شیخ مفید می گوید: خلود در آتش از آنِ کافران است و بس . اهل معرفت و اعتقاداتِ صحیح , حتی اگرگناهکار باشند, همیشه در جهنم نخواهند بود و این قول امامیه (شیعه ) است و مرجئه و اصحاب حدیث (پیروان احمدبن حنبل ) با امامیه هم عقیده اند, ولی معتزله معتقدند مسلمانانی که گناهان کبیره انجام داده باشند, اگر بدون توبه بمیرند, نیز جاودانه در آتش خواهند بود. امامیه می گوید: هر کس به خاطر گناه در آتش جهنم کیفر دید, از آن نجات یافته و به سوی بهشت رهسپار خواهد شد.(1) روایات نیز گناهکار مؤمن را قابل بخشش دانسته است . ابن ابی عمیر می گوید: از موسی بن جعفر7شنیدم که فرمود: .(2) باز از آن حضرت نقل شده است : .(3) امام هشتم 7می فرماید: .(4) و از پیامبر7نقل شده است : .(5) 1.جعفر سبحانی , منشور جاوید, ج 9 ص 377 2.همان , ص 382 به نقل از بحارالانوار, ج 8 باب 27 3.همان . 4.همان . 5.همان . eporsesh.com
در قیامت کسی که وارد بهشت شد، تا آخر در بهشت مسکن می گزیند. اگر کسی وارد جهنم شد، آیا احتمال دارد بعد از مدتی وارد بهشت شود؟
شیخ مفید می گوید: خلود در آتش از آنِ کافران است و بس . اهل معرفت و اعتقاداتِ صحیح , حتی اگرگناهکار باشند, همیشه در جهنم نخواهند بود و این قول امامیه (شیعه ) است و مرجئه و اصحاب حدیث (پیروان احمدبن حنبل ) با امامیه هم عقیده اند, ولی معتزله معتقدند مسلمانانی که گناهان کبیره انجام داده باشند, اگر بدون توبه بمیرند, نیز جاودانه در آتش خواهند بود. امامیه می گوید: هر کس به خاطر گناه در آتش جهنم کیفر دید, از آن نجات یافته و به سوی بهشت رهسپار خواهد شد.(1)
روایات نیز گناهکار مؤمن را قابل بخشش دانسته است . ابن ابی عمیر می گوید: از موسی بن جعفر7شنیدم که فرمود: .(2)
باز از آن حضرت نقل شده است : .(3)
امام هشتم 7می فرماید: .(4)
و از پیامبر7نقل شده است : .(5)
1.جعفر سبحانی , منشور جاوید, ج 9 ص 377
2.همان , ص 382 به نقل از بحارالانوار, ج 8 باب 27
3.همان .
4.همان .
5.همان .
eporsesh.com
- [سایر] پرسش:آیا دیگر ادیان به بهشت نمیروند؟ تکلیف این افراد در قیامت چیست بهشت یا جهنم؟
- [سایر] جایگاه بهشت و جهنم کجاست ؟ قیامت در کجا بر پامی شود؟
- [سایر] سلام.آیا امام زمان ازدواج کرده است؟در قیامت عده ای آنقدر گناه نکرده اند که برای همیشه در جهنم باشند و نه آنقدر خوبند که وارد بهشت شوند اینها کجا میروند ؟ در وادی بین جهنم و بهشت؟ چه سورهای برای برکت و رزق و روزی خوبتر است؟
- [سایر] در مورد قیامت یا بهشت و جهنم و اینکه بعد از قیامت چه خواهد شد آیا زندگی دیگری را باید آغاز کنیم و... میخواستم بیشتر بدانم؟
- [سایر] چرا خداوند در قرآن میفرماید: در قیامت جهنم را به شما (آشکار) میکنیم، ولی بهشت را میفرماید (نزدیک) میکنیم؟
- [سایر] آیا انسان های به دور از تمدّن مانند مردمان متمدّن در روز قیامت، به بهشت یا دوزخ می روند؟
- [سایر] ترتیب وقوع وعده های الهی، نظیر: ظهور امام زمان (علیه السلام)، قیامت، بهشت، جهنم، و... چگونه است؟
- [سایر] وقتی که قیامت شد و انسان ها به بهشت و جهنم رفتند آیا باز هم مرگ وجود دارد؟
- [سایر] آیا انسان های گنه کار پس از چشیدن عذاب در جهنم وارد بهشت می شوند؟
- [سایر] نوزادی که مرد، بعد از مرگش وارد بهشت می شود یا نه؟ (منظورم روز قیامت است.)
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] ماندن مرد و زن نامحرم در محل خلوتی که کسی در آنجا نیست و دیگری هم نمی تواند وارد شود؛ در صورتی که احتمال فساد برود حرام است؛ ولی اگر طوری باشد که کس دیگر بتواند وارد شود؛ یا بچه ای که خوب و بد را می فهمد در آنجا باشد؛ یا احتمال فساد نرود؛ اشکال ندارد.
- [آیت الله سیستانی] ماندن مرد و زن نامحرم در محل خلوتی که کسی در آنجا نیست در صورتی که احتمال فساد برود حرام است ، هر چند طوری باشد که کسی دیگر بتواند وارد شود ، ولی اگر احتمال فساد نرود ، اشکال ندارد .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] ماندن مرد و زن نامحرم در محل خلوتی که کسی در آن جا نیست و دیگری هم نمی تواند وارد شود در صورتیکه احتمال فساد برود جایز نیست ولی اگر طوری باشد که کس دیگر بتواند وارد شود، یا بچّه ای که خوب و بد را می فهمد در آنجا باشد یا احتمال فساد نرود اشکال ندارد.
- [آیت الله خوئی] ماندن مرد و زن نامحرم در محل خلوتی که کسی آنجا نیست و دیگری هم نمیتواند وارد شود درصورتی که احتمال فساد برود حرام است، ولی اگر طوری باشد که کس دیگر بتواند وارد شود، یا بچهای که خوب و بد را میفهمد در آنجا باشد یا احتمال فساد نرود اشکال ندارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر انسان احتمال بدهد که تا آخر وقت بتواند ایستاده نماز بخواند، باید نماز را تأخیر بیندازد پس اگر نتوانست بایستد، در آخر وقت مطابق وظیفهاش نماز را بجا آورد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر انسان احتمال بدهد که تا آخر وقت بتواند ایستاده نماز بخواند بنابر احتیاط لازم باید نماز را تأخیر بیندازد. پس اگر نتوانست بایستد، در آخر وقت مطابق وظیفه اش نماز به جا آورد.
- [آیت الله بروجردی] اگر انسان احتمال بدهد که تا آخر وقت بتواند ایستاده نماز بخواند، باید نماز را به تأخیر بیندازد، پس اگر نتوانست بایستد، در آخر وقت مطابق وظیفهاش نماز را به جا آورد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر اطمینان دارد که تا آخر وقت عذر او برطرف شده و می تواند ایستاده نماز بخواند به احتیاط واجب باید صبر کند تا آخر وقت که اگر توانست ایستاده نماز بخواند و اگر ممکن نشد نشسته بخواند، اما اگر احتمال بدهد که تا آخر وقت عذر او برطرف می شود بهتر است تا آخر وقت صبر کند.
- [امام خمینی] اگر انسان احتمال بدهد که تا آخر وقت بتواند ایستاده نماز بخواند میتواند اول وقت نماز بخواند اگرچه احتیاط آن است که نماز را تأخیر بیندازد.
- [آیت الله سبحانی] اگر انسان احتمال بدهد که تا آخر وقت بتواند ایستاده نماز بخواند، احتیاط واجب آن است که نماز را تأخیر بیندازد. قرائت