اصولاً باید بدانید قرآن کتابی است برای تکامل معنوی بشر و رفع مشکلاتی است که انسان با آن مشکلات در حیات فردی و اجتماعی خود روبروست، بنابراین می باید انتظار داشت که قرآن درباره آنچه بچنین مقصودی مربوط می شود سخن بگوید و نباید انتظار داشت که قرآن در مورد هر اتفاقی که در گذشته و آینده در جهان علم و صنعت اتفاق افتاده است یا می افتد به تفصیل بحث کند که این کار اولاً عملی نیست و ثانیاً لزومی ندارد. مساله فضا نوردی و رفتن بشر بکرات دیگر از نظر کمالی که باید بشر در جستجوی آن باشد اهمیتی ندارد و قرآن وظیفه اش پرداختن به اینگونه مسائل نیست. با این وصف گروهی از مفسران در گذشته و نیز در زمان حاضر آیه ی زیر را از سوره الرحمن دلیل بر این می دانند که قرآن مسافرت بشر را بکرات آسمانی امری ممکن می داند و احتمالاً از ظاهر آیه نیز چنین بر می آید که همین دسته از مفسران گفته اند. آیه این است (یامعشر الجن و الانس استطعتم ان تنفذ و من اقطار السموات و الارض و الاتنفذون الا بسلطان) 1 ترجمه: ای گروه پریان و آدمیان اگر توانید که از قطرهای آسمانها و زمین نفوذ کنید پس بکنید و هرگز نخواهید توانست مگر قدرت تسلط. البته بجز این آیه آیات دیگر نیز در قرآن وجود دارد که احتمالاً می توان از آنها بر امکان بهره برداری بشر از آسمانها و زمین و تسلط او بر آنها شواهدی آورد. پی توشت: 1- سوره الرحمن آیه 32 eporsesh.com
آیا در قرآن مجید از دست یافتن به کرات آسمانی و... یاد شده؟
اصولاً باید بدانید قرآن کتابی است برای تکامل معنوی بشر و رفع مشکلاتی است که انسان با آن مشکلات در حیات فردی و اجتماعی خود روبروست، بنابراین می باید انتظار داشت که قرآن درباره آنچه بچنین مقصودی مربوط می شود سخن بگوید و نباید انتظار داشت که قرآن در مورد هر اتفاقی که در گذشته و آینده در جهان علم و صنعت اتفاق افتاده است یا می افتد به تفصیل بحث کند که این کار اولاً عملی نیست و ثانیاً لزومی ندارد.
مساله فضا نوردی و رفتن بشر بکرات دیگر از نظر کمالی که باید بشر در جستجوی آن باشد اهمیتی ندارد و قرآن وظیفه اش پرداختن به اینگونه مسائل نیست. با این وصف گروهی از مفسران در گذشته و نیز در زمان حاضر آیه ی زیر را از سوره الرحمن دلیل بر این می دانند که قرآن مسافرت بشر را بکرات آسمانی امری ممکن می داند و احتمالاً از ظاهر آیه نیز چنین بر می آید که همین دسته از مفسران گفته اند.
آیه این است (یامعشر الجن و الانس استطعتم ان تنفذ و من اقطار السموات و الارض و الاتنفذون الا بسلطان) 1
ترجمه: ای گروه پریان و آدمیان اگر توانید که از قطرهای آسمانها و زمین نفوذ کنید پس بکنید و هرگز نخواهید توانست مگر قدرت تسلط.
البته بجز این آیه آیات دیگر نیز در قرآن وجود دارد که احتمالاً می توان از آنها بر امکان بهره برداری بشر از آسمانها و زمین و تسلط او بر آنها شواهدی آورد.
پی توشت:
1- سوره الرحمن آیه 32
eporsesh.com
- [سایر] آیا در قرآن کریم به وجود نیروی جاذبه در بین کرات آسمانی اشاره شده است؟
- [سایر] تفاوت قرآن مجید و قرآن کریم چیست؟
- [سایر] در سایر ادیان و کتب آسمانی از مهدی موعود چگونه یاد شده است؟
- [سایر] دلایل تحریف کتب آسمانی بجز قرآن چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] گاهی آیات کریمه قرآن مجید را در فرشهای ابریشمی میبافند. آیا هنگام بافتن آیات کریمه، دست زدن به کلمات و حروف بافته شده آیات قرآنی حرام است؟
- [سایر] نظر علم و قرآن در مورد زندگی در کرات دیگر چیست؟
- [سایر] مستشرقین درباره قرآن مجید چه نظری دارند؟
- [سایر] نگاه قرآن به کتابهای آسمانی پیشین چگونه است؟
- [سایر] ادله عدم تحریف قرآن و تحریف کتاب آسمانی دیگر چیست؟
- [سایر] چرا به کتاب آسمانی اسلام، قرآن گفته می شود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] سلام کردن از مستحبات مؤکد است و در قرآن مجید و روایات اسلامی روی آن تأکید فراوان شده است و سزاوار است که سواره به پیاده و ایستاده به نشسته و کوچکتر به بزرگتر سلام کند.
- [آیت الله سبحانی] جلوگیری بچه یا دیوانه از دست زدن به خط قرآن واجب نیست، ولی اگر دست زدن آنان بی احترامی به قرآن باشد، باید جلوگیری کنند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] باید از دادن قرآن به کافر خودداری کنند، و اگر قرآن در دست اوست در صورت امکان از او بگیرند ولی چنانچه مقصود از دادن قرآن و یا داشتن قرآن تحقیق و مطالعه در دین باشد و نیز انسان بداند که کافری که محکوم به نجاست است با دست تر قرآن را لمس نمی کند اشکالی ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] احتیاط واجب آن است که از دادن قرآن به کافر خودداری کنند و اگر قرآن دست اوست ، در صورت امکان از او بگیرند .
- [آیت الله بهجت] احتیاط واجب آن است که از دادن قرآن به کافر خودداری کنند و اگر قرآن در دست اوست در صورت امکان از او بگیرند.
- [آیت الله بهجت] کسی که حمد و سوره و چیزهای دیگر نماز را بهخوبی نمیداند، و میتواند یاد بگیرد، چنانچه وقت نماز وسعت دارد، باید یاد بگیرد؛ و اگر وقت تنگ است، دو صورت دارد: 1 اگر در یاد گرفتن کوتاهی کرده، در صورتی که عُسر و حرج نباشد، بنابر اظهر باید نمازش را به جماعت بخواند، یا کسی بخواند و او هم همراه او بخواند یا اگر ممکن است از روی نوشتهای بخواند. 2 اگر کوتاهی نکرده، بنابر احتیاط مستحب این کارها را انجام دهد. اگر کسی از قرآن هیچ نمیداند، به مقداری که واجب است در نماز از قرآن بخواند تسبیح و تهلیل و تکبیر میگوید.
- [امام خمینی] احتیاط واجب آن است که از دادن قرآن به کافر خودداری کنند و اگر قرآن دست اوست در صورت امکان از او بگیرند.
- [آیت الله اردبیلی] احتیاط واجب آن است که از دادن قرآن به کافر خودداری کنند و اگر قرآن در دست اوست، در صورت امکان از او بگیرند.
- [آیت الله مظاهری] فقیری که یاد گرفتن صنعت برای او مشکل نیست باید یاد بگیرد و با گرفتن زکات زندگی نکند، ولی تا وقتی مشغول یاد گرفتن است، میتواند زکات بگیرد.
- [آیت الله سبحانی] دست زدن به خط قرآن، یا رساندن جایی از بدن به خط قرآن برای کسی که وضو ندارد حرام است. ولی اگر قرآن را به زبان فارسی یا به زبان دیگر ترجمه کنند، اشکال ندارد.