آیا قرآن کتابی است که برای گروه خاصی نازل شده و یا اینکه اختصاص به همه مردم جهان دارد؟
انسان کامل که سمت رسالت الهی را دارد و حامل پیام خداست، اگر مظهر اسم اعظم بوده، کاملترین انسانها باشد، کتابی را دریافت می کند که کاملترین کتابهاست و همة پهنه زمین و وسعت زمان و گستره تاریخ را در بر می گیرد. از همین رو خدای سبحان قرآن را برای هدایت همگان بر قلب مطهّر رسول اکرم(ص) نازل کرد: (شَهر رَمضان الَّذی اُّنزل فیه القُران هُدی لِلنّاس ...) بقره/185 (وَ اَّوحی إِلیّ هذا القُران لِأنذرکم به و مَن بَلغ) انعام/19 (و لقد ضَربنا لِلنّاس فی هذا القُران مِن کُلّ مَثلٍ لَعلَّهم یَتَذکَّرون) زمر/27 (إِنّا أَنزَلنا عِلَیک الکِتاب لِلنّاس بِالحَق) زمر/41 در این آیات، قرآن کریم کتاب هدایت تودة انسانها و بدون اختصاص به عصر یا نسل خاص معرفی شده است. همچنین در آیاتی دیگر، مانند: (إن هُو إِلّا ذِکری لِلعالَمین) انعام/90 و (و ماهِی إلاّ ذکری للبشر) مدثر/31، قرآن مجید به عنوان یادآور همه جوامع بشری شناسانده شده، تا همگان را به عهد فطرت خویش متذکر شود. در آیات دیگری، همچون (تبارک الّذی نزّل الفرقان علی عبده لیکون للعالمین نذیرا) فرقان/1 قرآن شریف به عنوان دستور آسمانی برای بر حذر داشتن همة مردم جهان از هر گونه تباهی معرفی شده است. همچنین آیات تحدّی، نشانة جهانی بودن قرآن است؛ زیرا اگر کتابی برای هدایت گروه خاص، یا عصر مخصوص، نازل شده باشد زبان تحّدی و دعوی دعوت آن در همان محدوده نزول کتاب آسمانی خلاصه می شو د و حال آنکه قرآن همة‌ جن و انس را به مبارزه فرا می خواند: (قُل لَئِن اجتَمَعت الإِنس و الجِنّ عَلی أَن یَاتُوا بِمِثل هذا القُران لا یَأتُون بِمِثله) إسرا/88. تذکر این نکته نیز سودمند است که، معجزة‌هر پیامبری، گر چه رسالت او محدود باشد: برای همیشه به قوّت خود باقی است و هیچ کس غیر از انبیا و اولیای الهی توان آوردن همانند آن را ندارند، و چون دعوی رسالت با دعوت رسول هماهنگ است و تبلور دعوت نبی اکرم(ص) در قرآن کریم است هر دلیلی که بر جهانی بودن قرآن دلالت کند، بر عالمی بودن رسالت رسول اکرم (ص) نیز دلالت دارد؛ همچنان که هر دلیلی که بر جهانی بودن رسالت رسول اکرم (ص) دلالت کند، بر عالمی بودن قرآن مجید نیز دلالت خواهد داشت؛ زیرا این دو، متلازم همند و دلیل هر کدام بالملازمه دیگری را نیز اثبات می کند. eporsesh.com
عنوان سوال:

آیا قرآن کتابی است که برای گروه خاصی نازل شده و یا اینکه اختصاص به همه مردم جهان دارد؟


پاسخ:

انسان کامل که سمت رسالت الهی را دارد و حامل پیام خداست، اگر مظهر اسم اعظم بوده، کاملترین انسانها باشد، کتابی را دریافت می کند که کاملترین کتابهاست و همة پهنه زمین و وسعت زمان و گستره تاریخ را در بر می گیرد. از همین رو خدای سبحان قرآن را برای هدایت همگان بر قلب مطهّر رسول اکرم(ص) نازل کرد: (شَهر رَمضان الَّذی اُّنزل فیه القُران هُدی لِلنّاس ...) بقره/185 (وَ اَّوحی إِلیّ هذا القُران لِأنذرکم به و مَن بَلغ) انعام/19 (و لقد ضَربنا لِلنّاس فی هذا القُران مِن کُلّ مَثلٍ لَعلَّهم یَتَذکَّرون) زمر/27 (إِنّا أَنزَلنا عِلَیک الکِتاب لِلنّاس بِالحَق) زمر/41 در این آیات، قرآن کریم کتاب هدایت تودة انسانها و بدون اختصاص به عصر یا نسل خاص معرفی شده است.
همچنین در آیاتی دیگر، مانند: (إن هُو إِلّا ذِکری لِلعالَمین) انعام/90 و (و ماهِی إلاّ ذکری للبشر) مدثر/31، قرآن مجید به عنوان یادآور همه جوامع بشری شناسانده شده، تا همگان را به عهد فطرت خویش متذکر شود.
در آیات دیگری، همچون (تبارک الّذی نزّل الفرقان علی عبده لیکون للعالمین نذیرا) فرقان/1 قرآن شریف به عنوان دستور آسمانی برای بر حذر داشتن همة مردم جهان از هر گونه تباهی معرفی شده است.
همچنین آیات تحدّی، نشانة جهانی بودن قرآن است؛ زیرا اگر کتابی برای هدایت گروه خاص، یا عصر مخصوص، نازل شده باشد زبان تحّدی و دعوی دعوت آن در همان محدوده نزول کتاب آسمانی خلاصه می شو د و حال آنکه قرآن همة‌ جن و انس را به مبارزه فرا می خواند: (قُل لَئِن اجتَمَعت الإِنس و الجِنّ عَلی أَن یَاتُوا بِمِثل هذا القُران لا یَأتُون بِمِثله) إسرا/88.
تذکر این نکته نیز سودمند است که، معجزة‌هر پیامبری، گر چه رسالت او محدود باشد: برای همیشه به قوّت خود باقی است و هیچ کس غیر از انبیا و اولیای الهی توان آوردن همانند آن را ندارند، و چون دعوی رسالت با دعوت رسول هماهنگ است و تبلور دعوت نبی اکرم(ص) در قرآن کریم است هر دلیلی که بر جهانی بودن قرآن دلالت کند، بر عالمی بودن رسالت رسول اکرم (ص) نیز دلالت دارد؛ همچنان که هر دلیلی که بر جهانی بودن رسالت رسول اکرم (ص) دلالت کند، بر عالمی بودن قرآن مجید نیز دلالت خواهد داشت؛ زیرا این دو، متلازم همند و دلیل هر کدام بالملازمه دیگری را نیز اثبات می کند.
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین