تا چه حد قسمت در زندگی دخالت دارد؟ آیا همت افراد مشکل‌گشا نمی‌باشد و تا خدا نخواهدو قسمت نباشد هیچ کاری صورت نمی‌گیرد؟
قسمت در زندگی ما دخالت ندارد و اصلاً در فرهنگ دینی ما و قاموس بشر، قسمت معنا و مفهومی ندارد. قرآن ذرّه‌ای به بخت و شانس و قسمت و نصیب و... بها نمی‌دهد و انجام هر کاری را مدیون و مرهون خواست خدا و فعالیت بشر می‌داند. خواست ما با خواست خدا آمیخته است: )وَ ما تَشاؤُونَ اِلّا اَنْ یَشاءَ اللّه (دهر / 30)؛ و شما چیزی نمی‌خواهید مگر این که خدا بخواهد(. پس باید دنبال کاری برویم که رضایت خدا در آن است؛ و به یقین این نوع بینش و کار ثمربخش و مشکل‌گشا خواهد بود. مثلاً انسان به امید این که خدا روزی‌رسان است در خانه بنشیند و با خود بگوید نیازی به همت و تلاش ما نیست و خدا هرچه قسمت ما است به ما عطا می‌کند، این منطق در اسلام محکوم است و هرکس باید همت به خرج دهد و تلاش کند تا ره به جایی ببرد و به هدف خود برسد. پس اصولاً در اسلام قسمت نیست تا در زندگی دخالت داشته باشد و به دیگر سخن قسمت بدون خواست و حرکت انسان و خواست خدا هیچ نقشی در زندگی انسان ندارد. eporsesh.com
عنوان سوال:

تا چه حد قسمت در زندگی دخالت دارد؟ آیا همت افراد مشکل‌گشا نمی‌باشد و تا خدا نخواهدو قسمت نباشد هیچ کاری صورت نمی‌گیرد؟


پاسخ:

قسمت در زندگی ما دخالت ندارد و اصلاً در فرهنگ دینی ما و قاموس بشر، قسمت معنا و مفهومی ندارد. قرآن ذرّه‌ای به بخت و شانس و قسمت و نصیب و... بها نمی‌دهد و انجام هر کاری را مدیون و مرهون خواست خدا و فعالیت بشر می‌داند.
خواست ما با خواست خدا آمیخته است: )وَ ما تَشاؤُونَ اِلّا اَنْ یَشاءَ اللّه (دهر / 30)؛ و شما چیزی نمی‌خواهید مگر این که خدا بخواهد(. پس باید دنبال کاری برویم که رضایت خدا در آن است؛ و به یقین این نوع بینش و کار ثمربخش و مشکل‌گشا خواهد بود. مثلاً انسان به امید این که خدا روزی‌رسان است در خانه بنشیند و با خود بگوید نیازی به همت و تلاش ما نیست و خدا هرچه قسمت ما است به ما عطا می‌کند، این منطق در اسلام محکوم است و هرکس باید همت به خرج دهد و تلاش کند تا ره به جایی ببرد و به هدف خود برسد. پس اصولاً در اسلام قسمت نیست تا در زندگی دخالت داشته باشد و به دیگر سخن قسمت بدون خواست و حرکت انسان و خواست خدا هیچ نقشی در زندگی انسان ندارد.
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین