روز قیامت روز ظاهر شدن سیرت افراد است: "یوم تبلی السرائر".(1) و صورت هر کس در قیامت، شباهت با سیرت و باطن حقیقی وی دارد. باطن حقیقی فرد اعمالی است که در دنیا انجام داده است، بنابراین در برخی روایات آمده: انسان های آلوده به گناه و فساد به صورت حیوانات و شیاطین محشور می شوند و تنها اهل ایمان و عمل صالح، صورت حقیقی انسان و سیمای نورانی دارند. از نظر سنی نیز متون دینی بر آن دلالت دارد که زمینِ پیش از قیامت مانند جنین انسان ها است و بدن ما در آن شکل گرفته، در هنگام قیامت آن ها را از خود بیرون می راند، یعنی انسان در قیامت تولد جدیدی می یابد، گویا از شکم مادر به عرصه دنیا پا گذاشته است. کفار و گناهکاران و فاسدان از شدت هراس آن روز پیر و سالخورده می شوند: "یوم یجعل الولدان شیبا"(2) روز قیامت روزی است که فرزندان را پیر قرار می دهد، ولی متدینان و صالحان برای همیشه جوان و خوش سیما باقی مانده و با زیباترین صورت وارد بهشت می شوند. انسان معلول و یا کسانی که دارای بیماری های خاص هستند، با نقص بدنی وارد بهشت نمی شوند، بلکه نسبت به اعمال صالح و شایسته ای که انجام داده اند، به صورت فرد زیبایی، بدون نقص بدنی وار بهشت می شوند، زیرا در بهشت هیچ گونه رنج و مشقتی مشاهده نخواهد شد. در روایات آمده که اهل بهشت در هر سنی از دنیا رفته باشد، به صورت جوان وارد بهشت می شوند. غیر از اطفال و کودکان مؤمنان که به همراه پدر و مادر خود در بهشت اند. پی نوشت ها: 1. طارق (86) آیه 9. 2. مزمل (73) آیه 17. eporsesh.com
آیا انسان با بدن دنیوی در عالم آخرت زندگی می کند؟ آیا انسان معلول یا کسی که دارای بیماری های خاص است، با همان بدن وارد بهشت خواهد شد؟
روز قیامت روز ظاهر شدن سیرت افراد است: "یوم تبلی السرائر".(1) و صورت هر کس در قیامت، شباهت با سیرت و باطن حقیقی وی دارد. باطن حقیقی فرد اعمالی است که در دنیا انجام داده است، بنابراین در برخی روایات آمده: انسان های آلوده به گناه و فساد به صورت حیوانات و شیاطین محشور می شوند و تنها اهل ایمان و عمل صالح، صورت حقیقی انسان و سیمای نورانی دارند.
از نظر سنی نیز متون دینی بر آن دلالت دارد که زمینِ پیش از قیامت مانند جنین انسان ها است و بدن ما در آن شکل گرفته، در هنگام قیامت آن ها را از خود بیرون می راند، یعنی انسان در قیامت تولد جدیدی می یابد، گویا از شکم مادر به عرصه دنیا پا گذاشته است.
کفار و گناهکاران و فاسدان از شدت هراس آن روز پیر و سالخورده می شوند: "یوم یجعل الولدان شیبا"(2) روز قیامت روزی است که فرزندان را پیر قرار می دهد، ولی متدینان و صالحان برای همیشه جوان و خوش سیما باقی مانده و با زیباترین صورت وارد بهشت می شوند.
انسان معلول و یا کسانی که دارای بیماری های خاص هستند، با نقص بدنی وارد بهشت نمی شوند، بلکه نسبت به اعمال صالح و شایسته ای که انجام داده اند، به صورت فرد زیبایی، بدون نقص بدنی وار بهشت می شوند، زیرا در بهشت هیچ گونه رنج و مشقتی مشاهده نخواهد شد.
در روایات آمده که اهل بهشت در هر سنی از دنیا رفته باشد، به صورت جوان وارد بهشت می شوند. غیر از اطفال و کودکان مؤمنان که به همراه پدر و مادر خود در بهشت اند.
پی نوشت ها:
1. طارق (86) آیه 9.
2. مزمل (73) آیه 17.
eporsesh.com
- [سایر] زندگی برزخی چه تفاوتی با زندگی دنیوی دارد - بدن برزخی چیست و چه تفاوتی با بدن دنیوی دارد
- [سایر] آیا درست است که همه شیعیان در عالم آخرت به بهشت می روند؟
- [سایر] آیا از نظر قرآن هدف ارسال انبیاء و رسل مربوط به امر آخرت است و یا اینکه به زندگی دنیوی انسانها نیز مربوط است؟
- [سایر] اینکه میگویند حضرت عیسی(ع) با همین بدن دنیوی به آسمانها عروج کرده، آیا این بدن با آن عالم تناسب دارد؟ این کدام آسمان یا کدام عالم است که خصوصیاتش با بدن زمینی تطابق دارد؟
- [سایر] دین حداقلی است یا حداکثری، یعنی آیا دین آمده تا راجع به خدا و آخرت سخن بگوید یا وارد تمام مسائل زندگی انسان شود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا بهشت و جهنم و زندگی بشر در جهان آخرت برای همیشه جاوید میماند یا پایانی دارد؟ متشکرم
- [سایر] آیا انسان در بهشت با همین جسم خواهد بود یا خیر؟ و آیا نیازهای مادی و دنیوی انسان بر آورده میشود؟
- [سایر] آیا غیر از شیعه اثنی عشری، کسی وارد بهشت میشود؟ پیروان مذاهب و ادیان دیگر در آخرت چه وضعیتی دارند؟ آیا قاصرین مثل اطفال و دیوانگان و... به بهشت خواهند رفت؟
- [سایر] آیا انسان های گنه کار پس از چشیدن عذاب در جهنم وارد بهشت می شوند؟
- [سایر] آیا انسان از اول در عالم زر یا بهشت بوده است ؟ یا اینکه انسان از اول برای زمین خلق شده بوده است ؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] ممکن است کسی در دو محل زندگی کند، مثلاً شش ماه در شهری و شش ماه دیگر در شهر دیگر، هردو وطن او محسوب می شود و حتی ممکن است انسان دارای سه وطن باشد.
- [آیت الله بهجت] اگر از بدن زنده یا مردهای که غسلش ندادهاند، قسمتی که دارای استخوان است جدا شود و پیش از آنکه قسمت جدا شده را غسل دهند، انسان آن را مس نماید، باید غسل مس میت کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر از بدن مرده ای که غسلش نداده اند قسمتی که دارای استخوان است جدا شود و پیش از ان که قسمت جدا شده را غسل دهند انسان ان را مس نماید بنابر احتیاط باید غسل مس میت کند ولی اگر قسمتی که جدا شده استخوان نداشته باشد برای مس ان غسل واجب نیست و اما اگر از بدن زنده جدا شود هر چند دارای استخوان باشد مس ان غسل ندارد
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر از بدن مرده ای که غسلش نداده اند قسمتی که دارای استخوان است جدا شود و پیش از ان که قسمت جدا شده را غسل دهند انسان ان را مس نماید بنابر احتیاط باید غسل مس میت کند ولی اگر قسمتی که جدا شده استخوان نداشته باشد برای مس ان غسل واجب نیست و اما اگر از بدن زنده جدا شود هر چند دارای استخوان باشد مس ان غسل ندارد
- [امام خمینی] اگر از بدن زنده قسمتی که دارای استخوان است جدا شود و پیش از آنکه قسمت جدا شده را غسل دهند، انسان آن را مس نماید، باید غسل مس میت کند. ولی اگر قسمتی که جدا شده، از بدن مرده ای که غلسش نداده اند اگر چیزی جدا شود که در حال اتصال مس آن موجب غسل می شد، بعد از انفصال نیز مس آن موجب غسل است.
- [آیت الله مظاهری] اگر از بدن زنده یا مردهای که غسلش ندادهاند، قسمتی که دارای استخوان است جدا شود و پیش از آنکه قسمت جدا شده را غسل دهند انسان آن را مس نماید، باید غسل مسّ میّت کند، ولی اگر قسمتی که از زنده جدا شده استخوان نداشته باشد، برای مسّ آن غسل واجب نیست.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] بنا بر احتیاط واجب اگر از بدن زنده یا مرده ای که غسلش نداده اند؛ قسمتی که دارای استخوان است جدا شود و پیش از آنکه قسمت جدا شده را غسل دهند؛ انسان آن را مس نماید؛ باید غسل مس میت کند؛ ولی اگر قسمتی که جدا شده؛ استخوان نداشته باشد؛ برای مس آن غسل واجب نیست.
- [آیت الله سبحانی] اگر از بدن زنده یا مرده ای که غسلش نداده اند، قسمتی که دارای استخوان است جدا شود و پیش از آن که قسمت جداشده را غسل دهند، انسان آن را مس نماید، باید غسل مس میت کند، ولی اگر قسمتی که جدا شده، استخوان نداشته باشد احتیاط واجب آن است که برای مس آن غسل کند.
- [آیت الله بروجردی] اگر از بدن زنده یا مردهای که غسلش ندادهاند، قسمتی که دارای استخوان است جدا شود و پیش از آن که قسمت جدا شده را غسل دهند، انسان آن را مس نماید، باید غسل مس میت کند و اگر قسمتی که جدا شده استخوان نداشته باشد، برای مس آن غسل واجب نیست.
- [آیت الله خوئی] اگر از بدن زنده یا مردهای که غسلش ندادهاند، قسمتی که دارای استخوان است جدا شود، و پیش از آنکه قسمت جدا شده را غسل دهند، انسان آن را مس نماید، باید غسل مس میت کند، ولی اگر قسمتی که جدا شده، استخوان نداشته باشد، برای مس آن، غسل واجب نیست.