براساس روایات رسیده از امامان معصوم: قرآن در روز قیامت در زیباترین صورت، در صف محشر حاضر میشود. امام باقر(ع) به سعد که یکی از یاران خویش بود فرمود: "ای سعد! قرآن را بیاموزید، زیرا قرآن در بهترین صورتها که مردم دیدهاند، روز قیامت حاضر شود و مردم در آن روز در یک صد و بیست هزار صف هستند که هشتاد هزار آن صفها از امّت محمّد(ص) است، چهل هزار صف از امتهای دیگر، پس به صورت مردی در برابر صف مسلمانان در آید، آنها به وی نگاه کنند و گویند: معبودی جز خدای بردبار و کریم نیست، همانا این مردی از مسلمانان است که به سیما و صفت او را میشناسیم، جز این که او دربارة قرآن کوشاتر از ما بود; از این رو، درخشندگی و زیبایی و روشنی بیشتری به او داده شده که به ما داده نشده،... سپس حضرت فرمود: به صف شهدا میرود، آنها نیز او را در بهترین صورت میبینند و میگویند یکی از شهدا است که درجه و مقام او از ما بیشتر است، بعد به صف انبیأ میرود، آنها نیز چنین تصور میکنند، سپس همگی، خدمت رسول خدا(ص) میرسند، میپرسند این کیست؟ میفرماید: این حجت خداست بر خلقش، سپس این صورت زیبا ]قرآن[ در کنار عرش به سجده رود، از طرف ذات الهی به او ندا شود، ای حجت من در زمین و ای سخن راست و گویایم، سربردار و از من طلب کن تا هرچه بخواهی به تو عطا کنم، و شفاعت کن تا شفاعت تو را بپذیرم، بندگان مرا نسبت به خود چگونه دیدی؟ عرض میکند: برخی از آنها مرا حفظ و به دستورات من عمل کردند; عدهای دیگر مرا ضایع کرده و سبک شمردند و تکذیب کردند، با این که من حجت تو بر تمامی بندگانت بودم، خطاب میشود: به عزّت و جلال خودم سوگند، امروز بهترین ثواب را برای خاطر تو به بندگان خود میدهم، و دردناکترین کیفر هم به خاطر تو به آنان میدهم."(اصول کافی، ثقة الاسلام کلینی، ج 4، ص 394، ترجمة سیدهاشم رسولی، کتاب فضل قرآن، ح 1 و 11.) در روایت دیگری، امام صادقمیفرماید: "قرآن در زیباترین صورت، روز قیامت وارد محشر میشود و به هر مؤمنی میرسد میگوید: قرآن بخوان و بالا برو! پس هر کدام قرآن میخوانند و بالا میروند تا هر فردی از آنها به منزلی که برای او مقرّر شده برسد و در آن فرود آید."(همان.) eporsesh.com
براساس روایات رسیده از امامان معصوم: قرآن در روز قیامت در زیباترین صورت، در صف محشر حاضر میشود.
امام باقر(ع) به سعد که یکی از یاران خویش بود فرمود: "ای سعد! قرآن را بیاموزید، زیرا قرآن در بهترین صورتها که مردم دیدهاند، روز قیامت حاضر شود و مردم در آن روز در یک صد و بیست هزار صف هستند که هشتاد هزار آن صفها از امّت محمّد(ص) است، چهل هزار صف از امتهای دیگر، پس به صورت مردی در برابر صف مسلمانان در آید، آنها به وی نگاه کنند و گویند: معبودی جز خدای بردبار و کریم نیست، همانا این مردی از مسلمانان است که به سیما و صفت او را میشناسیم، جز این که او دربارة قرآن کوشاتر از ما بود; از این رو، درخشندگی و زیبایی و روشنی بیشتری به او داده شده که به ما داده نشده،... سپس حضرت فرمود: به صف شهدا میرود، آنها نیز او را در بهترین صورت میبینند و میگویند یکی از شهدا است که درجه و مقام او از ما بیشتر است، بعد به صف انبیأ میرود، آنها نیز چنین تصور میکنند، سپس همگی، خدمت رسول خدا(ص) میرسند، میپرسند این کیست؟ میفرماید: این حجت خداست بر خلقش، سپس این صورت زیبا ]قرآن[ در کنار عرش به سجده رود، از طرف ذات الهی به او ندا شود، ای حجت من در زمین و ای سخن راست و گویایم، سربردار و از من طلب کن تا هرچه بخواهی به تو عطا کنم، و شفاعت کن تا شفاعت تو را بپذیرم، بندگان مرا نسبت به خود چگونه دیدی؟ عرض میکند: برخی از آنها مرا حفظ و به دستورات من عمل کردند; عدهای دیگر مرا ضایع کرده و سبک شمردند و تکذیب کردند، با این که من حجت تو بر تمامی بندگانت بودم، خطاب میشود: به عزّت و جلال خودم سوگند، امروز بهترین ثواب را برای خاطر تو به بندگان خود میدهم، و دردناکترین کیفر هم به خاطر تو به آنان میدهم."(اصول کافی، ثقة الاسلام کلینی، ج 4، ص 394، ترجمة سیدهاشم رسولی، کتاب فضل قرآن، ح 1 و 11.)
در روایت دیگری، امام صادقمیفرماید: "قرآن در زیباترین صورت، روز قیامت وارد محشر میشود و به هر مؤمنی میرسد میگوید: قرآن بخوان و بالا برو! پس هر کدام قرآن میخوانند و بالا میروند تا هر فردی از آنها به منزلی که برای او مقرّر شده برسد و در آن فرود آید."(همان.)
eporsesh.com
- [سایر] با عرض سلام و تحیت. آیا تقسیم موجود به زنده و غیر زنده، مانند تقسیم موجود به مادی و غیر مادی، تقسیمی فلسفی موجود بما هو موجود است، یا نه؟ اگر نیست لطفا توضیح کافی بدهید.
- [سایر] آیا ملک الموت جان هر موجود زنده ای را می گیرد؟
- [سایر] شبهه: مگر مردگانی زنده شده و خبر از قیامت آوردهاند که بتوان به آخرت اطمینان پیدا کرد؟
- [سایر] در قرآن چند دنیا و چند آخرت ذکر شده است؟
- [سایر] واژه دنیا و آخرت چند بار در قرآن آمده است؟
- [سایر] تفسیر انفسی کلام الله قرآن کریم چیست؟ کدام کتاب تفسیر انفسی در حال حاضر موجود است و یا آنکه قبلاً نوشته شده ولی هم اکنون موجود نیست؟
- [سایر] نحوه ترتیب موجود آیات قرآن چگونه است؟
- [سایر] در آخرت به کسی که قرآن می داند چه گفته می شود؟
- [سایر] با عرض سلام و خدا قوت. من شنیدم که در قرآن در مورد اینکه حیات در هیچ سیاره ای جز زمین نیست و اینکه موجود زنده ای در هیچ جای جهان جز زمین وجود ندارد اشاره شده است. آیا این صحت دارد ؟ و در صورت درستی ، لطفا بخش هایی که در قرآن به این موضوع اشاره شده را برایم بنویسید. با تشکر فراوان.
- [سایر] مراد از صبغه خدا در قرآن چیست؟ آیا پیامبر خدا (ص)، خاندان او و قرآن، تجلی از صبغه خدا، جهت نجات مردم در دنیا و آخرت هستند؟
- [آیت الله بهجت] هرگاه مادر بمیرد و بچه در شکمش زنده باشد، اگرچه امید زنده ماندن طفل را نداشته باشند، باید بهوسیله کسانی که در مسئله پیش گفته شد از هر طرفی که بچه سالم بیرون میآید بچه را بیرون آورند و دوباره بدوزند؛ ولی اگر بین پهلوی چپ و راست در سالم بودن بچه فرقی نباشد باید از پهلوی چپ بیرون آورند.
- [آیت الله مظاهری] قطع رحم (یعنی بریدن از خویشان) یکی از گناهان کبیره در اسلام است و قرآن شریف کراراً قاطع رحم را لعن فرموده است: (اولئِکَ لَهُمُ اللَّعْنَةُ وَ لَهُمْ سُوءُ الدَّار)[1] (برای آنان لعنت و بدی سرای آخرت میباشد.)
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی دوست داشته باشد که واجبی از واجبات بیارزش یا متروک شود و یا حرامی از محرّمات با ارزش و یا جایی در جامعه باز کند، گرچه در این امر قبیح خود عامل نباشد و تبلیغ نیز برای آن نکند، از نظر قرآن شریف کیفر بزرگی در دنیا و عذاب بزرگی در آخرت دارد، مثلاً کسی که دوست دارد در جامعه اسلامی، چادر جای خود را به بدحجابی و قرضالحسنه جای خود را به قرض ربوی بدهد، و قطعاً اگر توبه نکند، عذاب دردناکی در دنیا و آخرت به سراغ او خواهد آمد.
- [آیت الله اردبیلی] تقلید از میّت ابتداءً جایز نیست ولی باقی ماندن بر تقلید میّت چنانچه مجتهد میّت اعلم از مجتهد زنده باشد، واجب است. و در صورت تساوی مجتهد زنده و میت در علم، بین بقاء بر تقلید میت و رجوع به زنده مخیر است؛ گرچه رجوع به مجتهد زنده بهتر و مطابق با احتیاط است. و چنانچه مجتهد زنده اعلم از مجتهد میّت باشد، رجوع به مجتهد زنده واجب است و بقاء بر تقلید میّت جایز نیست. و باید بقاء بر تقلید میّت به فتوای مجتهد زنده باشد. و اگر کسی در هنگام عمل التزام و تصمیم به عمل به فتوای مجتهد داشته است، برای بقاء در آن مسأله کافی است.
- [آیت الله اردبیلی] خوردن ماهی زنده اشکال ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] خوردن ماهی زنده اشکال ندارد .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] خوردن ماهی زنده اشکال ندارد.
- [امام خمینی] خوردن ماهی زنده اشکال ندارد.
- [آیت الله بهجت] اجاره دادن چیزی که منفعت آن فعلاً موجود نیست، صحیح است؛ مثل اجاره دادن درخت برای میوهاش که هنوز موجود نیست و اجاره دادن حیوان برای شیر آن؛ و اجرت اجاره نیز میتواند چنین باشد، ولی تا وقتی که منفعت موجود نشد، حق مطالبه ندارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر زمینی را برای زراعت اجاره دهد و مال الاجاره را حاصل همان زمین یا زمین دیگر که فعلا موجود نیست قرار دهد؛ اجاره صحیح نیست و اگر مال الاجاره بالفعل موجود باشد مانعی ندارد.