در حدیث معراج، خداوند در خطاب به پیامبرش میفرماید: ((یَا أحمَدُ إنّ فِی الجَنَّة قَصراً مِن لُؤلُؤ فَوقَ لُؤٍلُؤٍ وَ دُرّةٍ فَوقَ دُرَّةٍ لَیسَ فیهَا قَصمٌ وَ لا وَصلٌ فیهَا الخَواصُّ أنظُرُ إلَیهِم کُلَّ یَومٍ سَبعِینَ مَرَّة فَأُکَلِّمُهُم کُلَّما نَظَرتُ إلَیهِم وَ أزِیدُ فِی مُلکِهِم سَبعِینَ ضِعفاً وَ إذا تَلَذَّذَ أهلُ الجَنَّةِ بِالطَّعامِ وَ الشَّرابِ تَلَذَّذُوا أولئک بِذِکرِی وَ کَلامی و حَدِیثی قَالَ: یَا رَبِّ مَا عَلامةُ أولئک؟ قَالَ مَسجُونُونَ قَد سَجَنُوا ألسِنَتَهُم مِن فُضُولِ الکَلامِ وَ بُطُونَهُم مِن فُضُولِ الطَّعامِ)) ((ای احمد؛ در بهشت قصری است که از لؤلؤ و دُر و مروارید ساخته شده و آنها روی هم انباشته شده اند و شکستگی و گرهی ندارند. در این قصر خاصان درگاه من بسر میبرند و هر روز هفتاد بار به آنها مینگرم و با ایشان سخن میگویم و به وسعت گستره ملکشان هفتاد برابر میافزایم و آنگاه که اهل بهشت از طعام و شراب بهشتی لذت میبرند، آنان از یاد، سخن و کلام من لذت میبرند. پیامبر گرامیاسلام سؤال میکند: خداوندا؛ علامت و نشانه آنها چیست؟ خدای متعال در جواب میفرماید: آنان زندانیانی هستند که زبانهای خود را از پر حرفی و شکم خود را از پر خوری زندانی و حبس کرده اند.)) eporsesh.com
در حدیث معراج، خداوند در خطاب به پیامبرش میفرماید:
((یَا أحمَدُ إنّ فِی الجَنَّة قَصراً مِن لُؤلُؤ فَوقَ لُؤٍلُؤٍ وَ دُرّةٍ فَوقَ دُرَّةٍ لَیسَ فیهَا قَصمٌ وَ لا وَصلٌ فیهَا الخَواصُّ أنظُرُ إلَیهِم کُلَّ یَومٍ سَبعِینَ مَرَّة فَأُکَلِّمُهُم کُلَّما نَظَرتُ إلَیهِم وَ أزِیدُ فِی مُلکِهِم سَبعِینَ ضِعفاً وَ إذا تَلَذَّذَ أهلُ الجَنَّةِ بِالطَّعامِ وَ الشَّرابِ تَلَذَّذُوا أولئک بِذِکرِی وَ کَلامی و حَدِیثی قَالَ: یَا رَبِّ مَا عَلامةُ أولئک؟ قَالَ مَسجُونُونَ قَد سَجَنُوا ألسِنَتَهُم مِن فُضُولِ الکَلامِ وَ بُطُونَهُم مِن فُضُولِ الطَّعامِ))
((ای احمد؛ در بهشت قصری است که از لؤلؤ و دُر و مروارید ساخته شده و آنها روی هم انباشته شده اند و شکستگی و گرهی ندارند. در این قصر خاصان درگاه من بسر میبرند و هر روز هفتاد بار به آنها مینگرم و با ایشان سخن میگویم و به وسعت گستره ملکشان هفتاد برابر میافزایم و آنگاه که اهل بهشت از طعام و شراب بهشتی لذت میبرند، آنان از یاد، سخن و کلام من لذت میبرند.
پیامبر گرامیاسلام سؤال میکند: خداوندا؛ علامت و نشانه آنها چیست؟ خدای متعال در جواب میفرماید: آنان زندانیانی هستند که زبانهای خود را از پر حرفی و شکم خود را از پر خوری زندانی و حبس کرده اند.))
eporsesh.com
- [سایر] درهای بهشت چه ویژگی هایی دارد؟
- [سایر] از دیدگاه قرآن ویژگی های بهشت و بهشتیان، چیست؟
- [سایر] در حدیثی داریم که شخص غیبت کننده که از گناهش توبه نماید، آخرین نفر وارد بهشت می شود و اگر توبه نکند اولین نفر وارد دوزخ می شود. آیا حدیث دیگری داریم که مثلاً بگوید افرادی با فلان خصلت و ویژگی اولین افرادی هستند که وارد بهشت می شوند اگر چنین است فردی که هم غیبت کرده و هم مثلاً فلان کاری را انجام داده که انجام دهندگان آن کار اولین افرادی هستند که وارد بهشت می شوند و یا فلان خصلت و ویژگی را داشته که دارندگان آن خصلت و ویژگی اولین افرادی هستند که وارد بهشت می شوند تکلیفش چیست و خدا با او چگونه برخورد خواهد کرد؟
- [سایر] با تشکر از بیانات حضرت عالی درباره این که چرا قرآن به زبان عربی نازل شده و چرا باید به زبان عربی نماز خوانده شود. سؤال من این است که طبق گفتار علمای اسلام در بهشت زبان محاوره ای اهل بهشت زبان عربی خواهد بود؟ پس چه طور این مطلب را حل کنیم که ویژگی زبان ویژگی مادی است، در حال که در بهشت همه چیز غیر مادی خواهد بود؟
- [سایر] خواص داروئی شوید چیست؟
- [سایر] خواص وفضیلت آیت الکرسی چیست؟
- [سایر] خواص سوره یس چیست؟
- [سایر] خواص سوره واقعه چیست؟
- [سایر] خواص آیه امن یجیب چیست؟
- [سایر] ثواب و خواص سوره ها را بفرمایید؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر عاقل بالغ عمداً و به ناحقّ دیگری را بکشد، اولیاء مقتول حقّ کشتن قاتل را دارند و اگر عاقل بالغی قاتل به شمار نیاید ولی به دستور وی، دیگری کسی را عمداً و به ناحقّ بکشد، دستوردهنده به حبس ابد مجازات میشود. اولیاء مقتول که حقّ قصاص دارند کسانی هستند که از میّت ارث میبرند.
- [آیت الله اردبیلی] پدر نمیتواند برای آن مقدار از مخارج تحصیل فرزند که بر وی واجب است، از زکات مالش به او بپردازد؛ ولی برای مخارج تحصیل زاید بر آن مقدار، چنانچه فرزند احتیاج به تحصیل داشته باشد، میتواند به وی از زکات مالش بدهد؛ بلکه در صورتی که تحصیل فرزند دارای منفعت عمومی برای مسلمین باشد هرچند فرزند خود احتیاج به تحصیل نداشته باشد و یا این که مخارج تحصیل را داشته باشد میتواند مخارج تحصیل زاید بر مقداری را که بر خودش پرداخت آن واجب است، از زکات و به عنوان سهم سبیل اللّه به او بپردازد.
- [آیت الله سبحانی] کسی که مشغول تحصیل علم است و اگر تحصیل نکند می تواند برای معاش خود کسب کند، چنانچه تحصیل آن علم، واجب یا مستحب باشد می شود از سهم (فی سبیل الله) به او زکات داد. زکات فطره;
- [آیت الله بروجردی] کسی که مشغول تحصیل علم است و اگر تحصیل نکند میتواند برای معاش خود کسب کند، چنانچه تحصیل آن علم واجب یا مستحب باشد، میشود به او زکات داد و اگر تحصیل آن علم واجب یا مستحب نباشد، زکات دادن به او اشکال دارد.
- [امام خمینی] کسی که مشغول تحصیل علم است و اگر تحصیل نکند می تواند برای معاش خود کسب کند، چنانچه تحصیل آن علم واجب یا مستحب باشد، می شود به او زکات داد و اگر تحصیل آن علم واجب یا مستحب نباشد، زکات دادن به او اشکال دارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که مشغول تحصیل علم است و اگر تحصیل نکند میتواند برای معاش خود کسب کند، چنانچه تحصیل آن علم واجب یا مستحبّ باشد میشود به او زکات داد و اگر تحصیل آن علم واجب یا مستحبّ نباشد، زکات دادن به او اشکال دارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که مشغول تحصیل علم است و اگر تحصیل نکند می تواند برای معاش خود کسب کند چنانچه تحصیل آن علم، واجب یا مستحب باشد می توان به او زکات داد و اگر تحصیل آن علم واجب یا مستحب نباشد، زکات دادن به او جایز نیست.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که مشغول تحصیل علم است و خرج تحصیل خود را ندارد ولی چنانچه تحصیل نکند، میتواند برای تأمین معاش خود کسب کند، اگر تحصیل او منفعت عمومی برای مسلمین داشته باشد، میتوان از سهم سبیل اللّه به وی زکات داد.
- [آیت الله مظاهری] کسی که مشغول تحصیل علم است و اگر تحصیل نکند میتواند برای معاش خود کسب کند گرچه آن علم، علم دینی نباشد، میشود به او زکات داد.
- [آیت الله سیستانی] کسی که مشغول تحصیل علم است و اگر تحصیل نکند میتواند برای معاش خود کسب کند ، چنانچه تحصیل آن علم واجب عینی باشد میشود از سهم فقرا به او زکات داد ، و اگر تحصیل آن علم دارای مصلحت عامه باشد ، زکات دادن به او از سهم سبیل اللّه و بنابر احتیاط با اجازه حاکم شرع جایز است ، در غیر این دو صورت جایز نیست به او زکات بدهند .