این کلمات در جایی بکار می رود که برای رسیدن به هدف مقدمات زیادی لازم است به هنگامی که یک یا چند قسمت از این مقدمات حاصل شود هرگز نمی توان حکم قطعی به وجود آن هدف کرد بلکه باید به صورت یک حکم احتمالی بیان شود مثلا قرآن مجیدمی گوید : هنگامی که قرآن خوانده شود گوش کنید و خاموش باشید امید است مشمول رحمت خداوند شوید روشن است که تنها با گوش دادن آیات قرآن انسان مشمول رحمت خداوند نمی شود بلکه این یکی از مقدمات است و مقدمات دیگر آن فهم و درک آیات وسپس به کاربردن دستوراتی است که در آنها آمده لذا در این گونه موارد باید بصورت یک حکم احتمالی بیان گردد و تنها با وجود مقدمه نمی توان حکم قطعی به حصول نتیجه کرد . "لعل "به معنای زمینه ساز نیز امده است مثلادرآیه"کتب علیکم الصیام ...لعلکم تتقون"روزه برشماواجب شد ...باشدتاباتقوی شوید .یعنی روزه زمینه سازتقوی است. eporsesh.com
این کلمات در جایی بکار می رود که برای رسیدن به هدف مقدمات زیادی لازم است به هنگامی که یک یا چند قسمت از این مقدمات حاصل شود هرگز نمی توان حکم قطعی به وجود آن هدف کرد بلکه باید به صورت یک حکم احتمالی بیان شود مثلا قرآن مجیدمی گوید : هنگامی که قرآن خوانده شود گوش کنید و خاموش باشید امید است مشمول رحمت خداوند شوید روشن است که تنها با گوش دادن آیات قرآن انسان مشمول رحمت خداوند نمی شود بلکه این یکی از مقدمات است و مقدمات دیگر آن فهم و درک آیات وسپس به کاربردن دستوراتی است که در آنها آمده لذا در این گونه موارد باید بصورت یک حکم احتمالی بیان گردد و تنها با وجود مقدمه نمی توان حکم قطعی به حصول نتیجه کرد .
"لعل "به معنای زمینه ساز نیز امده است مثلادرآیه"کتب علیکم الصیام ...لعلکم تتقون"روزه برشماواجب شد ...باشدتاباتقوی شوید .یعنی روزه زمینه سازتقوی است.
eporsesh.com
- [سایر] نام حضرت عسی در انجیل چیست؟
- [سایر] در داستان حضرت ابراهیم (ع) می خوانیم که آتش او را نسوزاند، بلکه تبدیل به گلستان شد. از طرفی قانون علیت کلی بوده و در همه موارد کاربرد دارد. با توجه به این که ذات آتش علت در سوزانندگی است، چگونه قانون علیت در این مورد نقض شده است؟ آیا از لحاظ علمی توجیهی برای این موضوع می توان یافت؟
- [سایر] شبهه: قرآن صریحا از عبادت و پرستش غیر خدا نهی کرده پس شفاعت انبیاء و 000 که خود یک نوع عبادت محسوب می شود چه توجیهی دارد ؟
- [سایر] لزوم نصب امام چه توجیهی دارد؟
- [سایر] کاربرد دین در جامعة مدرن چیست؟
- [سایر] کاربرد علم فقه چیست؟
- [سایر] بیانات امیرالمؤمنین در خصوص زن در نهجالبلاغه چه توجیهی دارد؟
- [سایر] بیانات امیرالمؤمنین در خصوص زن در نهجالبلاغه چه توجیهی دارد؟
- [سایر] کاربرد دین در جامعه مدرن چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] منظورتان از این که موسیقی را باید هم تراز مواد مخدر دانست چیست؟ آیا منظورتان این است که موسیقی هم مانند مواد مخدر که هم کاربرد خوب دارد و هم بد، کاربرد آن مهم است یا منظورتان چیز دیگری است؟
- [آیت الله جوادی آملی] .داد و ستد گوشت , پیه و پوستی که از دست مسلمان در سرزمین اسلامی گرفته شود , صحیح است و اگر معلوم باشد که مسلمان آن را از کافر بدون بررسی گرفته است , چون کشته شدن آن به دستور اسلامی ثابت نشده، صحیح نیست . البته اگر منفعتی داشته باشد که کاربرد آن , مشروط به پاک بودن نباشد, اشکال ندارد.
- [امام خمینی] نذر آن است که انسان ملتزم شود که کار خیری را برای خدا به جا آورد، یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترک نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسانی که عقیده به وحدت وجود دارند یعنی می گویند در عالم هستی یک وجود بیش نیست و آن خداست و همه موجودات عین خدا هستند و کسانی که معتقدند خدا در انسان، یا موجود دیگری حلول کرده و با آن یکی شده، یا خدا را جسم بدانند احتیاط واجب، اجتناب از آنهاست.
- [آیت الله بهجت] کسی که نذر میکند باید به قصد قربت و نزدیک شدن به خداوند متعال نذر کند، بنابراین اگر برای خدا نذر نکند، صحیح نیست، بنابراین کافی است موقع نذر کردن بنابر اظهر بگوید: (لِلّهِ عَلَیَّ)، یعنی: (برای خداوند، به عهده من باشد که فلان کار را انجام بدهم)، و اگر کسی که عربی نمیداند ترجمه آن را به هر زبانی بگوید کافی است.
- [آیت الله علوی گرگانی] احکام نذر آن است که انسان بر خود واجب کند که کار خیری را برای خدا بجا آورد، یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترکنماید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام میباشد و بعضی از مردم که مقابل قبر امامان پیشانی را به زمین میگذارند، اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد وگرنه حرام است. مستحبات و مکروهات سجده
- [آیت الله مظاهری] نذر آن است که انسان بر خود واجب کند که کار خیری را برای خدا به جا آورد، یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترک نماید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . لازمه ایمان به خداوند متعال و ایمان به انبیاء عظام صلوات الله علیهم اجمعین و ایمان به احکام الهی آن است که شخص مؤمن، قلباً از منکر و معصیت خداوند متعال، منزجر باشد، و منکر را قلباً انکار کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] انسان باید فقط برای خداوند عالم نماز بخواند پس کسی که ریا کند یعنی برای نشان دادن به مردم نماز بخواند نمازش باطل است خواه فقط برای مردم باشد یا خدا و مردم هر دو را در نظر بگیرد
- [آیت الله وحید خراسانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام می باشد و بعضی از مردم که مقابل قبر امامان علیهم السلام پیشانی را بر زمین می گذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد وگرنه حرام است