از آنجا که خداوند اولیای خود را دوست دارد،لذا اگر خلافی کنند ،فوراً آنان را با قهرخود می گیرد تا متذکر شوند ، چنانکه خداوند در قرآن می فرماید:اگر پیامبر سخنی را که ما نگفته ایم به ما نسبت دهد، با قدرت او را به قهر خود می گیریم:( لو تقوَل علینا بعضَ الاقاویل لاًخذنا منه بالیمین )(1).وهمچنین اگر مؤمنین خلافی کنند چند روزی نمی گذرد مگر آنکه گوشمالی می شوند.اما اگر نا اهلان خلاف کنند،خداوند به آنان مهلت می دهد و هرگاه مهلت سر آمد ، آنان را هلاک می کند : (و جعلنا لمهلکهم مَوعداً )(2). و اگر امیدی به اصلاحشان نباشد ،خداوند حسابشان را تا قیامت به تأخیر می اندازد و به آنان مهلت می دهد تا پیمانه شان پر شود.(انما نُملی لهم لیزدادوا اثماً )(3). به یک مثال توجه کنید:اگر قطره ای چای روی شیشه عینک شما بریزد ،فوراً آن را پاک می کنید.اما اگر قطره ای چای روی لباس سفید شما بچکد ،صبر می کنید تا به منزل بروید و لباس خود را عوض کنید .و اگر قطره ای روی قالی زیر پای شما بچکد ، آن را رها می کنید تا مثلاً شب عید به قالی شویی ببرید.خداوند نیز با هر کس به گونه ای رفتار می نماید و بر اساس شفافیت یا تیرگی روحش ، کیفر او را به تأخیر می اندازد(4) پی نوشتها: 1. سوره حاقه ،آیه 44-45 2. سوره کهف، آیه 59 3. سوره آل عمران، آیه 178 4. پرسش های مهم پاسخ های کوتاه.،قرائتی.سوال4. منبع:سایت انوار طاها
چرا صالحان، گرفتار مشکلات هستند و مجرمان و گنهکاران، در رفاه به سر می برند؟
از آنجا که خداوند اولیای خود را دوست دارد،لذا اگر خلافی کنند ،فوراً آنان را با قهرخود می گیرد تا متذکر شوند ، چنانکه خداوند در قرآن می فرماید:اگر پیامبر سخنی را که ما نگفته ایم به ما نسبت دهد، با قدرت او را به قهر خود می گیریم:( لو تقوَل علینا بعضَ الاقاویل لاًخذنا منه بالیمین )(1).وهمچنین اگر مؤمنین خلافی کنند چند روزی نمی گذرد مگر آنکه گوشمالی می شوند.اما اگر نا اهلان خلاف کنند،خداوند به آنان مهلت می دهد و هرگاه مهلت سر آمد ، آنان را هلاک می کند : (و جعلنا لمهلکهم مَوعداً )(2). و اگر امیدی به اصلاحشان نباشد ،خداوند حسابشان را تا قیامت به تأخیر می اندازد و به آنان مهلت می دهد تا پیمانه شان پر شود.(انما نُملی لهم لیزدادوا اثماً )(3). به یک مثال توجه کنید:اگر قطره ای چای روی شیشه عینک شما بریزد ،فوراً آن را پاک می کنید.اما اگر قطره ای چای روی لباس سفید شما بچکد ،صبر می کنید تا به منزل بروید و لباس خود را عوض کنید .و اگر قطره ای روی قالی زیر پای شما بچکد ، آن را رها می کنید تا مثلاً شب عید به قالی شویی ببرید.خداوند نیز با هر کس به گونه ای رفتار می نماید و بر اساس شفافیت یا تیرگی روحش ، کیفر او را به تأخیر می اندازد(4)
پی نوشتها:
1. سوره حاقه ،آیه 44-45
2. سوره کهف، آیه 59
3. سوره آل عمران، آیه 178
4. پرسش های مهم پاسخ های کوتاه.،قرائتی.سوال4.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] چرا صالحان، گرفتار مشکلات هستند و مجرمان و گنهکاران، در رفاه به سر می برند؟
- [سایر] مجرمان را چگونه به دوزخ می برند؟
- [سایر] وقتی گنهکاران را به سوی دوزخ می برند در حین مشاهده ی عذاب چه می گویند؟
- [سایر] هر کس بر مشکلات علم آموزی صبر نکند، به چه عوارضی گرفتار می شود؟
- [سایر] چرا هر دولتی که سر کار می آید باز بیشتر مردم گرفتار فقر و گرانی و تورم و مشکلات دیگر اقتصادی هستند و می نالند و اوضاعشان مناسب نمی شود پس مسئولین چه می کنند؟
- [سایر] چرا هر دولتی که سر کار می آید باز بیشتر مردم گرفتار فقر و گرانی و تورم و مشکلات دیگر اقتصادی هستند و می نالند و اوضاعشان مناسب نمی شود پس مسئولین چه می کنند؟
- [سایر] ازدواج و تشکیل خانواده چه فایدهای دارد؟ آیا بهتر نیست خودمان را گرفتار مخارج، دردسرها و مشکلات ازدواج نکنیم؟ آیا واقعاً به زحمتش میارزد؟
- [سایر] در مورد CD که بین مردم پخش شده که شیعیان و هر کس دیگر را سر می برند، آیا دیدن این گونه سی دی ها گناه دارد؟
- [سایر] آیا در دوران غیبت خود حضرت هم در انتظار به سر می برند، در این زمینه مقالاتی با منابع معتبر می خواستم. این انتظار به چه صورت است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] بیماران قلبی که در استراحت مطلق به سر می برند و حتی دستها را نمی توانند حرکت دهند برای وضو چه وظیفه ای دارند؟
- [آیت الله سبحانی] اگر چیزی به زور در گلوی روزه دار بریزند، یا سر او را به زور در آب فرو برند، روزه او باطل نمی شود. ولی اگر مجبورش کنند که روزه خود را باطل کند مثلاً به او بگویند اگر غذا نخوری ضرر مالی یا جانی به تو می زنیم و خودش برای جلوگیری از ضرر چیزی بخورد، روزه او باطل می شود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر چیزی بزور در گلوی روزه دار بریزند یا سر او را بزور در آب فرو برند، روزه او باطل نمی شود، ولی اگر مجبورش کنند که روزه خود را باطل کند مثلا به او بگویند اگر غذا نخوری ضرر مالی یا جانی بتو می زنیم، و خودش برای جلوگیری از ضرر چیزی بخورد روزه او باطل می شود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر چیزی به زور در گلوی روزه دار بریزند؛ یا سر او را به زور در آب فرو برند؛ روزه او باطل نمی شود؛ ولی اگر مجبورش کنند که روزه خود را باطل کند مثلا به او بگویند اگر غذا نخوری ضرر مالی یا جانی به تو می زنیم و خودش برای جلوگیری از ضرر چیزی بخورد؛ روزه او باطل می شود.
- [آیت الله بروجردی] اگر چیزی به زور در گلوی روزهدار بریزند، یا سر او را به زور در آب فرو برند، روزهی او باطل نمیشود، ولی اگر مجبورش کنند که روزهی خود را باطل کند؛ مثلاً به او بگویند:اگر غذا نخوری ضرر مالی یا جانی به تو میزنیم و خودش برای جلوگیری از ضرر چیزی بخورد، روزهی او باطل میشود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر چیزی را به زور در گلوی روزه دار بریزند، یا سر او را در آب فرو برند، روزه اش باطل نمی شود، ولی اگر مجبورش کنند که خودش افطار کند، مثلاً به او بگویند اگر غذا نخوری ضرر جانی یا مالی به تو می زنیم و او برای جلوگیری از ضرر، غذا بخورد روزه اش باطل می شود.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر چیزی بزور در گلوی روزهدار بریزند یا سر او را بزور در آب فرو برند، روزه او باطل نمیشود ولی اگر اکراهش کنند که روزه خود را باطل کند مثلاً به او بگویند اگر غذا نخوری ضرر مالی یا جانی به تو میزنیم وخودش برای جلوگیریاز ضرر چیزی بخورد، روزه او باطل میشود.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر چیزی به زور د ر گلوی روزه دار بریزند ، یا سر او را به زور در آب فرو برند ، روزة او باطل نمی شود . ولی اگر مجبورش کنند که روزة خود را باطل کند مثلاً به او بگویند اگر غذا نخوری ضرر مالی یا جانی به تو می زنیم و خودش برای جلوگیری از ضرر چیزی بخورد ، روزة او باطل می شود .
- [آیت الله خوئی] اگر چیزی به زور در گلوی روزهدار بریزند، یا سر او را به زور در آب فرو برند، روز او باطل نمیشود، ولی اگر مجبورش کنند که روزه خود را باطل کند مثلًا به او بگویند اگر غذا نخوری ضرر مالی یا جانی به تو میزنیم و خودش برای جلوگیری از ضرر، چیزی بخورد، روزه او باطل میشود.
- [امام خمینی] اگر چیزی به زور در گلوی روزه دار بریزند، یا سر او را به زور در آب فرو برند، روزه او باطل نمی شود، ولی اگر مجبورش کنند که روزه خود را باطل کند مثلا به او بگویند اگر غذا نخوری ضرر مالی یا جانی به تو می زنیم و خودش برای جلوگیری از ضرر، چیزی بخورد، روزه او باطل می شود.
- [آیت الله وحید خراسانی] هرگاه بترسد که در صورت صرف اب در وضو یا غسل گرفتار بعضی از مشکلات ذیل می شود باید تیمم نماید ان که خودش فعلا یا بعد به تشنگی که باعث تلف یا مرضش می شود یا تحملش بر او حرجی است مبتلا شود ان که بر کسانی که حفظشان بر او واجب است بترسد که از تشنگی تلف یا بیمار شوند ان که بر انسان یا حیوانی که تلف یا بیماری یا بی تابی انها بر او حرجی باشد بترسد و یا در تلف ان حیوان ضرر معتنابه به حسب حال او باشد