اگر منظور شما زنده شدن انسانها در قیامت است بدانید که زندگی و حیات انسان فقط منحصر به همین عالم نبوده بلکه بعد از مرگ ، عالمی دیگری پیش رو داریم که اصطلاحاً به آن ، (عالم آخرت ) گفته می شود. و به طور خلاصه و اجمال باید گفته شود که انسانها پس از آنکه از نظر جسمی در این عالم مردند و اجساد آنها به خاک سپرده شد، در قبر دوباره زنده شده، مورد (سؤال ) و بازخواست قرار می گیرند، بعد ارواح آنان در بدنهایی که شبیه بدنهای دنیایی آنان هست، قرار گرفته و روانه (عالم برزخ ) که بین عالم دنیا و آخرت قرار دارد می شوند. در آنجا یا متنعم به نعمت و یا معذّب به عذاب و نقمت خواهند بود تا روز قیامت فرا برسد و آن روزی است که ارواح خلق اولین و آخرین با همان بدنهای دنیایی در صحرایی به نام (صحرای محشر) گردهم می آیند و آنجاست که محکمه عدل خداوند، دایر شده و همه مورد سؤ ال و بازپرسی قرار می گیرند. پس از پایان آن روز عده ای به سبب طاعات یا شفاعت اولیای خدا روانه بهشت شده و عده ای هم محکوم گردیده و روانه جهنم می شوند. عالم آخرت، (عالم تکلیف ) و امر و نهی نیست ، بلکه آن عالم ، (عالم حساب ) و در نتیجه پاداش یا کیفر است همچنین بهشت و جهنم ابدی بوده و هیچ وقت به پایان نخواهند رسید. واگر منظور شما زنده شدن در زمان ظهور امام زمان است که اصطلاحا به آن رجعت میگویند باید بدانید که رجعت از (رجع و رجوع ) گرفته شده است و به معنای برگشتن به جای اول است، و اصطلاحاً اطلاق می شود به عود حیات عده ای از اموات، بعد از قیام و نهضت حضرت مهدی امام زمان (علیه السّلام) که مسلماً قبل از روز قیامت و بلکه از مقدمات آن خواهد بود. از نظر شیعیان این مطلب مسلّم است که در زمان ظهور حضرت مهدی (علیه السّلام) کثیری از دوستان و عاشقان آن حضرت و همچنین آبای گرامی اش که سالها منتظر ظهور آن حضرت بودند، دوباره زنده می شوند تا شاهد بر پایی حق و اقامه حکومت الهی توسط آن امام بزرگوار بوده و به ثواب نصرت و یاری آن حضرت نایل آیند. همچنین عده ای از دشمنان اهل بیت و کسانی که در طول تاریخ، اهل بیت رسول خدا را مورد اذیت و آزار قرار دادند و ظالمانی که به مسلمانان ستم نمودند و بدون اینکه از آنان انتقام گرفته شده باشد به مرگ طبیعی از دنیا رفتند نیز زنده می شوند تا به علاوه عذاب قبر و عالم برزخ و عذاب ابدی جهنم ، در همین دنیا نیز به سزای اعمال بدشان برسند. www.morsalat.com
اگر آخرالزمان روزی فرا رسد (در زمان ما و یا در زمان های آینده) ،درست است که می گویند مردگان زنده می شود؟ کمی در این باره توضیح دهید.
اگر منظور شما زنده شدن انسانها در قیامت است بدانید که زندگی و حیات انسان فقط منحصر به همین عالم نبوده بلکه بعد از مرگ ، عالمی دیگری پیش رو داریم که اصطلاحاً به آن ، (عالم آخرت ) گفته می شود. و به طور خلاصه و اجمال باید گفته شود که انسانها پس از آنکه از نظر جسمی در این عالم مردند و اجساد آنها به خاک سپرده شد، در قبر دوباره زنده شده، مورد (سؤال ) و بازخواست قرار می گیرند، بعد ارواح آنان در بدنهایی که شبیه بدنهای دنیایی آنان هست، قرار گرفته و روانه (عالم برزخ ) که بین عالم دنیا و آخرت قرار دارد می شوند. در آنجا یا متنعم به نعمت و یا معذّب به عذاب و نقمت خواهند بود تا روز قیامت فرا برسد و آن روزی است که ارواح خلق اولین و آخرین با همان بدنهای دنیایی در صحرایی به نام (صحرای محشر) گردهم می آیند و آنجاست که محکمه عدل خداوند، دایر شده و همه مورد سؤ ال و بازپرسی قرار می گیرند. پس از پایان آن روز عده ای به سبب طاعات یا شفاعت اولیای خدا روانه بهشت شده و عده ای هم محکوم گردیده و روانه جهنم می شوند. عالم آخرت، (عالم تکلیف ) و امر و نهی نیست ، بلکه آن عالم ، (عالم حساب ) و در نتیجه پاداش یا کیفر است همچنین بهشت و جهنم ابدی بوده و هیچ وقت به پایان نخواهند رسید.
واگر منظور شما زنده شدن در زمان ظهور امام زمان است که اصطلاحا به آن رجعت میگویند باید بدانید که رجعت از (رجع و رجوع ) گرفته شده است و به معنای برگشتن به جای اول است، و اصطلاحاً اطلاق می شود به عود حیات عده ای از اموات، بعد از قیام و نهضت حضرت مهدی امام زمان (علیه السّلام) که مسلماً قبل از روز قیامت و بلکه از مقدمات آن خواهد بود. از نظر شیعیان این مطلب مسلّم است که در زمان ظهور حضرت مهدی (علیه السّلام) کثیری از دوستان و عاشقان آن حضرت و همچنین آبای گرامی اش که سالها منتظر ظهور آن حضرت بودند، دوباره زنده می شوند تا شاهد بر پایی حق و اقامه حکومت الهی توسط آن امام بزرگوار بوده و به ثواب نصرت و یاری آن حضرت نایل آیند. همچنین عده ای از دشمنان اهل بیت و کسانی که در طول تاریخ، اهل بیت رسول خدا را مورد اذیت و آزار قرار دادند و ظالمانی که به مسلمانان ستم نمودند و بدون اینکه از آنان انتقام گرفته شده باشد به مرگ طبیعی از دنیا رفتند نیز زنده می شوند تا به علاوه عذاب قبر و عالم برزخ و عذاب ابدی جهنم ، در همین دنیا نیز به سزای اعمال بدشان برسند.
www.morsalat.com
- [سایر] اگر بشر روزی علمش به جای برسد که مردگان را زنده کند، میتوان گفت که خدا زائیده ذهن بشر است؟
- [سایر] زنده شدن مردگان به دست حضرت عیسی چگونه بوده است؟
- [سایر] آیا ارواح مردگان میتوانند از آینده و یا از قیامت خبر دهند؟
- [سایر] چگونه مهدی منتظر مردگان را زنده، مؤمنین را عزیز و فاسقین را عذاب می نماید؟
- [سایر] چه دلایل عقلی منوط بر زنده بودن امام زمان (عج) در آخرالزمان وجود دارد؟
- [سایر] در سوره بقره خدا فرموده اگر می خواهید مرده بنی اسرائیل زنده شوده باید بدن گاوی را به بدن مرده بزنید تا زنده شود مگر خدا نمی تواند بدون واسطه مردگان را زنده کند ؟
- [سایر] کسی که اطعام می کند روزی اش چگونه می رسد؟
- [سایر] چرا روزی مؤمنان از جایی که گمان ندارند می رسد؟
- [سایر] روزی جوینده ی علم از کجا می رسد؟
- [سایر] آیا درست است که در آخرالزمان به طور کلی جهان به فساد کشیده شده و ظلم و تباهی همه جا را فرا خواهد گرفت و در آن حال، امام عصر ظهور خواهند کرد؟ در این صورت این سؤال مطرح میشود که اگر سرانجام و به طور طبیعی چنین فساد و طغیانی، جهان را فرا خواهد گرفت، پس چرا باید به سمت اصلاح خود و جامعه حرکت کنیم؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر مدت فرا رسد و چیزی را که قرض کرده عیناً موجود باشد و طلبکار همان را مطالبه کند، لازم نیست آن را به او بدهد، هر چند احتیاط مستحب دادن همان مال است.
- [آیت الله سبحانی] زن مستحاضه باید روزه ماه رمضان را بگیرد و در صورتی روزه او درست است که غسل نماز مغرب و عشای شبی که می خواهد فردای آن روز روزه بگیرد، بجا آورد و همچنین غسل، روزی که روزه است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] (حیض) که گاهی از آن تعبیر به (عادت ماهانه) می کنند خونی است که غالباً در هر ماه چند روزی از رحم خارج می شود و به هنگام انعقاد نطفه، غذای فرزند است. زن را در موقع دیدن خون حیض (حائض) می گویند و در شرع مقدس اسلام احکامی دارد که در مسائل آینده خواهد آمد.
- [آیت الله جوادی آملی] .با فرارسیدن مغرب؛ یعنی برطرف شدن اثر سرخی آفتاب , بعد از غروب آن (آفتاب) در کرانه غرب، وقت نماز مغرب و عشاء با تقدّم نماز مغرب بر عشاء فرا می رسد. غایب شدن آفتاب در حجاب کوه و مانند آن، غروب نیست؛ بلکه فرو رفتن آن در افق سطح زمین و بدون حاجب، غروب بوده، سپس برطرف شدن اثر آن از بالای سر، مغرب است .
- [آیت الله سبحانی] اگر پس از وضع حمل، یک ماه یا بیشتر، خون ببیند، اگر در حیض عادت دارد، به مقدار روزهای عادتش نفاس قرار دهد، پس از آن تا ده روز حکم استحاضه را دارد و اگر پس از گذشتن ده روز، ایام عادت او فرا رسد، مطابق احکام حائض عمل کند خواه نشانه های حیض داشته باشد یا نه و اگر همزمان با ایام عادت نباشد حکم استحاضه را دارد، مگر این که نشانه های حیض در آن باشد.
- [آیت الله بهجت] درون کفش و مقداری از کف پا که به زمین نمی رسد به واسطه راه رفتن پاک نمی شود ، ولی جورابی که به جای کفش از آن استفاده می شود با راه رفتن پاک می شود اگر چه جوراب از پوست درست نشده باشد .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر تمام فرزندان میت قبل از او مرده باشند فرزندان آنها (نوه ها) از متوفی ارث می برند. نحوه ارث بردن به این صورت است که فرض می شود فرزندان میت زنده هستند و سهم هر یک را طبق مسائل قبل معین نموده و بین فرزندان آنها تقسیم می کنیم مثلا اگر میت یک پسر و یک دختر داشته است 32 اموال میت به فرزندان پسر او می رسد (هر چند یک دختر باشد) و 31 اموال او به فرزندان دختر او می رسد (هرچند پسر باشند).
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه از میت فرزندی در شکم مادر باشد و در طبقه او وارث دیگری نیز مانند اولاد و پدر و مادر وجود داشته باشد، باید هنگام تقسیم برای بچه ای که در شکم مادر است سهم دو پسر را کنار بگذارند، هرگاه زنده به دنیا آمد ارث می برد و چنانچه مثلاً یک پسر یا یک دختربه دنیا آید زیادی را ورثه بین خودشان تقسیم می کنند و اگر در طبقه او وارث دیگری نباشد هرگاه حمل زنده متولد شود تمام مال به او می رسد و الا میان سایر ورثه تقسیم می گردد.
- [آیت الله سبحانی] اگر در مسأله ای به فتوای مجتهدی عمل کرده و یا فرا گرفته باشد ولی پس از درگذشت او در همان مسأله به فتوای مجتهد زنده رفتار نماید، دوباره نمی تواند آن را مطابق فتوای مجتهدی که از دنیا رفته است انجام دهد. ولی اگر مجتهد زنده در مسأله ای فتوی ندهد، و احتیاط نماید و مقلد مدتی به آن احتیاط عمل کند، دوباره می تواند به فتوای مجتهدی که از دنیا رفته عمل نماید مثلاً اگر مجتهدی گفتن یک مرتبه سُبْحانَ اللهِ وَالْحَمْدُللهِ وَلا اِلهَ اِلاّ اللهُ وَاللهُ اَکْبَر، را در رکعت سوم و چهارم نماز کافی بداند و مقلّد مدتی به این شیوه عمل نماید و یک مرتبه بگوید، چنانچه آن مجتهد از دنیا برود و مجتهد زنده احتیاط واجب را در سه مرتبه گفتن بداند و مقلد مدتی به این احتیاط عمل کند و سه مرتبه بگوید، دوباره می تواند به فتوای مجتهدی که از دنیا رفته برگردد و یک مرتبه بگوید.
- [آیت الله اردبیلی] انسان میتواند برای بعضی از کارهای مستحبّی، مثل حج، عمره، طواف از طرف کسی که در مکه نیست، قرائت قرآن، زیارت قبر پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم و امامان علیهمالسلام و توابع آن مثل نماز زیارت، از طرف زندگان اجیر شود و ظاهرا نیابت تبرّعی (مجانی) در جمیع مستحبات از طرف افراد زنده اگر به قصد رجا باشد اشکال ندارد؛ اما صحّت اجیر شدن برای غیر از مثل مستحبات ذکر شده، محلّ تأمّل است و نیز انسان میتواند کار مستحبّی را انجام دهد و ثواب آن را به مردگان یا زندگان هدیه نماید.