آیا انسان های گنه کار پس از چشیدن عذاب در جهنم وارد بهشت می شوند؟
همان طور که می دانیم گناه بر دو قسم است : صغیره و کبیره . از آیات و روایات استفاده می شودکه مرتکبان سغیره بعد از کیفر متناسب با جرم خود, اهل نجاتند و ان شاءالله وارد بهشت می شوند:. از آیه استفاده می شود آنچه مهم است و دامنگیر انسان می شود, گناهان کبیره است و صغیره عواقب خطرناکی ندارد. در مورد مرتکبان کبیره بین مسلمانان اختلاف است . (طایفه ای از خوارج ) ارتکاب هر نوع کبیره را موجب کفر می دانند و معتقدند مرتکب کبیره همیشه در آتش است و هیچ وقت خلاصی ندارد. نقطهء مقابل آن ها گروه هستند که می گویند: با داشتن ایمان هیچ نوع معصیتی به انسان ضررنمی رساند و شخص مؤمن اهل بهشت است , اعم از این که معصیتی کرده باشد یا نه و خواه کبیره باشد یا نه . امّا شیعه معتقد است که مؤمن گنه کار خلود در آتش ندارد و بالاء خره روزی از عذاب رهایی می یابد وسرانجام وارد بهشت می شود. شیخ مفید رحمةالله علیه در کتاب اوائل المقالات می فرماید: جناب مرحوم علامه حلی رحمة الله علیه هم در کتاب شرح تجرید بعد از بیان این مطلب که مسلمان ها برعذاب ابدی کفار اتفاق نظر دارند, می فرمایند: ,آنها را همچون کفّار می دانند, ولی امامیه و گروه کثیری از معتزله و اشاعره معتقدند که عذاب آنها سرانجام پایان می یابد>.(3) پی نوشتها: 1.نساء (4)، آیهء 31 2.اقتباس از پیام قرآن , ج 6 ص 491 3.همان . eporsesh.com
عنوان سوال:

آیا انسان های گنه کار پس از چشیدن عذاب در جهنم وارد بهشت می شوند؟


پاسخ:

همان طور که می دانیم گناه بر دو قسم است : صغیره و کبیره . از آیات و روایات استفاده می شودکه مرتکبان سغیره بعد از کیفر متناسب با جرم خود, اهل نجاتند و ان شاءالله وارد بهشت می شوند:.
از آیه استفاده می شود آنچه مهم است و دامنگیر انسان می شود, گناهان کبیره است و صغیره عواقب خطرناکی ندارد. در مورد مرتکبان کبیره بین مسلمانان اختلاف است .
(طایفه ای از خوارج ) ارتکاب هر نوع کبیره را موجب کفر می دانند و معتقدند مرتکب کبیره همیشه در آتش است و هیچ وقت خلاصی ندارد.
نقطهء مقابل آن ها گروه هستند که می گویند: با داشتن ایمان هیچ نوع معصیتی به انسان ضررنمی رساند و شخص مؤمن اهل بهشت است , اعم از این که معصیتی کرده باشد یا نه و خواه کبیره باشد یا نه .
امّا شیعه معتقد است که مؤمن گنه کار خلود در آتش ندارد و بالاء خره روزی از عذاب رهایی می یابد وسرانجام وارد بهشت می شود.
شیخ مفید رحمةالله علیه در کتاب اوائل المقالات می فرماید:
جناب مرحوم علامه حلی رحمة الله علیه هم در کتاب شرح تجرید بعد از بیان این مطلب که مسلمان ها برعذاب ابدی کفار اتفاق نظر دارند, می فرمایند: ,آنها را همچون کفّار می دانند, ولی امامیه و گروه کثیری از معتزله و اشاعره معتقدند که عذاب آنها سرانجام پایان می یابد>.(3)
پی نوشتها:
1.نساء (4)، آیهء 31
2.اقتباس از پیام قرآن , ج 6 ص 491
3.همان .
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین