چگونه تغییر قبله از بیت المقدس به سوی کعبه در یک نماز انجام گرفته است ؟
مسأله تغییر قبله از مسلمات تاریخ اسلام است. در آیات و روایات چگونگی آن بیان شده است. و در مدینه مسجدی وجود دارد بنام ذو قبلتین )یعنی مسجدی که دو قبله دارد(. اما مسلمانان چطور در نماز 170 درجه تغییر جهت دادند با اینکه در نماز جماعت بودند. این هم اشکالی ندارد و منافاتی با نماز ندارد چنانچه در توضیح‌المسائل بیان شده که در نماز واجب ما می‌توانیم حرکت کنیم و یا در حال ضرورت ما می‌توانیم نماز واجب را روی اسب، ماشین و... بخوانیم و حرکت در نماز و مقام ضرورت اشکالی ندارد. و در آن موقع هم که پیامبر)ص( تغییر قبله دادند و از طرف شمال به طرف جنوب ایستادند، مسلمانان مقداری در نماز حرکت کردند و به طوری راه رفتن که کاملاً در جهت جنوب قرار گرفتند. آنها نیز همانند پیامبر(ص) حرکت نمودند. و از نظر فقه اسلامی این مقدار راه رفتن در مقام ضرورت اشکالی دارد، )برای توضیح بیشتر به تفسیر نمونه، ج 1، ذیل آیه 143 و 144، مراجعه شود(. و با توجه به جمعیت کم آن محل، بدون بی‌نظمی به آسانی امکان‌پذیر بوده است. البته در این باره نظریه‌های دیگر نیز وجود دارد از آن جمله پیامبر)ص( به تنهایی نماز می‌خوانده است. که در این صورت تغییر قبله به عنوان یک معجزه الهی به آسانی قابل پذیرش است. برای آگاهی بیشتر ر.ک به: مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج 19، ص 196. www.payambarazam.ir
عنوان سوال:

چگونه تغییر قبله از بیت المقدس به سوی کعبه در یک نماز انجام گرفته است ؟


پاسخ:

مسأله تغییر قبله از مسلمات تاریخ اسلام است. در آیات و روایات چگونگی آن بیان شده است. و در مدینه مسجدی وجود دارد بنام ذو قبلتین )یعنی مسجدی که دو قبله دارد(. اما مسلمانان چطور در نماز 170 درجه تغییر جهت دادند با اینکه در نماز جماعت بودند. این هم اشکالی ندارد و منافاتی با نماز ندارد چنانچه در توضیح‌المسائل بیان شده که در نماز واجب ما می‌توانیم حرکت کنیم و یا در حال ضرورت ما می‌توانیم نماز واجب را روی اسب، ماشین و... بخوانیم و حرکت در نماز و مقام ضرورت اشکالی ندارد.
و در آن موقع هم که پیامبر)ص( تغییر قبله دادند و از طرف شمال به طرف جنوب ایستادند، مسلمانان مقداری در نماز حرکت کردند و به طوری راه رفتن که کاملاً در جهت جنوب قرار گرفتند. آنها نیز همانند پیامبر(ص) حرکت نمودند.
و از نظر فقه اسلامی این مقدار راه رفتن در مقام ضرورت اشکالی دارد، )برای توضیح بیشتر به تفسیر نمونه، ج 1، ذیل آیه 143 و 144، مراجعه شود(. و با توجه به جمعیت کم آن محل، بدون بی‌نظمی به آسانی امکان‌پذیر بوده است.
البته در این باره نظریه‌های دیگر نیز وجود دارد از آن جمله پیامبر)ص( به تنهایی نماز می‌خوانده است. که در این صورت تغییر قبله به عنوان یک معجزه الهی به آسانی قابل پذیرش است.
برای آگاهی بیشتر ر.ک به:
مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج 19، ص 196.
www.payambarazam.ir





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین