طبری در تاریخش در ضمن بیان حوادث سال دوم هجرت می‌گوید: ‏ «از حوادث این سال؛ تغییر قبله مسلمانان از شام به سوی کعبه بود و این در ماه شعبان آن سال رخ داد. گذشتگان در وقت تغییر قبله اختلاف نظرهایی دارند اما بیشتر آنان معتقدند که این تغییر در نیمه شعبان، هیجده ماه پس از هجرت بود».[1] از ابن مسعود روایت کرده‌اند که؛ مردم به سوی بیت المقدس نماز می‌خواندند و چون هیجده ماه از هجرت پیامبر(ص) گذشت هنگام نماز سر به آسمان برمی‌داشت و منتظر فرمان خدا بود و سوی بیت المقدس نماز می‌خواند ولی دوست داشت که سوی کعبه نماز بخواند، لذا خداوند این آیه را نازل فرمود: «ما [به هر سو] گردانیدنِ رویت در آسمان را نیک می‌بینیم. پس [باش تا] تو را به قبله‌ای که بدان خشنود شوی برگردانیم؛ پس روی خود را به سوی مسجدالحرام کن؛ و هر جا بودید، روی خود را به سوی آن بگردانید. در حقیقت، اهل کتاب نیک می‌دانند که این [تغییر قبله‏] از جانب پروردگارشان [بجا و] درست است؛ و خدا از آنچه می‌کنند غافل نیست».[2] از ابن اسحاق نیز روایت کرده‌اند که قبله در ماه شعبان، هیجده ماه پس از هجرت، تغییر یافت.[3] برای آگاهی بیشتر «چگونگی تغییر قبله»، سؤال 33758 را از همین سایت مطالعه کنید. [1] . طبری، محمد بن جریر، تاریخ الامم و الملوک(تاریخ طبری)، ج ‏2، ص 415 – 416، بیروت، دار التراث، چاپ دوم، 1387ق. [2] . بقره، 144؛ تاریخ ‏الطبری، ج ‏2، ص 416. [3] . تاریخ ‏الطبری، ج ‏2، ص 416.
طبری در تاریخش در ضمن بیان حوادث سال دوم هجرت میگوید:
«از حوادث این سال؛ تغییر قبله مسلمانان از شام به سوی کعبه بود و این در ماه شعبان آن سال رخ داد. گذشتگان در وقت تغییر قبله اختلاف نظرهایی دارند اما بیشتر آنان معتقدند که این تغییر در نیمه شعبان، هیجده ماه پس از هجرت بود».[1]
از ابن مسعود روایت کردهاند که؛ مردم به سوی بیت المقدس نماز میخواندند و چون هیجده ماه از هجرت پیامبر(ص) گذشت هنگام نماز سر به آسمان برمیداشت و منتظر فرمان خدا بود و سوی بیت المقدس نماز میخواند ولی دوست داشت که سوی کعبه نماز بخواند، لذا خداوند این آیه را نازل فرمود: «ما [به هر سو] گردانیدنِ رویت در آسمان را نیک میبینیم. پس [باش تا] تو را به قبلهای که بدان خشنود شوی برگردانیم؛ پس روی خود را به سوی مسجدالحرام کن؛ و هر جا بودید، روی خود را به سوی آن بگردانید. در حقیقت، اهل کتاب نیک میدانند که این [تغییر قبله] از جانب پروردگارشان [بجا و] درست است؛ و خدا از آنچه میکنند غافل نیست».[2]
از ابن اسحاق نیز روایت کردهاند که قبله در ماه شعبان، هیجده ماه پس از هجرت، تغییر یافت.[3]
برای آگاهی بیشتر «چگونگی تغییر قبله»، سؤال 33758 را از همین سایت مطالعه کنید. [1] . طبری، محمد بن جریر، تاریخ الامم و الملوک(تاریخ طبری)، ج 2، ص 415 – 416، بیروت، دار التراث، چاپ دوم، 1387ق. [2] . بقره، 144؛ تاریخ الطبری، ج 2، ص 416. [3] . تاریخ الطبری، ج 2، ص 416.
- [سایر] در زمان پیامبر اسلام، مدتی بیت المقدس قبله مسلمانان بود. چه عواملی سبب شد این قبله به کعبه تغییر یابد؟
- [سایر] در زمان پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله، مدتی بیت المقدس قبله مسلمانان بود. چه عواملی سبب شد این قبله به کعبه تغییر یابد؟
- [سایر] چرا قبله از بیت المقدس به کعبه تغییر کرد؟
- [سایر] چرا مسلمانان به بیت المقدس علاقه دارند؟
- [سایر] چگونه تغییر قبله از بیت المقدس به سوی کعبه، در یک نماز انجام گرفته است؟
- [سایر] چگونه تغییر قبله از بیت المقدس به سوی کعبه در یک نماز انجام گرفته است ؟
- [سایر] چگونه تغییر قبله از بیت المقدس به سوی کعبه، در یک نماز انجام گرفته است؟
- [سایر] دلایل قداست و اهمیت بیت المقدس برای مسلمانان چیست؟
- [سایر] آیا مطابق قرآن بیت المقدس، متعلق به یهودیان نیست؟ و مسلمانان غاصب محسوب نمی شوند؟
- [سایر] وطن اصلی و تاریخی قوم بنی اسرائیل و پیامبرانش همین بیت المقدس و اورشلیم و مناطق مجاور بوده، مگر سلیمان نبی در همین سرزمین ها حکومت نمی کرده؟ مگر یک به یک پیامبران بنی اسرائیل از همین مناطق برنخواستند و ظاهراً مسلمانان بعدها به مناطق شمالی عربستان از جمله فلسطین وارد شدند. پس چگونه است که ما اسراییل را در ادعاهایش محقّ نمی دانیم؟ توضیح دهید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها مسجد الحرام است و بعد از آن مسجد پیامبر صلی الله علیه و آله و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعد از مسجد بیت المقدس، مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محله و بعد از مسجد محله، مسجد بازار است.
- [آیت الله نوری همدانی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است ، که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همة مسجد ها مسجد الحرام است و بعد از آن مسجد پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم ) و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعداز مسجد بیت المقدس ، مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محله و بعد از محله ، مسجد بازار است .
- [آیت الله بروجردی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همهی مسجدها مسجدالحرام است و بعد از آن مسجد پیغمبر صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِه وَ سَلَّم و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعد از مسجد بیت المقدس مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محلّه و بعد از مسجد محلّه، مسجد بازار است.
- [امام خمینی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند. و بهتر از همه مسجدها مسجدالحرام است، و بعد از آن مسجد پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم، و بعد مسجد کوفه، و بعد از آن مسجد بیت المقدس، و بعد از مسجد بیت المقدس مسجد جامع هر شهر، و بعد از آن مسجد محله، و بعد از مسجد محله مسجد بازار است.
- [آیت الله علوی گرگانی] در شرع مقدّس اسلام بسیار سفارش شده است، که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها، مسجد الحرام است و بعد از آن مسجد پیغمبر و بعد مسجد کوفه ومسجد بیت المقدّس و بعد مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محلّه و بعد از مسجد محلّه، مسجد بازار است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در شرع مقدّس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها مسجدالحرام است و بعد از آن مسجد پیغمبر(صلی الله علیه وآله) و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدّس و بعد مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محلّه، و بعد از مسجد محلّه، مسجد بازار است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها مسجدالحرام است و بعداز آن مسجد پیغمبر (ص) و بعد از آن مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعد از آن مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محله و بعد از آن مسجد بازار است.
- [آیت الله سیستانی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند ، و بهتر از همه مسجدها مسجد الحرام است ، و بعد از آن مسجد پیغمبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم ، و بعد از آن مسجد کوفه ، و بعد از آن مسجد بیت المقدس ، و بعد از آن مسجد جامع هر شهر ، و بعد از آن مسجد محلّه ، و بعد از آن مسجد بازار است .
- [آیت الله اردبیلی] رو به قبله کردن محتضر بر هر مسلمان واجب است.
- [آیت الله وحید خراسانی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها مسجد الحرام است و بعد از ان مسجد پیغمبر صلی الله علیه واله وسلم و بعد از ان مسجد کوفه و بعد از ان مسجد بیت المقدس و بعد از ان مسجد جامع هر شهر و بعد از ان مسجد محله و بعد از ان مسجد بازار است