آخرین سخن ما با کسی که دین را نمی پذیرند ، چیست ؟
برخی رانندگان، وسائلی را احتمال می دهند در جاده مورد نیازشان باشد همراه خود برمی دارند ، ( از قبیل زنجیر چرخ ، جک ، چرخ اضافه ، چراغ سیار ) و بعضی بی خیال به جاده می روند ، چیزی با خود برنمی دارند . به هر حال ، یا نیازی به این وسائل پیش می آید و یا پیش نمی آید . اگر نیازی نبود ، راننده ای که آنها را برداشته ، ضرری نکرده فقط چند کیلو باراضافه حمل کرده است ولی اگر به آن وسائل نیاز شد ، کسی که آنها را برنداشته در وسط جاده چه خواهد کرد ؟ آری ، شرط عقل آن است که انسان نسبت به حوادث احتمالی ، پیش بینی لازم را بکند . بعد از این مثال به سراغ دین می رویم : پیامبران از حساب و کتاب پس از مرگ در قیامت خبرهایی داده و دستوراتی داده اند . گروهی پذیرفته و گروهی منکر شده اند . کسانی که پذیرفته اند در شبانه روز چند دقیقه ای با خدا گفتگو کرده و نماز می خوانند . در سال چند روزی غذای ظهر را تا به غروب تأخیر انداخته و از انجام برخی کارها دوری کرده اند . بر فرض که حساب و کتابی در کار نباشد، چه ضرری کرده اند و چه چیزی را از دست داده اند ؟ ولی کسانی که به ندای انبیا گوش ندادند ، اگر با حساب دقیق خداوند برخورد کنند و دستشان خالی باشد، چه خواهند کرد؟ آری ، عاقل کسی است که حتی اگر یقین به قیامت ندارد به خاطر حساب و کتاب ، خود را آماده کند و هشدارهای انبیا را جدی بگیرد . هنگامی که فرعون تصمیم گرفت موسی علیه السلام را بکشد ، یکی از اطرافیان فرعون که ایمان خود را کتمان کرده بود گفت : آیا کسی را که می گوید پروردگار من الله است و دلائل روشنی برای شما آورده ، می کشید؟ اگر دروغ بگوید به ضرر خودش خواهد بود ( و کاری به حکومت شما ندارد ) ولی اگر راست بگوید ، آن قهر و عذابی را که به منکران وعده می دهد به شما خواهد رسید . ( اِن یکً کاذباً فعلیه کِذبٌه و اِن یَکًٌ صادقاً یٌصِبکم بَعض الذی یَعِدکم ) منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
عنوان سوال:

آخرین سخن ما با کسی که دین را نمی پذیرند ، چیست ؟


پاسخ:

برخی رانندگان، وسائلی را احتمال می دهند در جاده مورد نیازشان باشد همراه خود برمی دارند ، ( از قبیل زنجیر چرخ ، جک ، چرخ اضافه ، چراغ سیار ) و بعضی بی خیال به جاده می روند ، چیزی با خود برنمی دارند . به هر حال ، یا نیازی به این وسائل پیش می آید و یا پیش نمی آید . اگر نیازی نبود ، راننده ای که آنها را برداشته ، ضرری نکرده فقط چند کیلو باراضافه حمل کرده است ولی اگر به آن وسائل نیاز شد ، کسی که آنها را برنداشته در وسط جاده چه خواهد کرد ؟
آری ، شرط عقل آن است که انسان نسبت به حوادث احتمالی ، پیش بینی لازم را بکند . بعد از این مثال به سراغ دین می رویم :
پیامبران از حساب و کتاب پس از مرگ در قیامت خبرهایی داده و دستوراتی داده اند . گروهی پذیرفته و گروهی منکر شده اند . کسانی که پذیرفته اند در شبانه روز چند دقیقه ای با خدا گفتگو کرده و نماز می خوانند . در سال چند روزی غذای ظهر را تا به غروب تأخیر انداخته و از انجام برخی کارها دوری کرده اند . بر فرض که حساب و کتابی در کار نباشد، چه ضرری کرده اند و چه چیزی را از دست داده اند ؟ ولی کسانی که به ندای انبیا گوش ندادند ، اگر با حساب دقیق خداوند برخورد کنند و دستشان خالی باشد، چه خواهند کرد؟
آری ، عاقل کسی است که حتی اگر یقین به قیامت ندارد به خاطر حساب و کتاب ، خود را آماده کند و هشدارهای انبیا را جدی بگیرد .
هنگامی که فرعون تصمیم گرفت موسی علیه السلام را بکشد ، یکی از اطرافیان فرعون که ایمان خود را کتمان کرده بود گفت : آیا کسی را که می گوید پروردگار من الله است و دلائل روشنی برای شما آورده ، می کشید؟ اگر دروغ بگوید به ضرر خودش خواهد بود ( و کاری به حکومت شما ندارد ) ولی اگر راست بگوید ، آن قهر و عذابی را که به منکران وعده می دهد به شما خواهد رسید . ( اِن یکً کاذباً فعلیه کِذبٌه و اِن یَکًٌ صادقاً یٌصِبکم بَعض الذی یَعِدکم )
منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین