آیا امضای چهل مؤمن روی کفن مرده صحیح است؟ اگر بله، آیا مستند و معتبر است؟
آنچه در روایت آمده؛ گواهی چهل نفر از مؤمنان بر جنازه مؤمن است که امام صادق(ع) در این زمینه می‌فرماید: «هر گاه مؤمنی از دنیا برود، چهل نفر از مؤمنان بر جنازه او حضور یافته و بگویند: "اللَّهُمَّ إِنَّا لَا نَعْلَمُ مِنْهُ إِلَّا خَیْراً وَ أَنْتَ أَعْلَمُ بِهِ مِنَّا؛ بار خدایا! ما جز خیر و خوبی چیزی از او نمی‌دانیم و تو نسبت به او از ما داناتر هستی"، خداوند تبارک و تعالی فرماید: من گواهی‌های شما را بر خوبی او پذیرفتم و او را در مورد آنچه که خود می‌دانم و شما از آن بی‌خبرید آمرزیدم».[1] امضای مؤمنان بر کفن مرده شاید عرفاً نوعی از همین گواهی و برگرفته از آن باشد، ولی روایتی که خصوص امضا بر کفن را توصیه کند نیافتیم.   [1] . صدوق، محمد بن علی‏، من لا یحضره الفقیه، محقق، غفاری، علی اکبر، ج ‏1، ص 165 ، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ دوم، 1413ق.
عنوان سوال:

آیا امضای چهل مؤمن روی کفن مرده صحیح است؟ اگر بله، آیا مستند و معتبر است؟


پاسخ:

آنچه در روایت آمده؛ گواهی چهل نفر از مؤمنان بر جنازه مؤمن است که امام صادق(ع) در این زمینه می‌فرماید: «هر گاه مؤمنی از دنیا برود، چهل نفر از مؤمنان بر جنازه او حضور یافته و بگویند: "اللَّهُمَّ إِنَّا لَا نَعْلَمُ مِنْهُ إِلَّا خَیْراً وَ أَنْتَ أَعْلَمُ بِهِ مِنَّا؛ بار خدایا! ما جز خیر و خوبی چیزی از او نمی‌دانیم و تو نسبت به او از ما داناتر هستی"، خداوند تبارک و تعالی فرماید: من گواهی‌های شما را بر خوبی او پذیرفتم و او را در مورد آنچه که خود می‌دانم و شما از آن بی‌خبرید آمرزیدم».[1]
امضای مؤمنان بر کفن مرده شاید عرفاً نوعی از همین گواهی و برگرفته از آن باشد، ولی روایتی که خصوص امضا بر کفن را توصیه کند نیافتیم.   [1] . صدوق، محمد بن علی‏، من لا یحضره الفقیه، محقق، غفاری، علی اکبر، ج ‏1، ص 165 ، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ دوم، 1413ق.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین