بردن مجرمین به سوی دوزخ توأم با تحقیر و ذلت و زجر و عذاب است لیکن در آیات مختلف تعابیر گوناگونی برده شده است از جمله: 1- در سورهء حاقه می فرماید: (خذوه فغلوّه ثم الجحیم صلّوه)(1): او را بگیرید و در غل و زنجیر کنید سپس در آتش دوزخ وارد سازید. و نیز در سورهء مؤمن آمده است: (اذ الاغلال فی اعناقهم والسّلاسل یسحبون)(2): و در حالی که غلها و زنجیرها در گردن آنها قرار گرفته آنها را می کشانند. 2- در سورهء دخان آیه 47 چنین آمده است: (خذوه فاعتلوه الی سواء الجحیم)، او را بگیرید و با شدت به میان جهنم برانید. و مشابه این آیه در آیه ای دیگر می فرماید: (ونسوق المجرمین الی جهنم وردا)(3): مجرمان را چون شتران تشنه کامی که به سوب آب می روند به سوی جهنم می رانیم. 3- در آیه ای دیگر از نحوه هدایت مجرمین به دوزخ سخن می گوید و می فرماید: (و یوم یحشر اعداء الله الی النّار فهم یوزعون)(4): روزی که دشمنان خدا را جمع کرده و به سوی دوزخ می برند و صفوف پیشین را نگه می دارند تا صفهای بعد به آنها ملحق بشوند لذا به طور دسته جمعی آنان را وارد دوزخ می کنند. و برای جلوگیری از فرار و... هر مجرمی دارای یک نگهبان است که اورا تا درب جهنم می کشاند و سپس به داخل آتش می افکند. پی نوشتها: 1-حاقّه/31و30. 2-مؤمن/71. 3-مریم/86. 4-فصلت/19. منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم
بردن مجرمین به سوی دوزخ توأم با تحقیر و ذلت و زجر و عذاب است لیکن در آیات مختلف تعابیر گوناگونی برده شده است از جمله:
1- در سورهء حاقه می فرماید: (خذوه فغلوّه ثم الجحیم صلّوه)(1): او را بگیرید و در غل و زنجیر کنید سپس در آتش دوزخ وارد سازید. و نیز در سورهء مؤمن آمده است: (اذ الاغلال فی اعناقهم والسّلاسل یسحبون)(2): و در حالی که غلها و زنجیرها در گردن آنها قرار گرفته آنها را می کشانند.
2- در سورهء دخان آیه 47 چنین آمده است: (خذوه فاعتلوه الی سواء الجحیم)، او را بگیرید و با شدت به میان جهنم برانید.
و مشابه این آیه در آیه ای دیگر می فرماید: (ونسوق المجرمین الی جهنم وردا)(3): مجرمان را چون شتران تشنه کامی که به سوب آب می روند به سوی جهنم می رانیم.
3- در آیه ای دیگر از نحوه هدایت مجرمین به دوزخ سخن می گوید و می فرماید: (و یوم یحشر اعداء الله الی النّار فهم یوزعون)(4): روزی که دشمنان خدا را جمع کرده و به سوی دوزخ می برند و صفوف پیشین را نگه می دارند تا صفهای بعد به آنها ملحق بشوند لذا به طور دسته جمعی آنان را وارد دوزخ می کنند.
و برای جلوگیری از فرار و... هر مجرمی دارای یک نگهبان است که اورا تا درب جهنم می کشاند و سپس به داخل آتش می افکند.
پی نوشتها:
1-حاقّه/31و30.
2-مؤمن/71.
3-مریم/86.
4-فصلت/19.
منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم
- [سایر] مجرمان را چگونه وارد دوزخ می کنند؟
- [سایر] علت خلود مجرمان درآتش دوزخ چیست؟
- [سایر] چرا مجرمان را به وسط جهنم پرتاب می کنند؟
- [سایر] چرا صالحان، گرفتار مشکلات هستند و مجرمان و گنهکاران، در رفاه به سر می برند ؟
- [سایر] «زفیر و شهیق»، اشقیاء و مجرمان در دوزخ به چه معنا می باشد؟
- [سایر] در دوزخ، عذاب الهی از چه سمتی مجرمان را فرا می گیرد؟
- [سایر] چرا صالحان، گرفتار مشکلات هستند و مجرمان و گنهکاران، در رفاه به سر می برند؟
- [سایر] چرا مجرمان درخواست (تقاضای مرگ) خود را مستقیم از خدا نمی خواهند بلکه توسط مالک دوزخ در خواست را از خدا می نمایند؟
- [سایر] وقتی گنهکاران را به سوی دوزخ می برند در حین مشاهده ی عذاب چه می گویند؟
- [سایر] دعا و درخواست مکرر مجرمان دردوزخ چیست؟
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر عمو و عمه و دائی و خاله خود میت و اولاد آنان و اولاد اولاد آنان نباشند؛ عمو و عمه و دائی و خاله پدر و مادر میت ارث می برند و اگر اینها نباشند؛ اولادشان ارث می برند و اگر اینها هم نباشند؛ عمو و عمه و دائی و خاله جد و جده میت ارث می برند و اگر اینها هم نباشند؛ اولادشان ارث می برند.
- [آیت الله سبحانی] اگر عمو و عمه و دائی و خاله خود میّت و اولاد آنان و اولاد اولاد آنان نباشند، عمو و عمه و دائی و خاله پدر و مادر میت ارث می برند و اگر اینها نباشند، اولادشان ارث می برند و اگر اینها هم نباشند، عمو و عمه و دائی و خاله جد و جده میّت و اگر اینها نباشند، اولادشان ارث می برند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] گروه دوم از کسانی که به واسطه خویشاوندی ارث می برند (پدر بزرگ) و (مادر بزرگ) و (برادر) و (خواهر) میت است و اگر برادر و خواهر نداشته باشد اولادشان به جای آنها ارث می برند، این گروه در صورتی ارث می برند، که هیچ کس از گروه اول وجود نداشته باشد.
- [آیت الله بهجت] اگر عمو، عمه، دایی و خاله خود میت و اولاد آنان و اولاد اولاد آنان نباشند، عمو، عمه، دایی و خاله پدر و مادر میت ارث می برند، و اگر اینها نباشند اولادشان ارث می برند، و اگر آنها هم نباشند عمو، عمه، دایی و خاله جد و جده میت، و اگر اینها هم نباشند، اولادشان ارث می برند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر هیچیک از عمو وعمه و دایی و خاله و فرزندان آنان زنده نباشند عمو و عمه ودایی و خاله پدر یا مادر میت از او ارث می برند واگر اینها هم زنده نباشند فرزندان آنان ارث می برند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] دسته دوم از کسانی که به واسطه خویشی ارث می برند؛ جد یعنی پدر بزرگ و جده یعنی مادر بزرگ و برادر و خواهر میت است و اگر برادر و خواهر نداشته باشد؛ اولادشان ارث می برند.
- [آیت الله بهجت] طبقه دوم از کسانی که به واسطه خویشی ارث می برند، جدّ و جدّه، یعنی پدربزرگ و مادربزرگ، و همچنین برادر و خواهر میت است، و اگر برادر و خواهر نداشته باشد، اولادشان ارث می برند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر فرزندان خواهر و برادر هم قبل از متوفی مرده باشند نوه های آنها از متوفی ارث می برند ولی باید توجه داشت که تا یک نفر از فرزندان خواهر وبرادر زنده باشند نوه ها ارث نمی برند.
- [آیت الله سبحانی] دسته دوم از کسانی که به واسطه خویشی ارث می برند جد یعنی پدر بزرگ و جده یعنی مادربزرگ و برادر و خواهر میت است و اگر برادر و خواهر نداشته باشد، اولادشان ارث می برند.
- [آیت الله وحید خراسانی] زن و شوهر به تفصیلی که بعد خواهد امد از یکدیگر ارث می برند