در قرآن آمده است: "فاقرؤا ما تیسّرمن القرآن؛ آن قدر که میسّر است قرآن بخوانید". اقرؤا فعل امر از ریشه قَرَأ است و آن طبق تعریف کتب لغت چنین است: "1 تتّبع کلماته نظراً و نطق بها. 2 تتبّع کلماته و لم ینطق بها و سمیت حدیثاً بالقرائه الصامته". قرائت از نظر گذراندن کلمات و خواندن آن ها با صدا یا بی صدا است که در این حالت به آن "حدیث" می گویند. احتمال دارد که بر این حالت صامت که به آن دو حدیث می گویند،قرائت اطلاق نشود. ظاهر روایاتی که به مسئله قرائت اشاره می کنند، خواندن با صدا و ناطق خوانی است. البته نباید فراموش کرد که خواندن قرآن به منظور اُنس با آن به منظور بهره گیری از دستورهای آن و عمل کردن به آن ها است. این که در بعضی روایات آمده که "نگاه کردن به خط قرآن هم ثواب دارد" ناظر به اُنس و تدبر و عمل است، نه صرف نگاه کردن که در آن دل غافل و فکر مشغول به هزار چیز دیگر است. در قرآن تصریح شده که در آیات قرآن تدبر و تفکّر کنیم: "أفلا یتدبرون القرآن...". و "إنّا جعلنا قراناً عربیاً لعلکم تعقلون" یا "إنّا انزلناه قرآناً عربیاً لعلکم تعقلون". در نتیجه قرائت قرآنی دارای ثواب خواهد بود که انسان در آن انگیزة رشد داشته و حداقل نیت تدبر و تفکر و تعقل داشته باشد و بخواهد به فرامین آن عمل کند وگرنه بهترین و زیباترین تلاوت ها هم دارای فایده و بهره نخواهند بود. eporsesh.com
آیا صامت خواندن قرآن حکم ناطق خوانی آن را دارد؟
در قرآن آمده است: "فاقرؤا ما تیسّرمن القرآن؛ آن قدر که میسّر است قرآن بخوانید". اقرؤا فعل امر از ریشه قَرَأ است و آن طبق تعریف کتب لغت چنین است:
"1 تتّبع کلماته نظراً و نطق بها.
2 تتبّع کلماته و لم ینطق بها و سمیت حدیثاً بالقرائه الصامته".
قرائت از نظر گذراندن کلمات و خواندن آن ها با صدا یا بی صدا است که در این حالت به آن "حدیث" می گویند. احتمال دارد که بر این حالت صامت که به آن دو حدیث می گویند،قرائت اطلاق نشود.
ظاهر روایاتی که به مسئله قرائت اشاره می کنند، خواندن با صدا و ناطق خوانی است.
البته نباید فراموش کرد که خواندن قرآن به منظور اُنس با آن به منظور بهره گیری از دستورهای آن و عمل کردن به آن ها است. این که در بعضی روایات آمده که "نگاه کردن به خط قرآن هم ثواب دارد" ناظر به اُنس و تدبر و عمل است، نه صرف نگاه کردن که در آن دل غافل و فکر مشغول به هزار چیز دیگر است. در قرآن تصریح شده که در آیات قرآن تدبر و تفکّر کنیم: "أفلا یتدبرون القرآن...". و "إنّا جعلنا قراناً عربیاً لعلکم تعقلون" یا "إنّا انزلناه قرآناً عربیاً لعلکم تعقلون". در نتیجه قرائت قرآنی دارای ثواب خواهد بود که انسان در آن انگیزة رشد داشته و حداقل نیت تدبر و تفکر و تعقل داشته باشد و بخواهد به فرامین آن عمل کند وگرنه بهترین و زیباترین تلاوت ها هم دارای فایده و بهره نخواهند بود.
eporsesh.com
- [سایر] اگر شریعت صامت نیست، پس چرا به قرآن، کتاب الله صامت و به معصوم، کتاب الله ناطق اطلاق شده است؟
- [سایر] آیا امکان دارد دو امام معصوم به طور همزمان وجود داشته باشند؟! اینکه گفته میشود امام حسن امام ناطق و امام حسین امام صامت است را توضیح دهید. آیا این چنین حرفی صحیح است یا خیر؟
- [سایر] اگر طبق سخن ائمه قرآن گویاست چرا صامت و خاموش است؟
- [سایر] آیا خطاب قرآنِ ناطق به حضرت علی(علیه السلام)صحیح است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا شنیدن صدای صوت قرآن زن یا تک خوانی زن برای نامحرم جایز است؟
- [آیت الله نوری همدانی] نوحه گری، قرآن خوانی، دعا خوانی خانمها بصورت دست جمعی یا فردی به صدای بلند بطوری که مردها بشنوند و موجب تَلّذذ باشد که صد در صد هم چنین است چه صورت دارد؟
- [سایر] عبادة بن صامت که بود؟ آیا درست است که عبادة بن صامت در میان شیعیان فردی ثقه نیست؟ آیا وی از انصار معاویه بود؟
- [سایر] با سلام اگر قران را به حالت روخوانی و روان خوانی بخوانیم ایا علایم وقف را باید رعایت کنیم ؟
- [آیت الله بهجت] هم خوانی زنان با مردان و شنیدن هم خوانی آن ها چه حکمی دارد؟
- [آیت الله خوئی] دیدن صحنههای جنگ یا دریایی حیوانات یا عمل جراحی از تلویزیون بدون ناطق و موسیقی چگونه است؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . خواندن قرآن در نماز، غیر از چهار سوره ای که سجده واجب دارد و در
- [آیت الله علوی گرگانی] خواندن وهمراه داشتن قرآن ورساندن جایی از بدن بما بین خطّ قرآن و نیز خضاب کردن به حنا ومانند آن، برای حائض مکروه است.
- [آیت الله بروجردی] خواندن و همراه داشتن قرآن و رساندن جایی از بدن به ما بین خطهای قرآن و نیز خضاب کردن به حنا و مانند آن، برای حائض مکروه است.
- [آیت الله وحید خراسانی] خضاب کردن به حنا و مانند ان و رساندن جایی از بدن را به ما بین خطهای قران برای حایض مکروه است و همراه داشتن قران و خواندن قران برای او مانعی ندارد
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . خواندن و همراه داشتن قرآن و رساندن جایی از بدن به ورق قرآن که خط قرآن در آن نباشد مثل حاشیه و بین سطرها و نیز خضاب کردن به حنا و مانند آن، برای حایض مکروه است.
- [آیت الله بروجردی] کسی که در تنگی وقتِ نماز باید تیمّم کند، اگر به قصد قربت یا برای برای کارهای مستحبی مثل خواندن قرآن وضو بگیرد صحیح است و اگر برای خواندن آن نماز صورت بگیرد، باطل است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] خواندن و همراه داشتن قرآن و رساندن جایی از بدن به حاشیه و مابین خطهای قرآن و نیز خضاب کردن به حنا و مانند آن برای حائض مکروه است.
- [آیت الله جوادی آملی] .شنیدن اختیاری آیه سجده, از کسی که قصد خواندن قرآن ندارد، سجده ندارد; نیز گوش فرا دادن به ضبط صوت، موجب سجده نمیشود؛ ولی گوش دادن به صدای قاری قرآن که مستقیم از رسانه پخش میشود، سجده دارد.
- [آیت الله سبحانی] خواندن و همراه داشتن قرآن و رساندن جایی از بدن به حاشیه ومابین خط های قرآن و نیز خضاب کردن به حنا و مانند آن برای حائض مکروه است.
- [آیت الله سیستانی] خواندن و همراه داشتن قرآن و رساندن جائی از بدن را به ما بین خطهای قرآن ، و نیز خضاب کردن به حنا (حنا بستن) و مانند آن ، برای حائض به گفته جمعی از فقها مکروه است . اقسام زنهای حائض