باید توجه داشت که فضایل و برکات درود و صلوات بر پیامبر و اهل بیت اطهارش بر مؤمنان و محبان خاندان رسالت و امامت پوشیده نیست. اهمیت آن به حدی است که خداوند متعال در کتاب هدایت، قرآن مجید، مؤمنان را امر به صلوات بر پیامبر می فرماید. (1) در احادیث و روایات نیز کلمات بلندی در عظمت و شرافت این ذکر وارد شده است. که به عنوان نمونه چند مورد آن را اشاره می کنیم: 1. ملائکه برای فرستنده صلوات،صلوات می فرستند و برای او استغفار می کنند.2.سبب قرب به حق تعالی می گردد.3. موجب رضای حق تعالی می گردد. 4. موجب قرب به پیامبر صلی الله علیه و آله می گردد. 5. موجب شناخت آن حضرت می شود. 6. موجب کفاره گناهان می شود. 7. موجب استجابت دعا می شود. 8. موجب دفع نفاق می شود. 9. موجب درود و صلوات فرستادن جمیع خلایق بر صلوات فرستنده می شود. 10. موجب پاکیزه شدن اعمال می گردد. 11. موجب عافیت می گردد. 12. موجب نزول رحمت پروردگار می شود. 13. سبب طیب مجالس می شود. 14. موجب سنگینی میزان حسنات می گردد و...(2) پی نوشتها: 1. سوره احزاب، آیه 56 2. شرح و فضایل صلوات،حسینی اردکانی، ص 45، تهران، انتشارات میقات، چاپ چهارم، 1375. منبع:سایت انوار طاها
باید توجه داشت که فضایل و برکات درود و صلوات بر پیامبر و اهل بیت اطهارش بر مؤمنان و محبان خاندان رسالت و امامت پوشیده نیست. اهمیت آن به حدی است که خداوند متعال در کتاب هدایت، قرآن مجید، مؤمنان را امر به صلوات بر پیامبر می فرماید. (1)
در احادیث و روایات نیز کلمات بلندی در عظمت و شرافت این ذکر وارد شده است. که به عنوان نمونه چند مورد آن را اشاره می کنیم:
1. ملائکه برای فرستنده صلوات،صلوات می فرستند و برای او استغفار می کنند.2.سبب قرب به حق تعالی می گردد.3. موجب رضای حق تعالی می گردد. 4. موجب قرب به پیامبر صلی الله علیه و آله می گردد. 5. موجب شناخت آن حضرت می شود. 6. موجب کفاره گناهان می شود. 7. موجب استجابت دعا می شود. 8. موجب دفع نفاق می شود. 9. موجب درود و صلوات فرستادن جمیع خلایق بر صلوات فرستنده می شود. 10. موجب پاکیزه شدن اعمال می گردد. 11. موجب عافیت می گردد. 12. موجب نزول رحمت پروردگار می شود. 13. سبب طیب مجالس می شود. 14. موجب سنگینی میزان حسنات می گردد و...(2)
پی نوشتها:
1. سوره احزاب، آیه 56
2. شرح و فضایل صلوات،حسینی اردکانی، ص 45، تهران، انتشارات میقات، چاپ چهارم، 1375.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] چرا تأکید شده قبل و بعد از دعاها صلوات بفرستیم؟ تفاوت صلوات فرستادن خدا بر پیامبر(ص) و بر مؤمنان چیست؟
- [سایر] آیا فرستادن صلوات بر پیامبر (ص) و اهل بیت ایشان در هنگام رکوع و سجده فضیلتی دارد؟
- [سایر] آیا صلوات فرستادن بر غیر حضرت محمد (ص) (اللهم صل علی فلان) جایز است؟
- [سایر] آیا فرستادن صلوات بر درجات پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) میافزاید؟ بر دنیا یا آخرتشان تأثیری دارد؟ چگونه؟
- [سایر] صلوات فرستادن برای فرج امام مهدی (عج) چه اثری دارد؟
- [سایر] چرا بعد از اسم پیامبر (ص) یک صلوات می فرستیم. اما در انقلاب بعد از اسم امام خمینی(ره) سه صلوات می فرستادیم؟
- [سایر] آیا با شنیدن نام پیامبر عظیم الشأن اسلام (ص) و یا شنیدن آیه صلوات هنگام نماز یا غیر نماز، ذکر صلوات واجب است یا مستحب ؟ در صورت تکرار نام حضرت یا آیه صلوات وظیفه در هنگام نماز چیست؟
- [سایر] آیا حدیث پیامبر(ص) در خصوص ایمان آوردن بادمجان منطقی است؟
- [سایر] آیا هنوز لزومی برای فرستادن صلوات هنگام ذکر نام امام خمینی(ره) ومقام رهبری هست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] فرستادن صلوات بر پیامبر اکرم (صل الله علیه و آله) چه حکمی دارد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . لازمه ایمان به خداوند متعال و ایمان به انبیاء عظام صلوات الله علیهم اجمعین و ایمان به احکام الهی آن است که شخص مؤمن، قلباً از منکر و معصیت خداوند متعال، منزجر باشد، و منکر را قلباً انکار کند.
- [آیت الله جوادی آملی] .هنگام نوشتن نام یا لقب یا کنیه آن حضرت( ص)مستحب است صلوات هم نوشته شود. یاد قلبی آن حضرت با یاد قلبی صلوات همراه باشد, بهتر است.
- [آیت الله اردبیلی] بنابر احتیاط واجب هر یک از دو خطبه نماز جمعه باید مشتمل بر حمد و ثنای پروردگار، صلوات بر پیامبر اکرم و آل پیامبر علیهمالسلام ، دعوت مردم به پرهیزکاری و تقوا و نیز خواندن یک سوره کامل باشد و خطبه دوم باید علاوه بر آن مشتمل بر ذکر نام ائمه معصومین علیهمالسلام و طلب آمرزش برای مؤمنان باشد.
- [آیت الله اردبیلی] بنابر احتیاط حمد و ثنای پروردگار و صلوات بر پیامبر اکرم و آل پیامبر علیهمالسلام باید به عربی گفته شود و در حمد و ثنای خداوند و صلوات بر پیامبر اکرم و آل پیامبر علیهمالسلام و دعوت مردم به تقوا و خواندن یک سوره کامل در دو خطبه، باید ترتیب مراعات شود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول (ص) را مانند محمد و احمد؛ یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود؛ اگرچه در نماز باشد؛ مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله علوی گرگانی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول مستحبّ است صلوات را هم بنویسد و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد میکند، صلوات بفرستد.
- [آیت الله مظاهری] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) مستحب است صلوات را هم بنویسد و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد میکند صلوات بفرستد.
- [آیت الله بروجردی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول) ع) مستحب است صلوات را هم بنویسد و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد میکند صلوات بفرستد.
- [آیت الله اردبیلی] هنگام نوشتن اسم مبارک حضرت رسول اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم ، مستحب است صلوات را نیز بنویسد و همچنین بهتر است هر گاه آن حضرت را یاد میکند، صلوات بفرستد.
- [آیت الله سیستانی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول اللّه صلیاللهعلیهوآلهوسلم مستحب است صلوات را هم بنویسند . و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد میکنند صلوات بفرستند .