شبهه: قرآن صریحا از عبادت و پرستش غیر خدا نهی کرده پس شفاعت انبیاء و 000 که خود یک نوع عبادت محسوب می شود چه توجیهی دارد ؟
اولا : قرآن مقام شفاعت را برای جمعی از نیکان و صلحا و انبیاء و فرشتگان اثبات کرده است منتها آن را منوط به اذن الهی دانسته است زیرا مراجعه برادران یوسف رابه پدر و همچنین یاران پیامبر را به پیامبر و تقاضای استغفار از وی را صریحاآورده است . ثانیا : مفهوم عبادت آخرین حد خضوع و تواضع است که به عنوان تعلق و وابستگی مطلق و تسلیم بی قید و شرط عابد در برابر معبود انجام می گیرد و در تقاضای شفاعت از شفیعان هیچگونه اثری از عبادت و پرستش با این مفهوم دیده نمی شود اما در موردخواندن غیر خدا که در آیات متعددی از آن نهی شده است مفهومش این نیست که صدازدن و خواندن کسی به نام و گفتن ( مثلا ) یا حسن و یا احمد ممنوع است یا شرک . eporsesh.com
عنوان سوال:

شبهه: قرآن صریحا از عبادت و پرستش غیر خدا نهی کرده پس شفاعت انبیاء و 000 که خود یک نوع عبادت محسوب می شود چه توجیهی دارد ؟


پاسخ:

اولا : قرآن مقام شفاعت را برای جمعی از نیکان و صلحا و انبیاء و فرشتگان اثبات کرده است منتها آن را منوط به اذن الهی دانسته است زیرا مراجعه برادران یوسف رابه پدر و همچنین یاران پیامبر را به پیامبر و تقاضای استغفار از وی را صریحاآورده است . ثانیا : مفهوم عبادت آخرین حد خضوع و تواضع است که به عنوان تعلق و وابستگی مطلق و تسلیم بی قید و شرط عابد در برابر معبود انجام می گیرد و در تقاضای شفاعت از شفیعان هیچگونه اثری از عبادت و پرستش با این مفهوم دیده نمی شود اما در موردخواندن غیر خدا که در آیات متعددی از آن نهی شده است مفهومش این نیست که صدازدن و خواندن کسی به نام و گفتن ( مثلا ) یا حسن و یا احمد ممنوع است یا شرک .
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین