در قرآن می خوانیم : ( و العاقبه لِلمتقین ) (1) (و العاقبه للتقوی ) (2) یعنی پیروزی نهائی برای پرهیزکاران است . تقوی ، به معنای وارستگی است ، نه وارفتگی . مدیریت و حکومت نیاز به لیاقت و صلاحیت های خاصی دارد . قرآن می فرماید : ( اِن الارض یرثها عبادیَ الصالحون ) (3) وارثان زمین دو شرط دارند : یکی بنده خدا بودن که همان تقوای الهی است : ( عبادی ) و یکی صلاحیت که همان لیاقت ها و تخصص ها و مدیریت های لازم است : ( الصالحون ) . بنابراین آیاتی که می فرماید پیروزی نهائی برای پرهیزکاران است را باید در کنار این آیه معنا کرد . آری هرگاه خواستیم چیزی را به اسلام نسبت دهیم باید آیات قرآن را در کنار هم مورد نظر قرار دهیم ، به علاوه باید به روایات پیامبر و اهل بیت معصومش علیه السلام توجه کنیم تا به نتیجه برسیم . برای نجات از بیماری باید تمام داروهایی را که پزشک دستور می دهد مصرف نمود و اگر تنها بعضی را مصرف و بعضی را رها کند ، ممکن است علاوه بر اینکه بهبود نیابد ، مرض او طولانی و یا به امراض دیگری مبتلا شود . چنانکه خداوند در قرآن از کسانی که به بعضی از آیات ایمان می آورند و به بعضی دیگر ایمان نمی آورند ، به شدت انتقاد کرده است . (4) مگر مدارس و مراکز علمی به شاگردانی که بعضی دروس را می خوانند و بعضی دیگر را نمی خوانند ، نمره و مدرک می دهند ؟ کدام دولت و نظام به کارمندی که بعضی از بخشنامه ها را عمل و بعضی را بایگانی می کند، حقوق می دهد؟ کدام کارفرمایی به کارگری که بعضی دستورات کارفرما را اجرا و بعضی را رها می کند ، مزد می دهد ؟ پی نوشت: 1- سوره اعراف ، آیه 128. 2- سوره طه ،آیه 132. 3- سوره انبیاء ، آیه 105 . 4- سوره نساء ، آیه 150 . منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
در قرآن می خوانیم : ( و العاقبه لِلمتقین ) (1) (و العاقبه للتقوی ) (2) یعنی پیروزی نهائی برای پرهیزکاران است .
تقوی ، به معنای وارستگی است ، نه وارفتگی . مدیریت و حکومت نیاز به لیاقت و صلاحیت های خاصی دارد . قرآن می فرماید : ( اِن الارض یرثها عبادیَ الصالحون ) (3) وارثان زمین دو شرط دارند : یکی بنده خدا بودن که همان تقوای الهی است : ( عبادی ) و یکی صلاحیت که همان لیاقت ها و تخصص ها و مدیریت های لازم است : ( الصالحون ) . بنابراین آیاتی که می فرماید پیروزی نهائی برای پرهیزکاران است را باید در کنار این آیه معنا کرد . آری هرگاه خواستیم چیزی را به اسلام نسبت دهیم باید آیات قرآن را در کنار هم مورد نظر قرار دهیم ، به علاوه باید به روایات پیامبر و اهل بیت معصومش علیه السلام توجه کنیم تا به نتیجه برسیم .
برای نجات از بیماری باید تمام داروهایی را که پزشک دستور می دهد مصرف نمود و اگر تنها بعضی را مصرف و بعضی را رها کند ، ممکن است علاوه بر اینکه بهبود نیابد ، مرض او طولانی و یا به امراض دیگری مبتلا شود .
چنانکه خداوند در قرآن از کسانی که به بعضی از آیات ایمان می آورند و به بعضی دیگر ایمان نمی آورند ، به شدت انتقاد کرده است . (4)
مگر مدارس و مراکز علمی به شاگردانی که بعضی دروس را می خوانند و بعضی دیگر را نمی خوانند ، نمره و مدرک می دهند ؟
کدام دولت و نظام به کارمندی که بعضی از بخشنامه ها را عمل و بعضی را بایگانی می کند، حقوق می دهد؟
کدام کارفرمایی به کارگری که بعضی دستورات کارفرما را اجرا و بعضی را رها می کند ، مزد می دهد ؟
پی نوشت:
1- سوره اعراف ، آیه 128.
2- سوره طه ،آیه 132.
3- سوره انبیاء ، آیه 105 .
4- سوره نساء ، آیه 150 .
منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
- [سایر] خدا چگونه جهان را اداره می کند؟
- [سایر] قرآن میفرماید: (خداوند فقط از پرهیزکاران میپذیرد). اگر اینگونه است، کسی که تازه شروع به جهاد با نفس کرده باشد و تا رسیدن به تقوا مدت زمانی طول میکشد. در این فاصله حکم اعمال خیر چگونه است؟ آیا مقبول درگاه حق تعالی واقع میشود یا خیر؟
- [سایر] مگر (شیعیان) نمی گویند بیشتر روایت های کتاب کافی ضعیف هستند و چیزی صحیحی جز قرآن نداریم؟! پس بعد از چنین سخنی چرا به دروغ می گویند که کافی شرح و تفسیر قرآن است، همان کافی که به اعتراف خودشان بیشتر روایت های آن ضعیف است؟!
- [آیت الله بهجت] آیا در گرفتن عین رهنی، همین مقدار که در این زمان مرسوم است یعنی سند را از طریق اداره ی ثبت اسناد توقیف می کنند کافی است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا در اخذ عین مرهونه، همین مقدار که در این زمان مرسوم است، یعنی سند را از طریق اداره ثبت اسناد توقیف می کنند، کافی است؟
- [سایر] با توجه به اینکه در کتاب کافی احادیث تحریف قرآن آمده آیا جناب کلینی معتقد به تحریف قرآن بوده اند؟
- [سایر] از نظر قرآن کریم آیا عفاف بدون حجاب برای اخلاق کافی است؟
- [سایر] آیا قرآن برای وحدت مسلمانان, کافی است یا عترت هم, عامل لازم وحدت است؟
- [سایر] معیار در میزان تقوا از دیدگاه قران چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] زمینی به اداره بهداشت هدیه شده تا بیمارستان یا مرکز بهداشتی در آن ساخته شود ولی مسئولین اداره بهداشت تاکنون اقدام به ساخت بیمارستان یا مرکز بهداشتی در آن نکرده اند، آیا جایز است واقف زمین را پس بگیرد؟ و آیا مجرّد تسلیم زمین به مسئولین اداره بهداشت برای تحقق وقفیت، کافی است یا آنکه ساخت ساختمان در آن هم شرط است؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که می داند یک نماز چهار رکعتی نخوانده، ولی نمی داند نماز ظهر است یا نماز عصر، اگر یک نماز چهار رکعتی به نیت قضای نمازی که نخوانده به جا آورد کافی است.
- [امام خمینی] کسی که می داند یک نماز چهار رکعتی نخوانده و نمی داند نماز ظهر است یا عصر ست یا عشا، اگر یک نماز چهار رکعتی بخواند به نیت قضای نمازی که نخوانده کافی است.
- [آیت الله بهجت] کسی که می داند یک نماز چهار رکعتی نخوانده و نمی داند نماز ظهر است یا عصر است یا عشا، اگر یک نماز چهار رکعتی به نیت قضای نمازی که نخوانده بخواند کافی است.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که میداند یک نمازچهار رکعتی نخوانده و نمی داند نماز ظهر است یا عصر است یا عشاء اگر نماز چهار رکعتی بخواند به نیت قضای نمازی که نخوانده کافی است .
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که چند نماز از او قضا شده و شمارة آنها را نمی داند مثلاً نمی داند چهار تا بوده یا پنج تا چنانچه مقدار کمتر را بخواند کافی است و همچنین اگر شمارة آنها را می دانسته و فراموش کرده اگر مقدار کمتر را بخواند کفایت می کند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که چند نماز از او قضا شده و شماره آنها را نمی داند مثلاً نمی داند چهار تا بوده یا پنج تا، چنانچه مقدار کمتر را بخواند کافی است، لکن احتیاط واجب آن است چنانچه شماره آنها را قبلاً می دانسته و بعد فراموش نموده مقدار زیادتر را بخواند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که می داند یک نماز چهار رکعتی نخوانده ولی نمی داند نماز ظهر است یا نماز عشا؛ اگر یک نماز چهار رکعتی به نیت قضای نمازی که نخوانده به جا آورد کافی است و نسبت به جهر و اخفات مخیر می باشد.
- [امام خمینی] کسی که چند نماز از او قضا شده و شماره آنها را نمی داند مثلا نمی داند چهار تا بوده یا پنج تا، چنانچه مقدار کمتر را بخواند کافی است و همچنین اگر شماره آنها را می دانسته و فراموش کرده، اگر مقدار کمتر را بخواند کفایت می کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که می داند یک نماز چهار رکعتی بر ذمه دارد، اما نمی داند قضای ظهر بوده یا عصر یا عشاء اگر یک نماز چهار رکعتی به نیت ما فی الذمه یعنی قضایی که بر عهده اوست بخواند کافی است و در بلند خواندن و آهسته خواندن حمد و سوره مخیر است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که چند نماز از او قضا شده و شماره آنها را نمی داند، مثلاً نمی داند دو نماز بوده یا سه نماز، کافی است مقدار کمتر را بخواند، اما اگر قبلاً شماره آنها را می دانسته، ولی به واسطه سهل انگاری فراموش کرده، احتیاط واجب آن است که مقدار بیشتر را بخواند.