(لو ان رجلاً عبد البغل قربة الی الله لاباس به)؛ این مقوله نسبت به ابوحنیفه در خیلی از کتاب‌های اهل سنت هم داده شده است. لطفاً در این مورد توضیح دهید.
کلامی منسوب به ابوحنیفه(پیشوای حنفیان) این‌گونه نقل شده است: «لو ان رجلاً عبد البغل قربة الی الله لاباس به!» یعنی اگر فردی، قاطری را عبادت و بندگی کند؛ در حالی‌که قصد تقرّب به خداوند داشته باشد، اشکالی بر این فرد نیست.[1] در برخی از منابع به جای «قاطر»؛ «لنگه کفش» ذکر شده است.[2] به نظر می‌رسد انتساب این کلام به ابوحنیفه، یقینی نیست. گذشته از آن، محققان اهل سنت نیز معتقدند که این سخن باطل و منافی توحید است.[3]   [1] . ابن جوزی، عبدالرحمن بن علی‏، المنتظم،‏ ج 8، ص 133، بیروت، دارالکتب العلمیة، چاپ اول، 1412ق. [2] . فسوی، أبو یوسف یعقوب بن سفیان، المعرفة و التاریخ، ج 2، ص 784، بیروت، مؤسسة الرسالة، چاپ دوم، 1401ق. [3] . همان.
عنوان سوال:

(لو ان رجلاً عبد البغل قربة الی الله لاباس به)؛ این مقوله نسبت به ابوحنیفه در خیلی از کتاب‌های اهل سنت هم داده شده است. لطفاً در این مورد توضیح دهید.


پاسخ:

کلامی منسوب به ابوحنیفه(پیشوای حنفیان) این‌گونه نقل شده است: «لو ان رجلاً عبد البغل قربة الی الله لاباس به!» یعنی اگر فردی، قاطری را عبادت و بندگی کند؛ در حالی‌که قصد تقرّب به خداوند داشته باشد، اشکالی بر این فرد نیست.[1]
در برخی از منابع به جای «قاطر»؛ «لنگه کفش» ذکر شده است.[2]
به نظر می‌رسد انتساب این کلام به ابوحنیفه، یقینی نیست. گذشته از آن، محققان اهل سنت نیز معتقدند که این سخن باطل و منافی توحید است.[3]   [1] . ابن جوزی، عبدالرحمن بن علی‏، المنتظم،‏ ج 8، ص 133، بیروت، دارالکتب العلمیة، چاپ اول، 1412ق. [2] . فسوی، أبو یوسف یعقوب بن سفیان، المعرفة و التاریخ، ج 2، ص 784، بیروت، مؤسسة الرسالة، چاپ دوم، 1401ق. [3] . همان.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین