این حدیث در کدام کتاب ذکر شده است: (حضرت محمد(ص) می‌فرماید: هنگامی که بنده‌ای برای نماز بر می‌خیزد، اگر تمام توجهش به خدا باشد مانند روزی است که از مادر متولد شده است).
در روایات برای نماز، آثار دنیوی و اخروی گوناگونی ذکر شده است؛ یکی از این آثار، آمرزش گناهان در صورت اقامه‌کردن نماز با توجه کامل است که در این صورت، گویا نمازگزار تازه از مادرش متولد شده است. 1. پیامبر خدا(ص): «هرگاه بنده به نماز ایستد و فکر و دلش متوجّه خداوند متعال باشد، وقتی نماز را تمام کند، مانند روزی است که از مادر متولد شده است».[1] 2. امیرالمؤمنین علی(ع): از رسول خدا(ص) شنیدم که می‌فرمود: «ای علی! سوگند به خدایی که مرا به درستی و راستی بشارت دهنده و انذار کننده فرستاد، یقیناً هر یک از شما برای وضو برخیزد، گناهان از اعضایش می‌ریزد و هنگامی که برای نماز به ظاهر و باطنش و به روی و به قلبش به سوی خدا می‌رود، از نماز فارغ نمی‌شود مگر مانند روزی که مادر او را زاییده، از همه گناهان پاک می‌شود. و اگر میان دو نماز واجب خطایی به او برسد، پس از ادای نماز دیگر به همان صورت گناهش آمرزیده می‌شود».[2] برای آگاهی بیشتر درباره آثار و اهمیت نماز پاسخ‌های زیر را مطالعه کنید: «معنا و آثار نماز»، سؤال 2997 «آثار و برکات نماز اول وقت و سبک نشمردن نماز»، سؤال 33705 «اسرار و فلسفه نماز در مذهب شیعه»، سؤال 13873   [1] . مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج ‏81، ص 261، بیروت، دار احیاء التراث العربی، چاپ دوم، 1403ق. [2] . عیاشی، محمد بن مسعود، التفسیر، ج ‏2، ص 161، تهران، المطبعه العلمیه، چاپ اول، 1380ق.
عنوان سوال:

این حدیث در کدام کتاب ذکر شده است: (حضرت محمد(ص) می‌فرماید: هنگامی که بنده‌ای برای نماز بر می‌خیزد، اگر تمام توجهش به خدا باشد مانند روزی است که از مادر متولد شده است).


پاسخ:

در روایات برای نماز، آثار دنیوی و اخروی گوناگونی ذکر شده است؛ یکی از این آثار، آمرزش گناهان در صورت اقامه‌کردن نماز با توجه کامل است که در این صورت، گویا نمازگزار تازه از مادرش متولد شده است.
1. پیامبر خدا(ص): «هرگاه بنده به نماز ایستد و فکر و دلش متوجّه خداوند متعال باشد، وقتی نماز را تمام کند، مانند روزی است که از مادر متولد شده است».[1]
2. امیرالمؤمنین علی(ع): از رسول خدا(ص) شنیدم که می‌فرمود: «ای علی! سوگند به خدایی که مرا به درستی و راستی بشارت دهنده و انذار کننده فرستاد، یقیناً هر یک از شما برای وضو برخیزد، گناهان از اعضایش می‌ریزد و هنگامی که برای نماز به ظاهر و باطنش و به روی و به قلبش به سوی خدا می‌رود، از نماز فارغ نمی‌شود مگر مانند روزی که مادر او را زاییده، از همه گناهان پاک می‌شود. و اگر میان دو نماز واجب خطایی به او برسد، پس از ادای نماز دیگر به همان صورت گناهش آمرزیده می‌شود».[2]
برای آگاهی بیشتر درباره آثار و اهمیت نماز پاسخ‌های زیر را مطالعه کنید:
«معنا و آثار نماز»، سؤال 2997
«آثار و برکات نماز اول وقت و سبک نشمردن نماز»، سؤال 33705
«اسرار و فلسفه نماز در مذهب شیعه»، سؤال 13873   [1] . مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج ‏81، ص 261، بیروت، دار احیاء التراث العربی، چاپ دوم، 1403ق. [2] . عیاشی، محمد بن مسعود، التفسیر، ج ‏2، ص 161، تهران، المطبعه العلمیه، چاپ اول، 1380ق.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین