برای طلب آمرزش واقعی بایست در درجه اول حق الله وحق الناس هائی که به گردن اوست را برای میت ادا نمود ودر دعا وتوسل برای مغفرت او کوتاهی ننمود وبه نیابت از میت خیرات داد. آنچه در این زمینه در روایات اهل بیت (ع) آمده است آن است که عمل آدمی با مرگ قطع می‌گردد جز از سه چیز: 1- صدقه جاریه (مانند مدرسه مسجد درمانگاه باغ و درختی که مردم از آن بهره می‌برند و ...). 2- سنت نیکی که فرد بجای گذارده و بعد از او دیگران ادامه می‌دهند. 3- فرزند صالحی که برای پدر استغفار کند.(بحار ج 104 ص 102) البته در اعمال بد بازماندگان اگر شخص فوت کرده نقشی نداشته باشد شریک نخواهد بود؛ ولی بسیار متفاوت است که مردم کاری را از بازمانده‌ای ببینند و برای پدر و یا مادر او طلب مغفرت کنند و یا اینکه بگویند (پدرش بسوزد)روشن است که این حالات و گفته‌ها نیز بر میت دارای تاثیر است. www.morsalat.com
برای طلب آمرزش واقعی بایست در درجه اول حق الله وحق الناس هائی که به گردن اوست را برای میت ادا نمود ودر دعا وتوسل برای مغفرت او کوتاهی ننمود وبه نیابت از میت خیرات داد.
آنچه در این زمینه در روایات اهل بیت (ع) آمده است آن است که عمل آدمی با مرگ قطع میگردد جز از سه چیز:
1- صدقه جاریه (مانند مدرسه مسجد درمانگاه باغ و درختی که مردم از آن بهره میبرند و ...).
2- سنت نیکی که فرد بجای گذارده و بعد از او دیگران ادامه میدهند.
3- فرزند صالحی که برای پدر استغفار کند.(بحار ج 104 ص 102)
البته در اعمال بد بازماندگان اگر شخص فوت کرده نقشی نداشته باشد شریک نخواهد بود؛ ولی بسیار متفاوت است که مردم کاری را از بازماندهای ببینند و برای پدر و یا مادر او طلب مغفرت کنند و یا اینکه بگویند (پدرش بسوزد)روشن است که این حالات و گفتهها نیز بر میت دارای تاثیر است.
www.morsalat.com
- [سایر] طلب آمرزش برای گناهان آینده ممکن است؟
- [سایر] آیا طلب آمرزش و دعا برای افراد بی بند و بار و کسانی که خودکشی کرده اند جایز است؟
- [سایر] 1- آیا طلب آمرزش و دعا برای شخصی که خودکشی کرده است جایز است؟ 2- طلب آمرزش برای کسی که پدر و مادرش شیعه هستند و خود او نیز اسماً شیعه است، اما بی قید و بند بوده و آلوده به گناه است چطور؟
- [سایر] رفتن بر سر خاک از دنیا رفتگان چه اثری دارد؟
- [سایر] راه آمرزش گناهان بسیار چیست؟
- [سایر] اگر پیامبران معصومند، چرا همواره از خداوند آمرزش می خواستند؟
- [آیت الله مظاهری] نظر معظم له درباره گرفتن پول در محیط اینترنت و تقسیم آن بین افراد مختلف در ازای خواندن فاتحه و خیرات برای رفتگان چیست؟
- [سایر] نکاتی پیرامون سوره تحریم بفرمایید؟
- [سایر] دانستنیهایی پیرامون قران بیان کنید؟
- [سایر] پیرامون عشق در عرفان برایم توضیح دهید؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر انسان غیبت مسلمانی را کند، احتیاط واجب آن است که اگر مفسدهای پیدا نشود، از آن مسلمان خواهش کند که او را حلال نماید و چنانچه ممکن نباشد، باید برای او از خدا طلب آمرزش کند و اگر به واسطه غیبتی که کرده توهینی از آن مسلمان شده، در صورتی که ممکن است باید آن توهین را بر طرف نماید.
- [آیت الله مظاهری] توبه از گناه عاقّ پدر و مادر علاوه بر پشیمانی از گذشته و تصمیم بر ترک در آینده و شرمندگی از درگاه خداوند متعال و استغفار و طلب آمرزش از او، تحصیل رضایت آنهاست، ولی اگر راضی نشدند و یا دسترسی به آنها نیست، نظیر اینکه مردهاند، باید با خیرات و مبرّات و دعا و استغفار برای آنها جبران گذشته را بنماید.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر انسان غیبت مسلمانی را کند؛ باید توبه کند و لازم نیست از آن مسلمان خواهش کند که او را حلال نماید و بنا بر احتیاط برای او از خدا طلب آمرزش کند و اگر به واسطه غیبتی که کرده توهینی از آن مسلمان شده؛ در صورتی که ممکن است باید آن توهین را بر طرف نماید.
- [آیت الله اردبیلی] بنابر احتیاط واجب هر یک از دو خطبه نماز جمعه باید مشتمل بر حمد و ثنای پروردگار، صلوات بر پیامبر اکرم و آل پیامبر علیهمالسلام ، دعوت مردم به پرهیزکاری و تقوا و نیز خواندن یک سوره کامل باشد و خطبه دوم باید علاوه بر آن مشتمل بر ذکر نام ائمه معصومین علیهمالسلام و طلب آمرزش برای مؤمنان باشد.
- [آیت الله بروجردی] اگر انسان غیبت مسلمانی را کند، احتیاط واجب آن است که اگر مفسدهای پیدا نشود، از آن مسلمان خواهش کند که او را حلال نماید و چنانچه ممکن نباشد باید برای او از خدا طلب آمرزش کند و اگر به واسطهی غیبتی که کرده، توهینی از آن مسلمان شده، در صورتی که ممکن است باید آن توهین را برطرف نماید.
- [آیت الله خوئی] اگ- ر ان- سان غیبت مسلمانی را کند، احتیاط مستحب آن است که اگر مفسدهای پیدا نشود، از آن مسلمان خواهش کند که او را حلال نماید. و چنانچه ممکن نباشد، باید برای او از خدا طلب آمرزش کند و اگر بواسط غیبتی که کرده توهینی به آن مسلمان شده، در صورتی که ممکن است باید آن توهین را بر طرف نماید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . یکی از پنج چیز، کفالت را به هم می زند: اول کفیل، بدهکار را به دست طلبکار بدهد. دوم طلب طلبکار داده شود. سوم طلبکار از طلب خود بگذرد. چهارم بدهکار بمیرد. پنجم طلبکار کفیل را از کفالت آزاد کند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] یکی از پنج چیز؛ کفالت را به هم می زند: اول: کفیل؛ بدهکار را به دست طلبکار بدهد. دوم: طلب طلبکار داده شود. سوم: طلبکار از طلب خود بگذرد. چهارم: بدهکار بمیرد. پنجم: طلبکار کفیل را از کفالت آزاد کند.
- [آیت الله اردبیلی] (رهن) عقدی است که به موجب آن بدهکار مقداری از مال خود را نزد طلبکار وثیقه میگذارد که اگر طلب او را ندهد، طلب خود را از آن مال به دست آورد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر پرداخت طلب واجب باشد و کسی به زور بدهکار را از دست طلبکار رها کند، چنانچه طلبکار دسترسی به او نداشته باشد، کسی که بدهکار را رها کرده، باید او را به دست طلبکار بدهد یا خود، طلب طلبکار را بدهد مگر طلبکار از طلب خود بگذرد یا آن را به دیگری انتقال دهد یا طلبکار بمیرد، یا به جهتی پرداخت بدهی، دیگر لازم نباشد.