قرآن مجید اعمال بد را منشأ بلاها و گرفتاری ها می داند: "فساد و تناهی در خشکی و دریا نمودار شد، به واسطة کار هایی که مردم انجام دادند". 1 بین گناه و فساد رابطة طبیعی است. گناه و قانون شکنی مانند غذای ناسالم است که خواه نا خواه بر سلامت جسمانی و روحانی انسان تأثیر می گذارد. در روایات قطع رحم، مایة کوتاهی عمر و خوردن مال حرام، موجب تاریکی قلب و شیوع زنا سبب فنای انسان ذکر شده است، حتی در روایتی از امام صادق(علیه السلام) می خوانیم: "آن ها که به وسیلةگناه از دنیا می روند، بیش از کسانی هستند که به مرگ طبیعتی می میرند". 2 امام علی(علیه السلام) می فرمایند: "سوگند به خدا! هرگز ملتی در فراخی نعمت و خوشی زندگانی نبوده اند که از آن ها گرفته شود جز به واسطة گناهانی که مرتکب شده اند، زیرا خداوند به بندگان ستم نمی کند". 3 در حدیث داریم که هرچه انسان ها گناه تازه تولید کنند، خداوند بلای جدیدی ایجاد خواهد کرد. شاید گناهان تازه باعث بروز بیماری های جدید شود، زیرا هم اکنون مواجه با امراض جدید و بی سابقه ای هستیم. پی نوشتها: 1 - روم (30) آیه 41. 2 - سفینه البحار، ج1، ماده ذنب ، ص 489. 3 - نهج البلاغه، فیض الاسلام، قصار 177. www.eporsesh.com
قرآن مجید اعمال بد را منشأ بلاها و گرفتاری ها می داند: "فساد و تناهی در خشکی و دریا نمودار شد، به واسطة کار هایی که مردم انجام دادند". 1
بین گناه و فساد رابطة طبیعی است. گناه و قانون شکنی مانند غذای ناسالم است که خواه نا خواه بر سلامت جسمانی و روحانی انسان تأثیر می گذارد. در روایات قطع رحم، مایة کوتاهی عمر و خوردن مال حرام، موجب تاریکی قلب و شیوع زنا سبب فنای انسان ذکر شده است، حتی در روایتی از امام صادق(علیه السلام) می خوانیم: "آن ها که به وسیلةگناه از دنیا می روند، بیش از کسانی هستند که به مرگ طبیعتی می میرند". 2
امام علی(علیه السلام) می فرمایند: "سوگند به خدا! هرگز ملتی در فراخی نعمت و خوشی زندگانی نبوده اند که از آن ها گرفته شود جز به واسطة گناهانی که مرتکب شده اند، زیرا خداوند به بندگان ستم نمی کند". 3
در حدیث داریم که هرچه انسان ها گناه تازه تولید کنند، خداوند بلای جدیدی ایجاد خواهد کرد. شاید گناهان تازه باعث بروز بیماری های جدید شود، زیرا هم اکنون مواجه با امراض جدید و بی سابقه ای هستیم.
پی نوشتها:
1 - روم (30) آیه 41.
2 - سفینه البحار، ج1، ماده ذنب ، ص 489.
3 - نهج البلاغه، فیض الاسلام، قصار 177.
www.eporsesh.com
- [آیت الله بروجردی] شخصی که مظالم بر ذمّه اوست و صاحب آن را میشناسد لکن اگر بخواهد به صاحب آن بگوید باعث فتنه و فساد میشود، آیا میشود مخفیانه در مال او داخل نماید، یا این که به حاکم شرع رد نماید؟
- [آیت الله بروجردی] شخصی که مظالم بر ذمّه اوست و صاحب آن را میشناسد لکن اگر بخواهد به صاحب آن بگوید باعث فتنه و فساد میشود، آیا میشود مخفیانه در مال او داخل نماید، یا این که به حاکم شرع رد نماید؟
- [سایر] درباره علم جفر و علم منایا و بلایا توضیح دهید؟
- [سایر] فلسفه شرور، بلایا و مصیبتها و درد و رنج و سختی چیست؟
- [سایر] چه شیوه هایی برای مبارزه با فتنه و فتنه گران وجود دارد، در این مور برای ما توضیح دهید؟
- [سایر] چه چیزهایی فتنه انگیز است؟
- [سایر] عوامل و آثار فتنه در قرآن کریم؟
- [سایر] لطفا توضیح دهید فتنه 18تیر چیست؟
- [سایر] در مواجهه با فتنه ها چگونه باشیم؟
- [سایر] پاسخ رهبر اسلامگرایان تونس به سران فتنه؟
- [آیت الله سیستانی] اگر دیانت و اخلاق خواستگار مورد رضایت باشد ، بهتر آن است که رد نشود ؛ از پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم روایت شده که : هر گاه خواستگاری برای دختر شما آمد که اخلاق و دیانت او مورد رضایت شما بود ، دختر را به ازدواج او در آورید ، اگر چنین نکنید فتنه و فساد بزرگی در زمین بپا خواهد شد .
- [آیت الله مکارم شیرازی] 14 چنانچه موجب فساد و انحراف نشود جایز است.
- [آیت الله سیستانی] ماندن مرد و زن نامحرم در محل خلوتی که کسی در آنجا نیست در صورتی که احتمال فساد برود حرام است ، هر چند طوری باشد که کسی دیگر بتواند وارد شود ، ولی اگر احتمال فساد نرود ، اشکال ندارد .
- [آیت الله مکارم شیرازی] پوشیدن لباسی که مایه هتک و بی آبرویی انسان یا منشأ فساد می شود اشکال دارد.
- [آیت الله اردبیلی] بودن مرد و زن نامحرم در یک اتومبیل اشکال ندارد، مگر این که مظنّه فساد و گناه وجود داشته باشد.
- [آیت الله سیستانی] اگر انسان جنسی را به کسی بدهد و قیمت آن را معیّن کند و بگوید این جنس را به این قیمت بفروش و هر چه زیادتر فروختی اجرت فروشت باشد ، هر چه زیادتر از آن قیمت بفروشد مال صاحب مال است ، و فروشنده فقط میتواند مزد زحمت خود را از صاحب مال بگیرد ، ولی اگر به طور جعاله باشد و بگوید این جنس را به زیادتر از آن قیمت اگر فروختی ، زیادی مال خودت باشد ، اشکال ندارد .
- [آیت الله خوئی] اگر انسان جنسی را به کسی بدهد و قیمت آن را معین کند و بگوید این جنس را به این قیمت بفروش و هر چه زیادتر فروختی اجرت فروشت باشد، هر چه زیادتر از آن قیمت بفروشد مال صاحب مال است و فروشنده فقط میتواند مزد زحمت خود را از صاحب مال بگیرد. ولی اگر به طور جعاله باشد و بگوید این جنس را به زیادتر از آن قیمت اگر فروختی زیادی مال خودت باشد اشکال ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] ماندن مرد و زن نامحرم در محل خلوتی که کسی در آن جا نیست و دیگری هم نمی تواند وارد شود در صورتیکه احتمال فساد برود جایز نیست ولی اگر طوری باشد که کس دیگر بتواند وارد شود، یا بچّه ای که خوب و بد را می فهمد در آنجا باشد یا احتمال فساد نرود اشکال ندارد.
- [آیت الله خوئی] ماندن مرد و زن نامحرم در محل خلوتی که کسی آنجا نیست و دیگری هم نمیتواند وارد شود درصورتی که احتمال فساد برود حرام است، ولی اگر طوری باشد که کس دیگر بتواند وارد شود، یا بچهای که خوب و بد را میفهمد در آنجا باشد یا احتمال فساد نرود اشکال ندارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر انسان جنسی را به کسی بدهد وقیمت آن را معیّن کند و بگوید این جنس را به این قیمت بفروش و هرچه زیادتر فروختی مال خودت باشد، هرچه زیادتر از آن قیمت بفروشد مال دلال است و همچنین اگر بگوید این جنس را به این قیمت به تو فروختم و او بگوید قبول کردم یا به قصد فروختن ، جنس را به او بدهد و او هم به قصد خریدن بگیرد، هرچه زیادتر از آن قیمت بفروشد، مال خود او است.