این تعبیر که فاصله مابین خدا و پیامبرش به اندازه کمانی بود می توان گفت که یک تعبیر "مجازی" است و این مانند آن است که خانه کعبه یا مساجد "خانه خدا" خوانده می شود و یا گفته می شود خدا در دل مؤمن است و تعبیراتی از این قبیل و اساساً پس از اینکه از طریق دلائل قطعی دانستیم که خداوند جسم نیست و در مکانی نمی گنجد و در مکان دیگر نباشد احتمالاً در اینگونه اطلاقات نظر با این است که خداوند بآن مکانها خصوصیت داده و نظر لطف خویش بیشتر در آنجاها قرار داده است از این رو گفته می شود که کسی در آن جاها باشد بخدا نزدیک است و معلوم است که این نزدیک بودن قرب مکانی نیست چنانکه معنای این هم که گفته می شود خداوند در دل مؤمن است این استکه در بیرون دل خدایی وجود ندارد و این قرب چنانکه گفته شد قرب مکانی نیست بلکه نوعی قرب معنوی است که مراتب آن مختلف است. eporsesh.com
تعبیر اینکه فاصله، مابین خدا و پیامبرش به اندازه کمانی بودبه چه معنی است؟
این تعبیر که فاصله مابین خدا و پیامبرش به اندازه کمانی بود می توان گفت که یک تعبیر "مجازی" است و این مانند آن است که خانه کعبه یا مساجد "خانه خدا" خوانده می شود و یا گفته می شود خدا در دل مؤمن است و تعبیراتی از این قبیل و اساساً پس از اینکه از طریق دلائل قطعی دانستیم که خداوند جسم نیست و در مکانی نمی گنجد و در مکان دیگر نباشد احتمالاً در اینگونه اطلاقات نظر با این است که خداوند بآن مکانها خصوصیت داده و نظر لطف خویش بیشتر در آنجاها قرار داده است از این رو گفته می شود که کسی در آن جاها باشد بخدا نزدیک است و معلوم است که این نزدیک بودن قرب مکانی نیست چنانکه معنای این هم که گفته می شود خداوند در دل مؤمن است این استکه در بیرون دل خدایی وجود ندارد و این قرب چنانکه گفته شد قرب مکانی نیست بلکه نوعی قرب معنوی است که مراتب آن مختلف است.
eporsesh.com
- [سایر] جامعترین تعبیر در قرآن از (حمد خدا) کدام تعبیر است؟
- [سایر] آیه (از خداوند، پیامبرش و کسانی که دارای قدرت هستند، فرمان ببرید) در مورد چه اشخاصی نازل شده است؟
- [سایر] آیۀ "از خداوند، پیامبرش و کسانی که دارای قدرت هستند، فرمان ببرید" در مورد چه اشخاصی نازل شده است؟
- [سایر] چرا خداوند هر قومی را با ایمان پیامبرش می پذیرند؟پس نقش اسلام چیست؟ادیان دیگر چگونه وارد بهشت می شوند.
- [آیت الله بهجت] تا چه اندازه فاصله میان امام و مأموم اشکال ندارد؟
- [سایر] اخیرا خوابهای عجیبی می بینم ولی نمی دانم که آیا در واقعیت تعبیر می شوند یا نه؟ چطور می توانم بفهمم که تا چه اندازه خوابهایم صحت دارند.
- [آیت الله بهجت] آیا فاصله بین دو نماز جمعه از راهی که مردم رفت و آمد دارند اندازه گیری می شود یا به صورت خط مستقیم فرضی اندازه گیری می شود؟
- [سایر] در مواردی از قرآن خداوند به پیامبرش خطاب فرموده که تو مسئول ایمان مردم نیستی، و... آیا این موارد با امر به معروف و نهی از منکر جهاد ابتدایی منافات ندارند؟
- [سایر] چرا در قرآن کریم، خداوند به حضرت آدم و حوا میگوید به درخت ممنوعه نزدیک نشوند؟ آیا تعبیر نزدیک نشدن حکمتی دارد؟
- [سایر] در عهد عتیق و هم چنین بابیل عبرانی آمده که خدا با یعقوب کشتی گرفت و با جزئیات تمام این رویارویی و جنگ! خدا پیامبرش توضیح داده می شود. از این رو یعقوب اسرائیل خوانده می شود یعنی در برابر خدا در جنگ با خدا (اسرا: در جنگ رو در رو) و (ائیل: خدا) . حال همین لقب در قرآن نیز به حضرت یعقوب تعلق می گیرد! آیا قرآن چنین رویارویی و جنگی را تایید می کند که یعقوب چنین لقبی می دهد؟!
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر در نماز بین ماموم و امام یا بین ماموم و مامومی که جلوی او ایستاده بیشتر از اندازه ای که به یک قدم بلند طی می شود فاصله پیدا شود جماعت باطل و نماز را فرادی بخواند و همچنین است بنابر احتیاط واجب اگر بین ماموم و مامومی که از طرف راست یا چپ واسطه اتصال است این فاصله پیدا بشود
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است بدن انسان در موقع گفتن اقامه ارام باشد و ان را از اذان اهسته تر بگوید و جمله های ان را به هم نچسباند ولی به اندازه ای که بین جمله های اذان فاصله می دهد بین جمله های اقامه فاصله ندهد
- [آیت الله سبحانی] مستحب است بدن انسان در موقع گفتن اقامه آرام باشد و آن را از اذان آهسته تر بگوید و جمله های آن را به هم نچسباند ولی به اندازه ای که بین جمله های اذان فاصله می دهد، بین جمله های اقامه فاصله ندهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مستحب است بدن انسان در موقع گفتن اقامه آرام باشد و آن را از اذان آهسته تر بگوید و جمله های آن را به هم نچسباند ولی به اندازه ای که بین جمله های اذان فاصله می دهد، بین جمله های اقامه فاصله ندهد.
- [امام خمینی] مستحب است بدن انسان در موقع گفتن اقامه آرام باشد، و آن را از اذان آهسته تر بگوید، و جمله های آن را به هم نچسباند. ولی به اندازه ای که بین جمله های اذان فاصله می دهد، بین جمله های اقامه فاصله ندهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر در نماز، بین مأموم و امام، یا بین مأموم و کسی که مأموم به واسطه او به امام متّصل میشود، بیشتر از مقدار اندام انسان فاصله شود، نمازش فرادی میشود و بنا بر احتیاط مستحب فوراً قصد فرادی کند و اگر به اندازه اندام انسان فاصله شود، بنا بر احتیاط واجب فوراً قصد فرادی نماید و نماز را تمام کند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحبّ است بدن انسان در موقع گفتن اقامه آرام باشد و آن را از اذان آهسته تر بگوید و جمله های آن را به هم نچسباند ولی به اندازه ای که بین جمله های اذان فاصله می دهد بین جمله های اقامه فاصله ندهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر نماز همه کسانی که در صف جلو هستند تمام شود یا همه نیّت فرادی کنند اگر فاصله به اندازه یک قدم معمولی بیشتر نباشد نماز صف بعد به طور جماعت صحیح است و اگر فاصله بیشتر از این مقدار باشد فرادی می شود و باید طبق وظیفه فرادی نماز خود را تمام کنند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] احتیاط واجب آن است که بین جای سجده ماموم و جای ایستادن امام به اندازه یک متر فاصله نباشد و همچنین است اگر انسان به واسطه مامومی که جلوی او ایستاده به امام متصل باشد و احتیاط مستحب آن است که جای سجده ماموم با جای کسی که جلوی او ایستاده؛ هیچ فاصله نداشته باشد.
- [آیت الله نوری همدانی] مستحب است بدن انسان در موقع گفتن اقامه آرام باشد و آن را از اذان آهسته تر بگوید و جمله های آن را به هم نچسباند ولی به اندازه ای که بین جمله های اذان فاصله می دهد ، بین جمله های اقامه فاصله ندهد .