واژه دنیا و آخرت هر کدام 115 بار در قرآن آمده اند. قرآن ویژگیهای فراوانی را از دنیا و آخرت بیان میکند که به برخی از آنها اشاره میکنیم: الف در دنیا هر چه بخواهیم نصیب ما نخواهد شد; "لَّیْسَ بِأَمَانِیِّکُمْ وَلاَ َّ أَمَانِیِّ أَهْلِ الْکِتََبِ"(نسأ:123); اما در آخرت انسان مؤمن هر چه بخواهد به او میدهند "لَهُم مَّا یَشَآءُونَ فِیهَا وَ لَدَیْنَا مَزِیدٌ" (ق:35). ب نعمت دنیا مقطعی و زودگذر است; اما نعمت بهشت دائمی است "اکلها دائم"; "الَّذِینَ یَرِثُونَ الْفِرْدَوْسَ هُمْ فِیهَا خََلِدُونَ"(مؤمنون:11) ج دنیا جای ماندن و قرار نیست; قال علی: "أیّها الناس إنّما الدنیا دار مجاز"(نهج البلاغه، خ 203) اما قیامت جای ثابت و ماندنی است "و أن الاخره هی دار القرار"(ر.ک: هزار و یک نکته از قرآن کریم، اکبر دهقان، ص 458 480، مرکز فرهنگی درسهایی از قرآن.) البته، آیاتی که درباره دنیا و آخرت در قرآن آمده بسیارند و فقط به بخشی از آن اشاره کرده و مابقی را به تلاش خود شما واگذار مینماییم: (بقره،86)، (آلعمران،22)، (نسأ،77)، (انفال،67)، (توبه،38)، (رعد،26)، (روم،7) و (غافر،39) که در این آیات دنیا و آخرت هر دو ذکر شدهاند. eporsesh.com
واژه دنیا و آخرت هر کدام 115 بار در قرآن آمده اند.
قرآن ویژگیهای فراوانی را از دنیا و آخرت بیان میکند که به برخی از آنها اشاره میکنیم:
الف در دنیا هر چه بخواهیم نصیب ما نخواهد شد; "لَّیْسَ بِأَمَانِیِّکُمْ وَلاَ َّ أَمَانِیِّ أَهْلِ الْکِتََبِ"(نسأ:123); اما در آخرت انسان مؤمن هر چه بخواهد به او میدهند "لَهُم مَّا یَشَآءُونَ فِیهَا وَ لَدَیْنَا مَزِیدٌ" (ق:35).
ب نعمت دنیا مقطعی و زودگذر است; اما نعمت بهشت دائمی است "اکلها دائم"; "الَّذِینَ یَرِثُونَ الْفِرْدَوْسَ هُمْ فِیهَا خََلِدُونَ"(مؤمنون:11)
ج دنیا جای ماندن و قرار نیست; قال علی: "أیّها الناس إنّما الدنیا دار مجاز"(نهج البلاغه، خ 203) اما قیامت جای ثابت و ماندنی است "و أن الاخره هی دار القرار"(ر.ک: هزار و یک نکته از قرآن کریم، اکبر دهقان، ص 458 480، مرکز فرهنگی درسهایی از قرآن.)
البته، آیاتی که درباره دنیا و آخرت در قرآن آمده بسیارند و فقط به بخشی از آن اشاره کرده و مابقی را به تلاش خود شما واگذار مینماییم: (بقره،86)، (آلعمران،22)، (نسأ،77)، (انفال،67)، (توبه،38)، (رعد،26)، (روم،7) و (غافر،39) که در این آیات دنیا و آخرت هر دو ذکر شدهاند.
eporsesh.com
- [سایر] در قرآن چند دنیا و چند آخرت ذکر شده است؟
- [سایر] واژه دنیا و آخرت چند بار در قرآن آمده است؟
- [سایر] مراد از صبغه خدا در قرآن چیست؟ آیا پیامبر خدا (ص)، خاندان او و قرآن، تجلی از صبغه خدا، جهت نجات مردم در دنیا و آخرت هستند؟
- [سایر] مراد از صبغه خدا در قرآن چیست؟ آیا پیامبر خدا (ص)، خاندان او و قرآن، تجلی از صبغه خدا، جهت نجات مردم در دنیا و آخرت هستند؟
- [سایر] قرآن مجید، در سوره ی مؤمنون، درخواست و آرزوی بازگشت به دنیا را رد می کند؛ آیا این با رجعت منافات دارد؟
- [سایر] تفاوتهای دنیا و آخرت چیست؟
- [سایر] تفاوت قرآن مجید و قرآن کریم چیست؟
- [سایر] بهترین غذای دنیا و آخرت چیست؟
- [سایر] آیا قرائت قرآن به انسان نشاط و شادابی می بخشد و غم و اندوه و مصیبت دنیا و آخرت را دور می سازد؟
- [سایر] آیا شهید یا مؤمن در این دنیا میتوانند مشکل کسی را حل کنند؟ در آخرت چطور؟ آیا در قرآن و احادیث به آن اشاره شده است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر پسر بزرگ میّت بیش از یکی باشد مثلاً از دو زن او در یک وقت دو پسر به دنیا آمده باشد، باید لباس و قرآن و انگشتر و شمشیر میّت را بطور مساوی بین خودشان قسمت کنند.
- [آیت الله سبحانی] اگر پسر بزرگ میت بیش از یکی باشد. مثلاً از دو زن او در یک وقت دو پسر به دنیا آمده باشد، باید لباس و قرآن و انگشتر و شمشیر میت را به طور مساوی بین خودشان قسمت کنند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر پسر بزرگ میت بیش از یکی باشد، مثلاً از دو زن او در یک وقت دو پسر به دنیا آمده باشند، باید لباس و قرآن و انگشتر و شمشیر میت را به طور مساوی بین خودشان قسمت کنند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر پسر بزرگ میت بیش از یکی باشد مثلا از دو زن او در یک وقت دو پسر به دنیا آمده باشد؛ باید لباس و قرآن و انگشتری و شمشیر میت را به طور مساوی بین خودشان قسمت کنند.
- [آیت الله بروجردی] اگر پسر بزرگ میت بیش از یکی باشد مثلاً از دو زن او در یک وقت دو پسر به دنیا آمده باشد باید لباس و قرآن و انگشتری و شمشیر میت را به طور مساوی بین خودشان قسمت کنند.
- [امام خمینی] اگر پسر بزرگ میت، بیش از یکی باشد، مثلا از دو زن او در یک وقت دو پسر به دنیا آمده باشد، باید لباس و قرآن و انگشتر و شمشیر میت را به طور مساوی بین خودشان قسمت کنند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر پسر بزرگ میّت بیش از یکی باشد ، مثلاً از دو زن او در یک وقت دو پس به دنیا آمده باشد ، باید لباس و قرآن و انگشتر و شمشیر میّت را بطور مساوی بین خودشان قسمت کنند .
- [آیت الله خوئی] اگر پسر بزرگ میت، بیش از یکی باشد، مثلًا از دو زن او در یک وقت دو پسر به دنیا آمده باشد، باید لباس و قرآن و انگشتر و شمشیر میت را به طور مساوی بین خودشان قسمت کنند.
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی دوست داشته باشد که واجبی از واجبات بیارزش یا متروک شود و یا حرامی از محرّمات با ارزش و یا جایی در جامعه باز کند، گرچه در این امر قبیح خود عامل نباشد و تبلیغ نیز برای آن نکند، از نظر قرآن شریف کیفر بزرگی در دنیا و عذاب بزرگی در آخرت دارد، مثلاً کسی که دوست دارد در جامعه اسلامی، چادر جای خود را به بدحجابی و قرضالحسنه جای خود را به قرض ربوی بدهد، و قطعاً اگر توبه نکند، عذاب دردناکی در دنیا و آخرت به سراغ او خواهد آمد.
- [آیت الله مظاهری] خدمت به پدر و مادر مخصوصاً پدر و مادری که تقصیر در حقّ اولاد نمودهاند، از افضل اعمال و ثواب آن از هر عبادتی بالاتر است و موجب خیر دنیا و آخرت است.