آیا در بهشت نیز قبله‌ای وجود دارد که بهشتیان به یک سمت بایستند؟
از آیات قرآن و یا روایتی قطعی الصدور چنین موضوعی استفاده نمی‌شود، اما شاید از برخی روایات – از جمله روایت مرسل ذیل - بتوان به نوعی برداشت کرد که مشابه چنین قبله‌ای در بهشت نیز وجود دارد: «وَ قَالَ الْبَاقِرُ ع إِنَّ اللَّهَ وَضَعَ تَحْتَ الْعَرْشِ أَرْبَعَةَ أَسَاطِینَ وَ سَمَّاهُ الضُّرَاحَ وَ هُوَ الْبَیْتُ الْمَعْمُورُ وَ قَالَ لِلْمَلَائِکَةِ طُوفُوا بِهِ ثُمَّ بَعَثَ مَلَائِکَةً فَقَالَ لَهُمُ ابْنُوا فِی الْأَرْضِ بَیْتاً بِمِثَالِهِ وَ قَدْرِهِ وَ أَمَرَ مَنْ فِی الْأَرْضِ أَنْ یَطُوفُوا بِه‏...»؛[1] امام باقر(ع) فرمود: خداوند در زیر عرش چهار ستون نهاد و نام آن‌را ضراح گذاشت که همان بیت المعمور است. پس به فرشته‌‏ها امر کرد تا به دور آن طواف کنند. بعد از آن فرشتگان را فرستاد و به آنان فرمود تا در زمین، خانه‌‏ای شبیه و به اندازه آن بسازند، و دستور داد تا کسانی که در زمین هستند دور آن طواف کنند.   [1] . قطب الدین راوندی، سعید بن عبداللّٰه، فقه القرآن، محقق، مصحح، حسینی‌، سید احمد، ج ‏1، ص 292، قم، کتابخانه آیة الله مرعشی نجفی، چاپ دوم، 1405ق.
عنوان سوال:

آیا در بهشت نیز قبله‌ای وجود دارد که بهشتیان به یک سمت بایستند؟


پاسخ:

از آیات قرآن و یا روایتی قطعی الصدور چنین موضوعی استفاده نمی‌شود، اما شاید از برخی روایات – از جمله روایت مرسل ذیل - بتوان به نوعی برداشت کرد که مشابه چنین قبله‌ای در بهشت نیز وجود دارد:
«وَ قَالَ الْبَاقِرُ ع إِنَّ اللَّهَ وَضَعَ تَحْتَ الْعَرْشِ أَرْبَعَةَ أَسَاطِینَ وَ سَمَّاهُ الضُّرَاحَ وَ هُوَ الْبَیْتُ الْمَعْمُورُ وَ قَالَ لِلْمَلَائِکَةِ طُوفُوا بِهِ ثُمَّ بَعَثَ مَلَائِکَةً فَقَالَ لَهُمُ ابْنُوا فِی الْأَرْضِ بَیْتاً بِمِثَالِهِ وَ قَدْرِهِ وَ أَمَرَ مَنْ فِی الْأَرْضِ أَنْ یَطُوفُوا بِه‏...»؛[1] امام باقر(ع) فرمود: خداوند در زیر عرش چهار ستون نهاد و نام آن‌را ضراح گذاشت که همان بیت المعمور است. پس به فرشته‌‏ها امر کرد تا به دور آن طواف کنند. بعد از آن فرشتگان را فرستاد و به آنان فرمود تا در زمین، خانه‌‏ای شبیه و به اندازه آن بسازند، و دستور داد تا کسانی که در زمین هستند دور آن طواف کنند.   [1] . قطب الدین راوندی، سعید بن عبداللّٰه، فقه القرآن، محقق، مصحح، حسینی‌، سید احمد، ج ‏1، ص 292، قم،
کتابخانه آیة الله مرعشی نجفی، چاپ دوم، 1405ق.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین