آیا مطابق قرآن بیت المقدس، متعلق به یهودیان نیست؟ و مسلمانان غاصب محسوب نمی شوند؟
ا آیاتی که این ادعا به آن مرتبط شده است، باید روشن و شفاف بیان شود. چون غلط فهمیدن و برداشت معوج، امری نیست که هر کسی در نگاه ابتدایی به آن برسد. بلکه نگاه غلط زاییده یک ذهن بیمار است و باید مشخص شود، آن ادعا چیست تا مغالطه هایش معلوم شود. مثلا اگر آیه 21 سوره مائده مد نظر باشد (ای قوم! به سرزمین مقدّسی که خداوند برای شما مقرّر داشته، وارد شوید!) در ادامه سوره می بینیم که بنی اسرائیل از دستور خدا در این زمینه تخطی کردند و به همین دلیل آن سرزمین برایشان حرام شد و دچار سرگردانی شدند. ثانیا به فرض که خداوند روزگاری بیت المقدس را سرزمین یهودیان کرده باشد، هیچ دلیلی ندارد که این تقدیر الهی همیشگی باشد. و تفکر اینکه تقدیرات الهی قابل تغییر نیستند، تفکری یهودی است که خدای متعال آنها را به سبب همین تفکر لعنت کرده است: وَ قالَتِ الْیَهُودُ یَدُ اللَّهِ مَغْلُولَةٌ غُلَّتْ أَیْدیهِمْ وَ لُعِنُوا بِما قالُوا بَلْ یَداهُ مَبْسُوطَتان (64 مائده) و یهود گفتند: (دست خدا بسته است.) دستهای خودشان بسته باد. و به [سزای‌] آنچه گفتند، از رحمت خدا دور شوند. و روشن است که خدای متعال سرنوشت افراد را در دنیا به اعمال و رفتار آنها گره زده است. تا آنجا که حتی عذاب امت یونس را به خاطر توبه آنها برمی دارد. ثالثا آنچه در قرآن آمده است، این است که یهودیان به خاطر نافرمانی ها و عصیان گری هایشان مورد غضب الهی قرار گرفته اند و مهر خواری و مذلت بر آنها خورده است: ضُرِبَتْ عَلَیْهِمُ الذِّلَّةُ أَیْنَ ما ثُقِفُوا إِلاَّ بِحَبْلٍ مِنَ اللَّهِ وَ حَبْلٍ مِنَ النَّاسِ وَ باؤُ بِغَضَبٍ مِنَ اللَّهِ وَ ضُرِبَتْ عَلَیْهِمُ الْمَسْکَنَةُ ذلِکَ بِأَنَّهُمْ کانُوا یَکْفُرُونَ بِآیاتِ اللَّهِ وَ یَقْتُلُونَ الْأَنْبِیاءَ بِغَیْرِ حَقٍّ ذلِکَ بِما عَصَوْا وَ کانُوا یَعْتَدُونَ (112 آل عمران) هر کجا یافته شوند، به خواری دچار شده ‌اند- مگر آنکه به پناه امان خدا و زینهار مردم [روند]- و به خشمی از خدا گرفتار آمدند، و [مُهر] بینوایی بر آنان زده شد. این بدان سبب بود که به آیات خدا کفر می‌ ورزیدند و پیامبران را بناحق می‌ کشتند. [و نیز] این [عقوبت‌] به سزای آن بود که نافرمانی کردند و از اندازه درمی‌ گذرانیدند. رابعا حتی اگر بیت المقدس، سرزمین یهودیان بوده باشد، می دانیم که پیرو واقعی حضرت موسی (ع) با شنیدن دعوت پیامبر مکرم اسلام (ص) باید به اسلام درآمده باشد. وَ إِنَّ مِنْ أَهْلِ الْکِتابِ لَمَنْ یُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَ ما أُنْزِلَ إِلَیْکُمْ وَ ما أُنْزِلَ إِلَیْهِمْ خاشِعینَ لِلَّهِ لا یَشْتَرُونَ بِآیاتِ اللَّهِ ثَمَناً قَلیلا (199 آل عمران) و البته از میان اهل کتاب کسانی هستند که به خدا و بدانچه به سوی شما نازل شده و به آنچه به سوی خودشان فرود آمده ایمان دارند، در حالی که در برابر خدا خاشعند، و آیات خدا را به بهای ناچیزی نمی‌ فروشند.
عنوان سوال:

آیا مطابق قرآن بیت المقدس، متعلق به یهودیان نیست؟ و مسلمانان غاصب محسوب نمی شوند؟


پاسخ:

ا آیاتی که این ادعا به آن مرتبط شده است، باید روشن و شفاف بیان شود. چون غلط فهمیدن و برداشت معوج، امری نیست که هر کسی در نگاه ابتدایی به آن برسد. بلکه نگاه غلط زاییده یک ذهن بیمار است و باید مشخص شود، آن ادعا چیست تا مغالطه هایش معلوم شود.

مثلا اگر آیه 21 سوره مائده مد نظر باشد (ای قوم! به سرزمین مقدّسی که خداوند برای شما مقرّر داشته، وارد شوید!) در ادامه سوره می بینیم که بنی اسرائیل از دستور خدا در این زمینه تخطی کردند و به همین دلیل آن سرزمین برایشان حرام شد و دچار سرگردانی شدند.

ثانیا به فرض که خداوند روزگاری بیت المقدس را سرزمین یهودیان کرده باشد، هیچ دلیلی ندارد که این تقدیر الهی همیشگی باشد. و تفکر اینکه تقدیرات الهی قابل تغییر نیستند، تفکری یهودی است که خدای متعال آنها را به سبب همین تفکر لعنت کرده است:

وَ قالَتِ الْیَهُودُ یَدُ اللَّهِ مَغْلُولَةٌ غُلَّتْ أَیْدیهِمْ وَ لُعِنُوا بِما قالُوا بَلْ یَداهُ مَبْسُوطَتان (64 مائده) و یهود گفتند: (دست خدا بسته است.) دستهای خودشان بسته باد. و به [سزای‌] آنچه گفتند، از رحمت خدا دور شوند.

و روشن است که خدای متعال سرنوشت افراد را در دنیا به اعمال و رفتار آنها گره زده است. تا آنجا که حتی عذاب امت یونس را به خاطر توبه آنها برمی دارد.

ثالثا آنچه در قرآن آمده است، این است که یهودیان به خاطر نافرمانی ها و عصیان گری هایشان مورد غضب الهی قرار گرفته اند و مهر خواری و مذلت بر آنها خورده است:
ضُرِبَتْ عَلَیْهِمُ الذِّلَّةُ أَیْنَ ما ثُقِفُوا إِلاَّ بِحَبْلٍ مِنَ اللَّهِ وَ حَبْلٍ مِنَ النَّاسِ وَ باؤُ بِغَضَبٍ مِنَ اللَّهِ وَ ضُرِبَتْ عَلَیْهِمُ الْمَسْکَنَةُ ذلِکَ بِأَنَّهُمْ کانُوا یَکْفُرُونَ بِآیاتِ اللَّهِ وَ یَقْتُلُونَ الْأَنْبِیاءَ بِغَیْرِ حَقٍّ ذلِکَ بِما عَصَوْا وَ کانُوا یَعْتَدُونَ (112 آل عمران) هر کجا یافته شوند، به خواری دچار شده ‌اند- مگر آنکه به پناه امان خدا و زینهار مردم [روند]- و به خشمی از خدا گرفتار آمدند، و [مُهر] بینوایی بر آنان زده شد. این بدان سبب بود که به آیات خدا کفر می‌ ورزیدند و پیامبران را بناحق می‌ کشتند. [و نیز] این [عقوبت‌] به سزای آن بود که نافرمانی کردند و از اندازه درمی‌ گذرانیدند.

رابعا حتی اگر بیت المقدس، سرزمین یهودیان بوده باشد، می دانیم که پیرو واقعی حضرت موسی (ع) با شنیدن دعوت پیامبر مکرم اسلام (ص) باید به اسلام درآمده باشد.

وَ إِنَّ مِنْ أَهْلِ الْکِتابِ لَمَنْ یُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَ ما أُنْزِلَ إِلَیْکُمْ وَ ما أُنْزِلَ إِلَیْهِمْ خاشِعینَ لِلَّهِ لا یَشْتَرُونَ بِآیاتِ اللَّهِ ثَمَناً قَلیلا (199 آل عمران) و البته از میان اهل کتاب کسانی هستند که به خدا و بدانچه به سوی شما نازل شده و به آنچه به سوی خودشان فرود آمده ایمان دارند، در حالی که در برابر خدا خاشعند، و آیات خدا را به بهای ناچیزی نمی‌ فروشند.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین