در خلال معارفی که دربارة مسیح(ع) مطرح شده سخن از زنده کردن مردگان است. وی توانست مرده‌هایی را زنده کند. مردگانی که او زنده می‌کرد خصوص افرادی نبودند که به تازگی جان سپرده بودند، بلکه افرادی را هم که مدت طولانی از مرگ آنان سپری شده بود می‌توانست زنده کند. خداوند در قرآن کریم دربارة زنده شدن مردگان به دست عیسی(ع) می‌فرماید: تو مرده‌ها را به اذن من اخراج می‌کنی، یعنی در احیا و اخراجْ مظهر من هستی؛ چون من بالاصالة و بالذات اخراج کنندة مردگان هستم: (منها خَلَقنکُم و فیها نُعیدکم و منها نُخرجکم تارةً أُخری) طه/55؛ [شما را از زمین آفریدم، در آن برمی‌گردانم و بار دیگر از آن بیرون می‌آورم]. خدای سبحان با همین نام که اثر آن اخراج مردگان است در حضرت مسیح(ع) تجلّی کرده و می‌فرماید: ما به تأیید روح القدس تو را توانا ساختیم؛ در گهواره سخن بگویی، به تو تورات، انجیل، کتاب و حکمت آموزش دادیم، توانستی از گِل صورت مرغ بسازی و در آن بِدَمی تا پرنده شود، کور مادرزاد و بیماری پیسی را شفا دهی: (و إذ تخرج الموتی بإذنی) مائده/110؛ [به اذن و فرمان من مردگان را از گورها خارج می‌کنی]. و اخراج مرده‌ها همان احیای آنان است چنان‌که در آیات دیگر از همین وصف به احیای موتی تعبیر شده است: (و أُُحْیِ الموتی بإذن الله) آل عمران/49. www.eporsesh.com
در خلال معارفی که دربارة مسیح(ع) مطرح شده سخن از زنده کردن مردگان است. وی توانست مردههایی را زنده کند. مردگانی که او زنده میکرد خصوص افرادی نبودند که به تازگی جان سپرده بودند، بلکه افرادی را هم که مدت طولانی از مرگ آنان سپری شده بود میتوانست زنده کند. خداوند در قرآن کریم دربارة زنده شدن مردگان به دست عیسی(ع) میفرماید: تو مردهها را به اذن من اخراج میکنی، یعنی در احیا و اخراجْ مظهر من هستی؛ چون من بالاصالة و بالذات اخراج کنندة مردگان هستم: (منها خَلَقنکُم و فیها نُعیدکم و منها نُخرجکم تارةً أُخری) طه/55؛ [شما را از زمین آفریدم، در آن برمیگردانم و بار دیگر از آن بیرون میآورم].
خدای سبحان با همین نام که اثر آن اخراج مردگان است در حضرت مسیح(ع) تجلّی کرده و میفرماید: ما به تأیید روح القدس تو را توانا ساختیم؛ در گهواره سخن بگویی، به تو تورات، انجیل، کتاب و حکمت آموزش دادیم، توانستی از گِل صورت مرغ بسازی و در آن بِدَمی تا پرنده شود، کور مادرزاد و بیماری پیسی را شفا دهی: (و إذ تخرج الموتی بإذنی) مائده/110؛ [به اذن و فرمان من مردگان را از گورها خارج میکنی]. و اخراج مردهها همان احیای آنان است چنانکه در آیات دیگر از همین وصف به احیای موتی تعبیر شده است: (و أُُحْیِ الموتی بإذن الله) آل عمران/49.
www.eporsesh.com
- [سایر] چگونه معجزات پیامبران را تایید می کنید؟ آیا آنها را دیده اید؟ چگونه عصای موسی یا زنده کردن مردگان عیسی و شق القمر محمد را توجیه می کنید؟
- [سایر] آیا حضرت عیسی که زنده است همانند امام زمان به مسیحیان مددرسانی میکند؟
- [سایر] آیا حضرت عیسی(علیه السلام) و اصحاب کهف در زمان امام زمان(علیه السلام) زنده میشوند؟
- [سایر] با این که حضرت عیسی هم اکنون زنده است؛ چرا قرآن تعبیر "متوفّیک" را درباره آن حضرت به کار برده است؟
- [سایر] چرا پیامبری مانند حضرت ابراهیم، از خدا خواست تا زنده شدن مردگان را به او نشان دهد، مگر در این مسئله تردید داشت؟
- [سایر] با این که حضرت عیسی هم اکنون زنده است؛ چرا قرآن تعبیر "متوفّیک" را درباره آن حضرت به کار برده است؟
- [سایر] چگونه مهدی منتظر مردگان را زنده، مؤمنین را عزیز و فاسقین را عذاب می نماید؟
- [سایر] اگر بشر روزی علمش به جای برسد که مردگان را زنده کند، میتوان گفت که خدا زائیده ذهن بشر است؟
- [سایر] در سوره بقره خدا فرموده اگر می خواهید مرده بنی اسرائیل زنده شوده باید بدن گاوی را به بدن مرده بزنید تا زنده شود مگر خدا نمی تواند بدون واسطه مردگان را زنده کند ؟
- [سایر] نام حضرت عیسی در کتاب انجیل چیست؟
- [امام خمینی] ماهی مردهای که معلوم نیست آن را زنده از آب گرفتهاند یا مرده، چنانچه در دست مسلمان باشد، حلال است و اگر در دست کافر باشد، اگر چه بگوید آن را زنده گرفتهام حرام میباشد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] ماهی مرده ای که معلوم نیست آن را زنده از آب گرفته اند یا مرده؛ چنانچه در دست مسلمان باشد؛ حلال است و اگر در دست کافر باشد؛ اگرچه بگوید آن را زنده گرفته ام حرام می باشد.
- [آیت الله خوئی] ماهی مردهای که معلوم نیست آن را زنده از آب گرفتهاند یا مرده، چنانچه در دست مسلمان باشد، حلال است و اگر در دست کافر باشد، اگرچه بگوید آن را زنده گرفتهام، حرام میباشد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر ملخ را با دست یا به وسیله دیگری زنده بگیرند؛ بعد از جان دادن خوردن آن حلال است و لازم نیست کسی که آن را می گیرد مسلمان باشد و در موقع گرفتن نام خدا را ببرد؛ ولی اگر ملخ مرده ای در دست کافر باشد و معلوم نباشد که آن را زنده گرفته یا نه؛ اگرچه بگوید زنده گرفته ام حرام است.
- [آیت الله بروجردی] اگر ملخ را با دست یا به وسیلهی دیگری زنده بگیرند، بعد از جان دادن خوردن آن حلال است و لازم نیست کسی که آن را میگیرد مسلمان باشد و در موقع گرفتن نام خدا را ببرد؛ ولی اگر ملخ مردهای در دست کافر باشد و معلوم نباشد که آن را زنده گرفته یا نه، اگر چه بگوید زنده گرفتهام حلال نیست.
- [آیت الله خوئی] اگر ملخ را با دست یا به وسیل دیگری زنده بگیرند بعد از جان دادن آن حلال است و لازم نیست کسی که آن را میگیرد مسلمان باشد و در موقع گرفتن، نام خدا را ببرد، ولی اگر ملخ مردهای در دست کافر باشد و معلوم نباشد که آن را زنده گرفته یا نه، اگرچه بگوید زنده گرفتهام، حرام است.
- [امام خمینی] اگر ملخ را با دست یا بوسیله دیگری زنده بگیرند، بعد از جان دادن خوردن آن حلال است. و لازم نیست کسی که آن را میگیرد مسلمان باشد و در موقع گرفتن، نام خدا را ببرد ولی اگر ملخ مردهای در دست کافر باشد و معلوم نباشد که آن را زنده گرفته یا نه، اگر چه بگوید زنده گرفتهام حلال نیست.
- [آیت الله سبحانی] ماهی مرده ای که معلوم نیست آن را زنده از آب گرفته اند یا نه، چنانچه در دست مسلمان باشد، حلال است و اگر در دست کافر باشد; و معلوم نباشد که زنده از آب گرفته یا زنده در دام افتاده حرام می باشد.
- [آیت الله وحید خراسانی] ماهی مرده ای که معلوم نیست ان را زنده از اب گرفته اند یا مرده چنانچه در دست مسلمان باشد حلال است و اگر در دست کافری باشد که از دست مسلمان نگرفته باشد اگرچه بگوید ان را زنده گرفته ام حرام می باشد مگر ان که بینه یا شخص ثقه ای که ظن به خلاف قولش نباشد خبر دهد که ان را زنده گرفته است
- [آیت الله بهجت] اگر ملخ را با دست یا بهوسیله دیگری زنده بگیرند، بعد از جان دادن خوردن آن حلال است، و لازم نیست کسی که آن را میگیرد مسلمان باشد و در موقع گرفتن نام خدا را ببرد، ولی اگر ملخ مردهای در دست کافر باشد و معلوم نباشد که آن را زنده گرفته یا نه، اگرچه بگوید زنده گرفتهام، حلال نیست مگر اینکه انسان بداند یا اطمینان داشته باشد که آن را زنده گرفته است.