داستان معراج پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) در کدام سوره می‌باشد؟
در سوره اسراء آیه 1 و سوره نجم آیات 7 10 به معراج پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) اشاره شده است‌. معراج‌، جریان عروج پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) به آسمان است که تعدادی از آیات قرآن‌، آن را بازگو کرده است‌. براساس آیه نخست سوره اسرأ ، خداوند پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) را در آغاز شب‌، از مسجدالحرام به سوی مسجدالاقصی در بیت‌المقدس حرکت داده و آنگاه به همراهی جبرئیل به آسمان عروج کرده است‌. سفر پیامبراکرم‌از مکه به بیت المقدس‌، جسمانی و روحانی بوده است و ادامه سفر ایشان به آسمانها نیز بنا به عقیده اکثر علمای شیعه ، جسمانی و روحانی بوده است‌. از احادیث و آیات استفاده می‌شود که هدف از معراج پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) سه چیز بوده است‌: 1. بزرگداشت فرشتگان ; 2. دیدن عجایب و اسرار آفرینش ; 3. بازگو کردن آن برای مردم‌. حضرت امام صادق‌می‌فرمایند: "همانا خداوند هرگز دارای مکان و زمان نیست‌; ولی خدا می‌خواست فرشتگان و ساکنان آسمانهایش را با گام نهادن پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) به میان آنها ، مورد احترام و تجلیل قرار دهد، و نیز می‌خواست شگفتی‌های عظمتش را به پیامبرش نشان دهد تا او پس از بازگشت برای مردم بازگو کند"(سیمای معراج پیامبر، محمد محمدی اشتهاردی و آن از تفسیر برهان‌، ج 2، ص 400.) نکته قابل توجه این است که جریان معراج تازگی نداشته‌; بلکه در مورد بعضی از پیامبران پیشین البته به صورت محدود نیز این امر واقع شده است‌; مانند: معراج حضرت عیسی‌(نسأ، 158). در معراج پیامبر گرامی‌، درسهای بسیار آموزنده‌ای وجود دارد که ذکر آنها در این مختصر نمی‌گنجد و می‌توانید، در این زمینه‌، به کتابهای تفسیر المیزان‌، ج 13، ابتدای سوره اسرأ؛ حیوه‌القلوب‌، تألیف علامه مجلسی‌، ج 2 ، بحث معراج و همچنین کتاب سیمای معراج پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم)، تألیف محمد محمدی اشتهاردی مراجعه کنید. از آن‌چه گذشت روشن می‌شود که این سفر خارق‌العاده در بیداری صورت گرفته است‌. eporsesh.com
عنوان سوال:

داستان معراج پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) در کدام سوره می‌باشد؟


پاسخ:

در سوره اسراء آیه 1 و سوره نجم آیات 7 10 به معراج پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) اشاره شده است‌.
معراج‌، جریان عروج پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) به آسمان است که تعدادی از آیات قرآن‌، آن را بازگو کرده است‌. براساس آیه نخست سوره اسرأ ، خداوند پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) را در آغاز شب‌، از مسجدالحرام به سوی مسجدالاقصی در بیت‌المقدس حرکت داده و آنگاه به همراهی جبرئیل به آسمان عروج کرده است‌.
سفر پیامبراکرم‌از مکه به بیت المقدس‌، جسمانی و روحانی بوده است و ادامه سفر ایشان به آسمانها نیز بنا به عقیده اکثر علمای شیعه ، جسمانی و روحانی بوده است‌. از احادیث و آیات استفاده می‌شود که هدف از معراج پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) سه چیز بوده است‌: 1. بزرگداشت فرشتگان ; 2. دیدن عجایب و اسرار آفرینش ; 3. بازگو کردن آن برای مردم‌.
حضرت امام صادق‌می‌فرمایند: "همانا خداوند هرگز دارای مکان و زمان نیست‌; ولی خدا می‌خواست فرشتگان و ساکنان آسمانهایش را با گام نهادن پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) به میان آنها ، مورد احترام و تجلیل قرار دهد، و نیز می‌خواست شگفتی‌های عظمتش را به پیامبرش نشان دهد تا او پس از بازگشت برای مردم بازگو کند"(سیمای معراج پیامبر، محمد محمدی اشتهاردی و آن از تفسیر برهان‌، ج 2، ص 400.)
نکته قابل توجه این است که جریان معراج تازگی نداشته‌; بلکه در مورد بعضی از پیامبران پیشین البته به صورت محدود نیز این امر واقع شده است‌; مانند: معراج حضرت عیسی‌(نسأ، 158).
در معراج پیامبر گرامی‌، درسهای بسیار آموزنده‌ای وجود دارد که ذکر آنها در این مختصر نمی‌گنجد و می‌توانید، در این زمینه‌، به کتابهای تفسیر المیزان‌، ج 13، ابتدای سوره اسرأ؛ حیوه‌القلوب‌، تألیف علامه مجلسی‌، ج 2 ، بحث معراج و همچنین کتاب سیمای معراج پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم)، تألیف محمد محمدی اشتهاردی مراجعه کنید.
از آن‌چه گذشت روشن می‌شود که این سفر خارق‌العاده در بیداری صورت گرفته است‌.
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین