بهشت جایی است که همة آرزو دارند آخرتشان به آن جا ختم شود و به اصطلاح عاقبت به خیر شوند و از نعمت های آن جا بهره مند گردند. بهشت کانون انواع نعمت های الهی است و بهشتیان از نعمت ها استفاده خواهند نمود و زندگی غرق در مسرّت و همراه با شادی و خوشی را سپری می کنند. فهرست برخی از نعمت های بهشتی که عبارت است از: 1 باغ های بهشتی. 2 سایه های لذت بخش. 3 قصرهای مجلل و زیبا. 4 فرش های ظریف و زیبا. 5 غذای لذت بخش. 6 نوشیدنی های گوارا. 7 لباس های زینتی. 8 حوریان و همسران بهشتی. 9 خدمت کاران بهشتی. 10 نعمت هایی که به تصور نمی گنجد. 11 هر آن چه دل بخواهد و چشم از آن لذت ببرد. قرآن در این زمینه می فرماید: "و فیها ما تشتهیه الأنفس و تلذّ الأعین؛(1) در بهشت آن چه دل می خواهد و چشم از آن لذت می برد، موجود است". 12 زندگی در محیط صلح و صفا. 13 زندگی بدون هیچ درد و رنج. 14 زندگی در کنار رفیقان و دوستان بهشتی پر از محبت. 15 زندگی بسیار با نشاط در کنار همسران خود. 16 زندگی در جوار رحمت خدا و رسیدن به مقام شهود ذات پاک او با چشم دل. 17 رسیدن به تمام خواسته ها. قرآن می فرماید: "لهم ما یشاؤون فیها؛ بهشتیان هر چه بخواهند برایشان فراهم است".(2) تمام موارد بالا بر گرفته از قرآن کریم است. برای اختصار از ذکر آیات خودداری شد. در صورت تمایل به ج 6، ص 227 به بعد پیام قرآن نوشتة آیت الله مکارم شیرازی مراجعه فرمایید. در واقع بهشت جایگاهی است که هر انسانی آرزو دارد هر چیز با خواستن فراهم شود، بی آن که رنج و زحمتی باشد. البته در آن مکان هیچ انسانی امر ناپسند طلب نمی کند. پی نوشت ها: 1.زخرف (43) آیة 71. 2. ق (50) آیة 35. eporsesh.com
بهشت جایی است که همة آرزو دارند آخرتشان به آن جا ختم شود و به اصطلاح عاقبت به خیر شوند و از نعمت های آن جا بهره مند گردند. بهشت کانون انواع نعمت های الهی است و بهشتیان از نعمت ها استفاده خواهند نمود و زندگی غرق در مسرّت و همراه با شادی و خوشی را سپری می کنند.
فهرست برخی از نعمت های بهشتی که عبارت است از:
1 باغ های بهشتی.
2 سایه های لذت بخش.
3 قصرهای مجلل و زیبا.
4 فرش های ظریف و زیبا.
5 غذای لذت بخش.
6 نوشیدنی های گوارا.
7 لباس های زینتی.
8 حوریان و همسران بهشتی.
9 خدمت کاران بهشتی.
10 نعمت هایی که به تصور نمی گنجد.
11 هر آن چه دل بخواهد و چشم از آن لذت ببرد. قرآن در این زمینه می فرماید: "و فیها ما تشتهیه الأنفس و تلذّ الأعین؛(1) در بهشت آن چه دل می خواهد و چشم از آن لذت می برد، موجود است".
12 زندگی در محیط صلح و صفا.
13 زندگی بدون هیچ درد و رنج.
14 زندگی در کنار رفیقان و دوستان بهشتی پر از محبت.
15 زندگی بسیار با نشاط در کنار همسران خود.
16 زندگی در جوار رحمت خدا و رسیدن به مقام شهود ذات پاک او با چشم دل.
17 رسیدن به تمام خواسته ها. قرآن می فرماید: "لهم ما یشاؤون فیها؛ بهشتیان هر چه بخواهند برایشان فراهم است".(2) تمام موارد بالا بر گرفته از قرآن کریم است. برای اختصار از ذکر آیات خودداری شد. در صورت تمایل به ج 6، ص 227 به بعد پیام قرآن نوشتة آیت الله مکارم شیرازی مراجعه فرمایید.
در واقع بهشت جایگاهی است که هر انسانی آرزو دارد هر چیز با خواستن فراهم شود، بی آن که رنج و زحمتی باشد. البته در آن مکان هیچ انسانی امر ناپسند طلب نمی کند.
پی نوشت ها:
1.زخرف (43) آیة 71.
2. ق (50) آیة 35.
eporsesh.com
- [سایر] آیا بهشت برای بهشتیان ملالت آور نیست؟
- [سایر] از دیدگاه قرآن ویژگی های بهشت و بهشتیان، چیست؟
- [سایر] آیا در بهشت نیز قبلهای وجود دارد که بهشتیان به یک سمت بایستند؟
- [سایر] مضمون حدیثی که بهشتیان هم اکنون در بهشت اند و جهنمیان نیز هم اکنون در جهنم هستند ، چیست؟
- [سایر] در حالی که بهشتیان همه جوان هستند، چطور در میان پیامبران و ائمه، فقط امام حسن(ع) و امام حسین (ع) سید جوانان اهل بهشت اند؟
- [سایر] در حالی که بهشتیان همه جوان هستند، چطور در میان پیامبران و ائمه، فقط امام حسن(ع) و امام حسین (ع) سید جوانان اهل بهشت اند؟
- [سایر] آیا تمام افرادی که در جهنم وجود دارند، پس از سپری شدن مقدار عقوبت خود به بهشت میروند یا همیشه در آتش میسوزند؟
- [سایر] در سوره یونس خداوند می فرماید که آخرین سخن بهشتیان شکر خدا است: "و آخر دعواهم ان الحمدلله رب العالمین". آخر دعواهم یعنی چی؟ مگر نه این که در بهشت جاویدند؟
- [سایر] لباسهای بهشتیان چگونه است؟
- [سایر] 1. حورالعین در بهشت به عقد چه کسانی درمیآیند؟ آیا فقط برای مقرّبان است یا به دیگر بهشتیان هم که جزو اصحاب یمیناند داده میشود؟ (طبق سوره واقعه این پرسش را مطرح کردم؛ چون در مورد مقرّبان از کلمه (حورالعین) یاد کرده اما برای اصحاب یمین چیز دیگر). 2. آیا زنانی که از این دنیا به بهشت میروند از حوریان زشتترند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] : اگر با زنی که در عدّه دیگری است زنا کند خواه طلاق رجعی باشد یا غیر رجعی، پس از سپری شدن عدّه، بنابر احتیاط واجب نمی تواند با او ازدواج کند؛ ولی اگر حکم را نمی دانسته و ازدواج کرده، می تواند به زندگی خود ادامه دهد.
- [آیت الله سیستانی] - اگر در اثناء اعتکافی که به سبب نذر یا قسم یا عهد یا سپری شدن دو روز اوّل اعتکاف، واجب شده است، معتکف بمیرد بر ولیّ او (پسر بزرگتر) قضاء اعتکاف، واجب نیست هرچند احتیاط مستحب آن است که اعتکاف متوفّی را قضاء کند. البتّه چنانچه معتکف در این مورد وصیّت نموده است که از ثلث مالش فردی را اجیر کنند تا برای او اعتکاف انجام دهد، باید مطابق با وصیّت عمل شود.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر کسی در اواخر سال خمسی خود معامله ای کرده که در آن خیار فسخ دارد و در پایان سال خمسی، به لحاظ اینکه بیع مستقر نشده بود، سودش را محا سبه نکرد و در ابتدای سال بعد، زمان خیار سپری شده یا حق خیار اسقاط کرده است، چنانچه طرف مقابل با استقاله خواستار بر هم زدن اصل بیع شود و این شخص هم اقاله را بپذیرد، باید احتیاطاً خمس سودی که به دست آورده بود و آن را برگرداند ه، به ولیّ خمس بپردازد , چون در مق دار خمس آن سود، حق اقاله ندارد , هرچند اقوا عدم وجوب خمس است , زیرا ّ اقاله به منزله تزلزل سود است. خمس سرمایه
- [آیت الله اردبیلی] قرض دادن از کارهای مستحبی است که در آیات قرآن و روایات درباره آن زیاد سفارش شده است. از پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم روایت شده است که: (هر کس به برادر مسلمان خود قرض بدهد مال او زیاد میشود و ملائکه بر او رحمت میفرستند و اگر با بدهکار خود مدارا کند، بدون حساب و به سرعت از صراط میگذرد و کسی که برادر مسلمانش از او قرض بخواهد و ندهد، بهشت بر او حرام میشود.)(1)
- [آیت الله اردبیلی] جهاد از واجبات دین و دری از درهای بهشت است که خداوند آن را برای اولیای خود گشوده است(1) و در جهت حفظ کیان اسلام و امنیت مسلمانان و دفاع در مقابل هجوم کافران و ناپاکان و یاری مستضعفان، مورد تأکید قرآن و معصومان علیهمالسلام قرار گرفته است. امّتی که از جهاد روی گردانند، جامه ذلّت و خواری و ردای بلا و گرفتاری بپوشند و با حقارت و پستی از انصاف و عدالت محروم شوند.
- [امام خمینی] احکام قرض - قرض دادن از کارهای مستحبی است که در آیات قرآن و اخبار راجع به آن زیاد سفارش شده است، از پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم روایت شده که هر کس به برادر مسلمان خود قرض بدهد مال او زیاد میشود و ملائکه بر او رحمت میفرستند و اگر با بدهکار خود مدارا کند، بدون حساب و به سرعت از صراط میگذرد و کسی که برادر مسلمانش از او قرض بخواهد و ندهد، بهشت بر او حرام میشود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زن یقین کند که شوهرش مرده و بعد از تمام شدن عدّه وفات شوهر کند، چنانچه معلوم شود شوهر او در موقع یقین زن به مرگ وی، هنوز زنده بوده و بعداً مرده است، باید از شوهر دوم جدا شود و برای شوهر اوّل عدّه وفات نگهدارد که ابتدای آن زمانیست که خبر درست مرگ وی به او میرسد و برای شوهر دوم، اگر با وی نزدیکی کرده باشد، عدّه وطی شبهه - که مانند عدّه طلاق است - نگهدارد. ظاهراً عدّه وفات و عدّه وطی شبهه در یکدیگر تداخل نموده و لازم نیست دو عدّه مستقل بگیرد، بلکه با هر کدام از آنها که دیرتر به پایان میرسد عدّه زن به طور کامل سپری میگردد.
- [آیت الله مظاهری] اگر بعد از وضو چیزی که مانع از رسیدن آب است در اعضای وضو ببیند و نداند موقع وضو بوده یا بعد پیدا شده گرچه بداند که در وقت وضو ملتفت آن مانع نبوده، وضوی او صحیح است. ______ 1) به نام خداوند و به وسیله او، و حمد برای خداوندی است که آب را پاکیزه قرار داد و آن را نجس قرار نداد. 2) خداوندا مرا از توبه کنندگان و پاکیزهگان قرار ده. 3) پروردگارا در روزی که به حضور تو نائل میشوم مرا با حجّت و دلیل خویش مواجه گردان و زبانم را به ذکر خودت گویا فرما. 4) بار الها رایحه بهشت را بر من حرام مگردان و مرا از کسانی قرار ده که رایحه بهشت و دلفزایی و عطر آن را درک میکند. 5) خداوندا سفید گردان روی مرا در روزی که بسیاری از صورتها سیاه میشود و سیاه مگردان روی مرا در روزی که بسیاری از وجوه سفید میگردد. 6) خداوندا نامه عمل مرا به دست راستم عطا فرما و جاودانگی در بهشت را به دست چپم عطا فرما و محاسبه مرا محاسبهای آسان مقرر فرما. 7) پروردگارا نامه عمل مرا در دست چپم و از پشت سرم قرار مده و آن را همچون بار گرانی بر گردانم مگذار و من به تو پناه میبرم از تکّه پارههای آتش. 8) بار الها مرا به مهربانی خود و به فزونیهای خود و به بخشش خود، آغشته فرما. 9) خداوندا در روزی که در آن روز، قدمها میلغزد، مرا بر صراط ثابت قدم بدار و کوشش مرا در آن راهی قرار ده که موجب رضایت تو از من میباشد ای صاحب بزرگی و بزرگواری.
- [آیت الله جوادی آملی] .مستحب است نمازگزار پس از نماز در حالی که رو به قبله و با طهارت است, به ذکر، دعا، تلاوت و مانند آن که وارد شده, اشتغال داشته باشد. کار نیک, مانند تفکّر در عظمت خدا و گریه هراس از دوزخ یا شوق به بهشت یا اشتیاق به لقای الهی, از نمونههای خوبِ تعقیب نماز است. از بهترین ذکر تعقیبی، تسبیح حضرت زهرا(س) است و آن به این ترتیب است: سی و چهار بار (اللّه اکبر), سی و سه بار (الحمد للّه) و سی و سه بار (سبحان اللّه), هرچند تقدیم (سبحان اللّه) بر (الحمد للّه) صحیح است؛ لیکن اَولی تقدیم (الحمد للّه) بر (سبحان اللّه) است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] قرض دادن از کارهای بسیار مستحب است و در آیات قرآن مجید و اخبار معصومین(علیهم السلام) درباره آن زیاد سفارش شده، از پیغمبراکرم(صلی الله علیه وآله) روایت شده که (هرکس به برادر مسلمان خود قرض دهد مال او زیاد می شود و ملائکه بر او رحمت می فرستند و اگر با بدهکار خود مدارا کند بدون حساب و به سرعت از صراط می گذرد و کسی که برادر مسلمانش از او قرض بخواهد و ندهد بهشت بر او حرام می شود) و نیز در روایتی آمده است که (ثواب صدقه ده برابر است و ثواب قرض هیجده برابر!)