدٍ مِنْ أَهْلِ الْجَنَّةِ لَا أَسْتَثْنِی فِیهِ أَبَداً وَ لَا أَخَافُ أَنْ یَکْتُبَ اللَّهُ عَلَیَّ فِی یَمِینِی إِثْماً وَ إِنَّ لِهَاتَیْنِ السُّورَتَیْنِ مِنَ اللَّهِ مَکَاناً».[1] امام صادق(ع) می‌فرماید: «هر کس سوره عنکبوت و روم را در شب بیست و سوم ماه رمضان تلاوت کند به خدا سوگند که او اهل بهشت است و هرگز کسی را از این سخن استثنا نمی‌کنم و ترس آن ندارم که خداوند بر سوگند من گناهی نویسد و به‌راستی، این دو سوره را نزد خدا جایگاه رفیعی است». [1] . شیخ صدوق، ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص 109، قم، دار الشریف الرضی للنشر، چاپ دوم، 1406ق.
در روایتی میخوانیم: «عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ(ع) قَالَ: مَنْ قَرَأَ سُورَةَ الْعَنْکَبُوتِ وَ الرُّومِ فِی شَهْرِ رَمَضَانَ لَیْلَةَ ثَلَاثَةٍ وَ عِشْرِینَ فَهُوَ وَ اللَّهِ یَا أَبَا مُحَمَّدٍ مِنْ أَهْلِ الْجَنَّةِ لَا أَسْتَثْنِی فِیهِ أَبَداً وَ لَا أَخَافُ أَنْ یَکْتُبَ اللَّهُ عَلَیَّ فِی یَمِینِی إِثْماً وَ إِنَّ لِهَاتَیْنِ السُّورَتَیْنِ مِنَ اللَّهِ مَکَاناً».[1]
امام صادق(ع) میفرماید: «هر کس سوره عنکبوت و روم را در شب بیست و سوم ماه رمضان تلاوت کند به خدا سوگند که او اهل بهشت است و هرگز کسی را از این سخن استثنا نمیکنم و ترس آن ندارم که خداوند بر سوگند من گناهی نویسد و بهراستی، این دو سوره را نزد خدا جایگاه رفیعی است». [1] . شیخ صدوق، ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص 109، قم، دار الشریف الرضی للنشر، چاپ دوم، 1406ق.
- [سایر] امام صادق(ع) زیارت و نماز گزاردن نزد قبر کدام امام معصوم(ع) را در شب پانزدهم ماه رمضان مستوجب آزادی از آتش جهنم ذکر فرمودهاند؟
- [سایر] اثر قرائت سوره انا فتحنا در نماز مستحبی هر شب از ماه رمضان چیست؟
- [سایر] آیا امام زمان (عج) در روز جمعهای که 23 ماه مبارک رمضان خواهد بود ظهور میکند؟
- [سایر] آیا روزه در روزهای 19، 21 و 23 ماه مبارک رمضان نسبت به سایر روزها برتری دارد!؟
- [سایر] چرا شب قدر، شب نزول قرآن کریم بین مسلمین مورد اختلاف است؟ چرا شیعه شبهای 19، 21 و 23 و اهل سنت شبهای 23 و 27 را شب قدر می دانند؟
- [سایر] علی (ع) در شب 19 رمضان چه اذکاری می گفتند؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] عده ای در شبهای قدر ماه مبارک رمضان نماز قضا می خوانند، و گاهی با جماعت خوانده می شود، آیا افضل نافله شبهای قدر است یا نماز قضا و آیا به جماعت خواندن صحیح است یا خیر؟
- [سایر] سلام وقت بخیر من برای ماه رمضان نیت ختم قران کرده ام ولی به سوره سجده دار واجب رسیده ام و حایض هستم و امکان خواندن سوره برایم نیست چون نگرانم که نتوانم ختمم را پس از این دوران تا پایان ماه رمضان تمام کنم ایا میتوانم از کسی بخواهم ان یک سوره را برایم یخواند؟ نیتم دچار اشکال نمیشود؟
- [آیت الله مظاهری] غلط خواندن قرآن در ماه مبارک رمضان، مبطل روزه است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] غلط خواندن قرآن در ماه مبارک رمضان چه حکمی دارد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . وقت نیت روزه ماه رمضان از اول شب است تا اذان صبح.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] وقت نیت روزه ماه رمضان از اول شب است تا اذان صبح.
- [آیت الله بروجردی] وقت نیت روزهی ماه رمضان از اوّل شب است تا اذان صبح.
- [آیت الله سیستانی] انسان میتواند در هر شب از ماه رمضان برای روزه فردای آن نیت کند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر در روزه رمضان در شب جنب شود و به تفصیلی که در
- [آیت الله خوئی] وقت نیت روزه ماه رمضان از اول شب است تا اذان صبح.
- [آیت الله اردبیلی] اگر پیش از ماه رمضان فطره را بدهد، صحیح نیست؛ ولی میتواند در ماه رمضان قبل از غروب شب عید، فطره را بپردازد و چنانچه پیش از رمضان یا در ماه رمضان به فقیر قرض بدهد و بعد از آن که فطره بر او واجب شد، طلب خود را بابت فطره حساب کند، مانعی ندارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] انسان میتواند در هر شب از ماه رمضان برای روزه فردای آن، نیّت کند و بهتر است که شب اوّل ماه هم نیّت روزه همه ماه را بنماید.
- [آیت الله خوئی] انسان میتواند در هر شب از ماه رمضان برای روزه فردای آن نیت کند بهتر آن است که شب اول ماه هم نیت روزه همة ماه را بنماید.
- [آیت الله سبحانی] باید در هر شب از ماه رمضان داعی بر امساک فردا را داشته باشد و بهتر است که شب اول ماه هم نیت روزه همه ماه را بنماید.