خداوند متعال مسیری سالم ومستقیم وسرشار از نعمتهای الهی تعریف کرده وبقیه راهها را ختم به بیراهه وگمراهی برشمرده است . مسلم است بهره مند کسی است که به صراط مستقیم نعمتهای اخروی ودنیوی رجوع کند ودر مسیر انسانیت وفضیلت وعقل وفکر وصداقت گام بردارد و سرآمد تمام ارزشها وفضیلتها وکمالات ما بندگان خدا ،در دوستی و ولایت اهل بیت پیامبر (ص) قرار گرفته است . بهره مند در آخرت ودنیا کسی است که ولایت را الگوی حقیقی خود قرار داده وبا تمسک به آن خود را از محرومیت نجات دهدزیرا خداوند بهترین صفات انسانی را دروجود ایشان قرار داده وبهترین قوانین واحکام را بدست آنها سپرده وآنها را معلم وراهنما ومسئول دیگران قرار داده است ومسلم است که هرچه باچنین اشخاصی رابطه قوی تری داشته باشیم ،نزد خداوند متعال پسندیده تر خواهیم بود. البته توجه شود که رابطه قوی تر برمی گردد به ارتباط بیشتر با سجایای اخلاقی وکرداری ایشان نه فقط اسم ونام دوستی ، بلکه رسم و مردم دوستی شرط است . ( شامل دین واحکام واخلاق وصداقتمداری است. ) پس به فکر شناخت ائمه باشیم وسعی کنیم به اشارات اخلاقی آنها عمل کنیم .بامراجعه به احکام ، مسائلی را که غالباًباآنها سروکار داریم صحیح انجام دهیم. مثل مسائل وضو و نماز وغسل و روزه و000 www.eporsesh.com
خداوند متعال مسیری سالم ومستقیم وسرشار از نعمتهای الهی تعریف کرده وبقیه راهها را ختم به بیراهه وگمراهی برشمرده است . مسلم است بهره مند کسی است که به صراط مستقیم نعمتهای اخروی ودنیوی رجوع کند ودر مسیر انسانیت وفضیلت وعقل وفکر وصداقت گام بردارد و سرآمد تمام ارزشها وفضیلتها وکمالات ما بندگان خدا ،در دوستی و ولایت اهل بیت پیامبر (ص) قرار گرفته است . بهره مند در آخرت ودنیا کسی است که ولایت را الگوی حقیقی خود قرار داده وبا تمسک به آن خود را از محرومیت نجات دهدزیرا خداوند بهترین صفات انسانی را دروجود ایشان قرار داده وبهترین قوانین واحکام را بدست آنها سپرده وآنها را معلم وراهنما ومسئول دیگران قرار داده است ومسلم است که هرچه باچنین اشخاصی رابطه قوی تری داشته باشیم ،نزد خداوند متعال پسندیده تر خواهیم بود. البته توجه شود که رابطه قوی تر برمی گردد به ارتباط بیشتر با سجایای اخلاقی وکرداری ایشان نه فقط اسم ونام دوستی ، بلکه رسم و مردم دوستی شرط است . ( شامل دین واحکام واخلاق وصداقتمداری است. ) پس به فکر شناخت ائمه باشیم وسعی کنیم به اشارات اخلاقی آنها عمل کنیم .بامراجعه به احکام ، مسائلی را که غالباًباآنها سروکار داریم صحیح انجام دهیم. مثل مسائل وضو و نماز وغسل و روزه و000
www.eporsesh.com
- [سایر] اگر کسی زیارت عاشورا بدون نماز و فقط با یک لعن و سلام بخواند، آیا از خواص و ثواب آن در دنیا و آخرت بهره مند می شود؟
- [سایر] اعمال انسان چگونه برای او ذخیره می شوند وانسان درآخرت چگونه ازآنها بهره مند می شود ؟
- [سایر] اگر قرآن به زبان فطرت با مردم سخن میگوید ، چرا همگان از معارف آن بهره مند نمیشویم؟
- [سایر] باسلام آقای دکتر میخواستم اگه امکان داره از راهنماییهای شما بهره مند شوم ممنونم کدهای 885476 و 886189 و887244 و888811
- [آیت الله سبحانی] صندوق مهر به 10 نفر مبلغی وام جهت انبوه سازی پرداخت می کند آیا جایز است 10 نفر صوری را معرفی نمود و با دریافت وام ساختمان ساخت تا پس از ساختن، خریداران از تسهیلات وام بهره مند شوند؟
- [سایر] زشتگویی (وبی حیایی) چه اثری دارد؟
- [سایر] رابطه آفرینش وبی نیازی پروردگار چیست؟
- [سایر] با عرض سلام خدمت حاج آقا مرادی حاج آقا ما امشب در خدمتتان بودیم در نمایشگاه قرآن و جزو آخرین افرادی که وقتتان را گرفته بودیم واز مشاوره ارزشمند شما بهره بسیار کافی نسیب ما گردید که امیدواریم بتوانید بازهم ما را از راهنمایی های خودتان بهره مند سازید. ضمنا از هدیه ارزشمندتان(کتاب باارزش نهج البلاغه) به سجاد هم بسیار متشکریم او خیلی خیلی خوشحال شده است. قربان شما
- [سایر] سلام آقای مرادی من امشب شمارو تو جشن زوج های جوان از نزدیک دیدم که از شدت خوشحالی گریه کردم. یادتون اومد؟ من خیلی به راهنمایی های شما احتیاج دارم. در مورد حجاب و پوششم! چطور میتونم از راهنمایی هاتون بهره مند بشم؟
- [سایر] سلام زنگ زدم فرهنگسرا برای شرکت در دوره گفتند که از مزدوجین سال 84 به بعد ثبت نام می کنند، اینجا هم شرط ورودی داره، حالا ما که سال 77 ازدواج کردیم و دوست داریم از این کلاسها بهره مند بشیم باید چکار کنیم،
- [آیت الله مظاهری] خدمت به پدر و مادر مخصوصاً پدر و مادری که تقصیر در حقّ اولاد نمودهاند، از افضل اعمال و ثواب آن از هر عبادتی بالاتر است و موجب خیر دنیا و آخرت است.
- [آیت الله وحید خراسانی] هشتم از مبطلات نماز بنابر احتیاط واجب ان است که برای کار دنیا عمدا گریه کند مگر این که جاهل قاصر باشد و اگر از ترس خدا یا برای اخرت گریه کند از بهترین اعمال است
- [آیت الله مظاهری] قطع رحم (یعنی بریدن از خویشان) یکی از گناهان کبیره در اسلام است و قرآن شریف کراراً قاطع رحم را لعن فرموده است: (اولئِکَ لَهُمُ اللَّعْنَةُ وَ لَهُمْ سُوءُ الدَّار)[1] (برای آنان لعنت و بدی سرای آخرت میباشد.)
- [آیت الله اردبیلی] وسایل ارتباط جمعی باید در جهت اشاعه مکارم اخلاق و خصال پسندیده انسانی و اشاعه فرهنگ اسلامی قرار گیرند و در این زمینه از اندیشههای متفاوت بهره جویند و از ترویج فرهنگ ضد اسلامی و بیبندوباری به شدّت پرهیز نمایند.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر مقداری از ملک مورد اجاره (نه همه آن) ویران شود و فوراً هماهنگ با بقیّه مِلک ساخته شود, به گونه ای که مقداری از آن بدون بهره نباشد، اجاره باطل نمیشود و مستأجر, حق به هم زدن عقد اجاره را ندارد و اگر ساختن آن، زمان ببرد که مقداری از آن بدون بهره بگذرد، عقد اجاره نسبت به زمان ویرانی باطل است و میتوان آن را نسبت به زمان مانده به هم زد و اُجرت مثل داد و اگر زمان ویرانی، نقص وصف محسوب شود, میتوان تمام اجاره را به هم زد و نسبت به زمان استفاده شده، اُجرت مثل پرداخت نمود.
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی دوست داشته باشد که واجبی از واجبات بیارزش یا متروک شود و یا حرامی از محرّمات با ارزش و یا جایی در جامعه باز کند، گرچه در این امر قبیح خود عامل نباشد و تبلیغ نیز برای آن نکند، از نظر قرآن شریف کیفر بزرگی در دنیا و عذاب بزرگی در آخرت دارد، مثلاً کسی که دوست دارد در جامعه اسلامی، چادر جای خود را به بدحجابی و قرضالحسنه جای خود را به قرض ربوی بدهد، و قطعاً اگر توبه نکند، عذاب دردناکی در دنیا و آخرت به سراغ او خواهد آمد.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر ملک مورد اجاره, پیش از زمان آن, به صورتی ویران شود که به هیچ وجه قابل بهره وری نباشد, اجاره باطل میشود; نیز اگر شرط شده بود که قابل استفاده باشد, ولی چنین نباشد، اجاره باطل میشود و در هر دو حال, اجاره بها به مستأجر برمیگردد و اگر ویرانی آن به گونه ای باشد که بهره اندکی از آن برابر شرط تعهّد شده ممکن باشد و ماندن چنین اجارهای سفیهانه نباشد، مستأجر میتواند اجاره را به هم بزند; و گرنه اجاره یادشده بدون به هم زدن از بین خواهد رفت.
- [آیت الله جوادی آملی] .کسی که در مکانی که برای عموم آزاد است و همگان میتوانند در آن م کان بمانند و بهره های عبادی و مانند آن ببرند؛ نظیر مسجد،صحن و رواق امامزاده ها،پارکهای محلّی جا گرفته است , اگر دیگری بدون اِ عراض وی جای او را غصب کند و در آن نماز بخواند , بنا بر احتیاط واجب, نماز او باطل است.
- [آیت الله جوادی آملی] .در مواردی که بهره برداری از ملک اجاری یا شخص اجیر محدود باشد , در اجاره دوم باید در همان محدوده باشد ; برای مثال , اگر مِلکی را جهت کار فرهنگی اجاره نمود , نمی تواند آن را برای استفاده از کار غیر فرهنگی اجاره دهد.
- [آیت الله سبحانی] اگر کسی بخواهد زن برادرش به او محرم شود، باید دختر شیرخواری را برای مدتی که قابلیت بهره گیری جنسی داشته باشد برای خود صیغه کند و با شرائطی که در مسأله 2116 گفته شد، زن برادرش آن دختر را شیر دهد. و پس از مدتی می تواند مدت را ببخشد.