یکی از خصوصیات منحصر به فرد دین مبین اسلام ذکر تعداد پیامبران می باشد. در روایات متعددی از معصومین علیهم السلام تعداد پیامبران فرستاده شده از سوی خداوند 124 هزار پیامبر ذکر شده است که به طور نمونه به برخی از این روایات اشاره میشود: امام رضا(ع) از جدش رسول خدا(ص) نقل می کند که حضرت فرمود: خدای عزوجل یکصد و بیست و چهار هزار پیامبر آفرید، ولی کرامت من نزد خدا بیشتر است و ...(1) نیز پیامبر اکرم (ص) می‌ فرماید: (خداوند 124 هزار پیامبر آفریده و من گرامی‌ترین آنان نزد خداوند هستم ... و 124 هزار وصی آفریده که علی (علیه السلام) گرامی‌ترین آن‌ها نزد خداوند و بهترین ایشان است .)(2) امام زین العابدین (ع) فرمود: (هر کس دوست دارد 124 هزار پیامبر با او مصافحه کنند، امام حسین (ع) را در نیمه شعبان زیارت کند، چرا که ارواح پیامبران از خداوند برای زیارت حضرتش اذن می گیرند و به آنان اجازه داده می شود و پنج نفر از ایشان اولوالعزم هستند)(3) ابوذر (ره) از پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) سؤال کرد: پیامبران چند نفرند؟ حضرت رسول (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: (124 هزار پیامبر . . . )(4) شیخ صدوق (ره) در کتاب اعتقادات می‌فرماید: (عقیده ما (شیعه امامیه) در تعداد انبیا این است که آنان 124 هزار نفرند و هر کدامشان وصیی دارند .) (5) مرحوم علامه طباطبائی در تفسیر المیزان ، بعد از ذکر روایت ابوذر (ره) در تعداد انبیا، می فرماید: (قسمت اول این حدیث که مشتمل بر تعداد پیامبران است، از مشهورات است که شیعه و سنی در کتبشان نقل کرده اند . صدوق در (خصال ) و (امالی ) از حضرت رضا (ع) از پیامبر خدا (ص) و از زید بن علی از اجدادش از امیرالمؤمنین (ع) و ابن قولویه در (کامل الزیارة ) و سید در (اقبال ) از امام سجاد (ع) و در (بصایر الدرجات ) از امام باقر (ع) روایت کرده اند.(6) پی نوشتها: 1. کتاب الخصال، شیخ صدوق، ج 2، ص 641؛ الاختصاص، شیخ مفید، ص 263 ؛ مجمع البیان، طبرسی، ج 10، ص 332 و ج 8، ص 458. 2. بحارالانوار، مجلسی، ج 11، ص 30. 3. همان، ص 58. 4. همان، ص‌32 5. همان، ص‌28 6. المیزان، ج 2، ص 144. منبع:سایت انوار طاها
یکی از خصوصیات منحصر به فرد دین مبین اسلام ذکر تعداد پیامبران می باشد. در روایات متعددی از معصومین علیهم السلام تعداد پیامبران فرستاده شده از سوی خداوند 124 هزار پیامبر ذکر شده است که به طور نمونه به برخی از این روایات اشاره میشود:
امام رضا(ع) از جدش رسول خدا(ص) نقل می کند که حضرت فرمود: خدای عزوجل یکصد و بیست و چهار هزار پیامبر آفرید، ولی کرامت من نزد خدا بیشتر است و ...(1)
نیز پیامبر اکرم (ص) می فرماید: (خداوند 124 هزار پیامبر آفریده و من گرامیترین آنان نزد خداوند هستم ... و 124 هزار وصی آفریده که علی (علیه السلام) گرامیترین آنها نزد خداوند و بهترین ایشان است .)(2)
امام زین العابدین (ع) فرمود: (هر کس دوست دارد 124 هزار پیامبر با او مصافحه کنند، امام حسین (ع) را در نیمه شعبان زیارت کند، چرا که ارواح پیامبران از خداوند برای زیارت حضرتش اذن می گیرند و به آنان اجازه داده می شود و پنج نفر از ایشان اولوالعزم هستند)(3)
ابوذر (ره) از پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) سؤال کرد: پیامبران چند نفرند؟ حضرت رسول (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: (124 هزار پیامبر . . . )(4)
شیخ صدوق (ره) در کتاب اعتقادات میفرماید: (عقیده ما (شیعه امامیه) در تعداد انبیا این است که آنان 124 هزار نفرند و هر کدامشان وصیی دارند .) (5)
مرحوم علامه طباطبائی در تفسیر المیزان ، بعد از ذکر روایت ابوذر (ره) در تعداد انبیا، می فرماید: (قسمت اول این حدیث که مشتمل بر تعداد پیامبران است، از مشهورات است که شیعه و سنی در کتبشان نقل کرده اند . صدوق در (خصال ) و (امالی ) از حضرت رضا (ع) از پیامبر خدا (ص) و از زید بن علی از اجدادش از امیرالمؤمنین (ع) و ابن قولویه در (کامل الزیارة ) و سید در (اقبال ) از امام سجاد (ع) و در (بصایر الدرجات ) از امام باقر (ع) روایت کرده اند.(6)
پی نوشتها:
1. کتاب الخصال، شیخ صدوق، ج 2، ص 641؛ الاختصاص، شیخ مفید، ص 263 ؛ مجمع البیان، طبرسی، ج 10، ص 332 و ج 8، ص 458.
2. بحارالانوار، مجلسی، ج 11، ص 30.
3. همان، ص 58.
4. همان، ص32
5. همان، ص28
6. المیزان، ج 2، ص 144.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] سلام؛ بنده اسامی 124000 فرستاده خدا را میخواستم.
- [سایر] تعدد پیامبران فرستاده شده از طرف خداوند برای چیست؟
- [سایر] سلام. من شیفته دین و آیین آخرین فرستاده خدا شدم. واسطه اش شمایید. اسلام از آغاز تولدم دین من بود. اما چند وقتی بیش نیست که مسلمانیم را با همه وجود حس می کنم.امیدوارم نزد خداوند متعال نیز همیشه سر بلند باشید.
- [آیت الله مظاهری] خداوند متعال در آیه شریفه می فرماید:
- [سایر] چرا خداوند متعال قرآن را نازل کرد؟
- [سایر] هر کاری خداوند متعال انجام میدهد خوب است ؟ یا خوب آن است که خدا انجام میدهد ؟
- [سایر] چرا خداوند متعال اینقدر با بنی اسرائیل مدارا میکرد؟
- [سایر] چرا خداوند متعال اینقدر با بنی اسرائیل مدارا میکرد؟
- [سایر] هدف خداوند متعال از خلقت این دنیا چه بوده است؟
- [سایر] چه چیزهایی سر آغاز نافرمانی خداوند متعال است؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . لازمه ایمان به خداوند متعال و ایمان به انبیاء عظام صلوات الله علیهم اجمعین و ایمان به احکام الهی آن است که شخص مؤمن، قلباً از منکر و معصیت خداوند متعال، منزجر باشد، و منکر را قلباً انکار کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام می باشد و بعضی از مردم که مقابل قبر امامان علیهم السلام پیشانی را بر زمین می گذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد وگرنه حرام است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام می باشد و بعضی از مردم عوام که مقابل قبر امامان پیشانی را به زمین می گذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد؛ اشکال ندارد و گرنه حرام است. مستحبات و مکروهات سجده:
- [امام خمینی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام میباشد و بعضی از مردم عوام که مقابل قبر امامان علیهم السلام پیشانی را به زمین می گذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد و گرنه حرام است.
- [آیت الله بروجردی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام میباشد و بعضی از مردم عوام که مقابل قبر امامان عَلَیْهمُالسَّلَام پیشانی را به زمین میگذارند، اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد و گرنه حرام است.
- [آیت الله علوی گرگانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام میباشد وبعضی از مردم عوام که مقابل امامان: پیشانی را به زمین میگذارند، اگر برای شکر خداوند متعال باشد، اشکال ندارد وگرنه حرام است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام می باشد. و بعضی از مردم که مقابل قبر ائمه: پیشانی را به زمین می گذارند، اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد، و گرنه حرام است.
- [آیت الله سیستانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام میباشد ، و بعضی از مردم عوام که مقابل قبر امامان علیهمالسلام پیشانی را به زمین میگذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد ، اشکال ندارد ، و گر نه مشکل است . مستحبّات و مکروهات سجده :
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که وضو ندارد، خوب است اسم خداوند متعال را به هر زبانی که نوشته شده باشد مس ننماید.
- [آیت الله نوری همدانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام می باشد و بعضی از مردم که مقابل قبر امامان – علیهم السلام – پیشانی را به زمین می گذارند ، اگر برای شکر خداوند متعال باشد ، اشکال ندارد ، و گرنه حرام است . مستحبات و مکروهات سجده