چه شیوه هایی برای مبارزه با فتنه و فتنه گران وجود دارد، در این مور برای ما توضیح دهید؟ در پاسخ به مسئله شما مبنی بر شیوههای مبارزه با فتنه، میتوان گفت، برای شناخت راهها و روشهای مبارزه با فتنه ابتدا بایستی، ریشههای فتنه و علل شکلگیری آن را مورد بررسی قرار داد، و سپس بر اساس این مبانی و ریشهها به مقابله با آن پرداخت. شما تا زمانی که ندانید، ریشههای به وجود آمدن یک فتنه چیست، شاید نتوانید به علاج آن بپردازید. شناخت ریشهها باعث میشود، از هدررفت سرمایههای مادی و معنوی که در برخورد با فتنه به کارگرفته میشود، جلوگیری نمود. بر این اساس میتوان موارد زیر را به عنوان مهمترین روشهای مقابله با فتنه مدنظر قرار داد: 1. یکی از اولیهترین راهها در این مقابله، همانگونه که در ابتدا نیز ذکر شد، شناخت ریشهها و از بین بردن ریشههای فکری و عملی فتنه و فتنه گران است. 2. از دیگر روشها که به نظر میآید از اهمیت قابل توجهی نیز برخوردار باشد، پیشگیری قبل از بروز باشد. به این معنی که نخبگان جامعه بایستی بر اساس میزان توجهی که نسبت به مسائل اجتماعی و سیاسی دارند، با به کارگیری تمهیدات مناسب جلوی بروز و ظهور هرگونه فتنه را در جامعه بگیرند. این امر نه با زور و قدرت مادی، بلکه با قدرت معنوی و فرهنگی مبنی بر بالابردن سطح فرهنگی جامعه امکانپذیر است. 3. سومین راهکار، تقویت فکری و فرهنگی جریانهایی است که نقش رهبری و هدایت جامعه را بر عهده دارند. این جریانها تنها چهرههای برجسته سیاسی یا علمی نیستند، بلکه در تمامی مراتب، اعم از روحانی محل، منطقه، اساتید دانشگاهها و افراد تحصیلکرده و اثرگذار در هر محفل سیاسی اجتماعی بایستی دارای آگاهیهای قابل توجهی باشند، تا هجمهها و تندبادهای فتنهانگیز نتواند از میان ایشان یارگیری کند. زیرا که انحراف این جریانها به معنی انحراف و از راهبیرون شدن بخشهای قابل توجهی از جامعه است. 4. از دیگر راهکارهای مقابله با فتنه، گوش سپردن به نظرات افراد و نخبگانی است که از نظر فرهنگی، دینی، اجتماعی و سیاسی، امتحان خود را در مراحل مختلف پس داده باشند و جامعه اطمینان معقولانهای به نظرات ایشان داشته باشد. 5. بالابردن سطح بصیرت و بینش در آحاد جامعه که این امر در خصوص اقشار تحصیلکرده از اهمیت قابل توجهی برخوردار میشود. از جمله راهکارهای بالابردن سطح بصیرت و بینش، مطالعه نظاممند تاریخ است. شناخت تحولات تاریخی و ریشههای آن در بسیاری از مواقع مشابهتهایی نیز با مسائل معاصر خواهد داشت که شناخت آن بصیرت و تجربهای مناسب برای مقابله به انسان میدهد. 6. توجه به ندای رهبران دینی جامعه که به دلیل ضمانت فکری که در مورد ایشان بیشتر وجود دارد، راحتتر میتوان بر اساس نظرات ایشان راه صواب را دید. 7. یکی دیگر از راههای مقابله با فتنه را میتوان از فرمایش حضرت اباعبدالله الحسین، در ظهر عاشورا، به دست آورد، ایشان پس از اینکه نصیحتهایشان در سپاهیان سیاهدل یزید اثری نبخشید در تحلیل این امر فرمودند؛ شکمهایشان از مال حرام پر شده، دیگر یارای شنیدن سخن حق را ندارد. از این فرمایش، میتوان تحلیل کرد که یکی از ریشههای پیدایش یک فتنه زیاد شدن انحرافات، و به خصوص خوردن لقمه حرام است. بر این اساس میتوان گفت، یکی از راهکارهای مهم در از بین بردن فتنه، توجه به مسائل معنوی و دینی درون خانواده و بهرهمندی از لقمه حلال است. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 3/100120990)
چه شیوه هایی برای مبارزه با فتنه و فتنه گران وجود دارد، در این مور برای ما توضیح دهید؟
در پاسخ به مسئله شما مبنی بر شیوههای مبارزه با فتنه، میتوان گفت، برای شناخت راهها و روشهای مبارزه با فتنه ابتدا بایستی، ریشههای فتنه و علل شکلگیری آن را مورد بررسی قرار داد، و سپس بر اساس این مبانی و ریشهها به مقابله با آن پرداخت. شما تا زمانی که ندانید، ریشههای به وجود آمدن یک فتنه چیست، شاید نتوانید به علاج آن بپردازید. شناخت ریشهها باعث میشود، از هدررفت سرمایههای مادی و معنوی که در برخورد با فتنه به کارگرفته میشود، جلوگیری نمود. بر این اساس میتوان موارد زیر را به عنوان مهمترین روشهای مقابله با فتنه مدنظر قرار داد:
1. یکی از اولیهترین راهها در این مقابله، همانگونه که در ابتدا نیز ذکر شد، شناخت ریشهها و از بین بردن ریشههای فکری و عملی فتنه و فتنه گران است.
2. از دیگر روشها که به نظر میآید از اهمیت قابل توجهی نیز برخوردار باشد، پیشگیری قبل از بروز باشد. به این معنی که نخبگان جامعه بایستی بر اساس میزان توجهی که نسبت به مسائل اجتماعی و سیاسی دارند، با به کارگیری تمهیدات مناسب جلوی بروز و ظهور هرگونه فتنه را در جامعه بگیرند. این امر نه با زور و قدرت مادی، بلکه با قدرت معنوی و فرهنگی مبنی بر بالابردن سطح فرهنگی جامعه امکانپذیر است.
3. سومین راهکار، تقویت فکری و فرهنگی جریانهایی است که نقش رهبری و هدایت جامعه را بر عهده دارند. این جریانها تنها چهرههای برجسته سیاسی یا علمی نیستند، بلکه در تمامی مراتب، اعم از روحانی محل، منطقه، اساتید دانشگاهها و افراد تحصیلکرده و اثرگذار در هر محفل سیاسی اجتماعی بایستی دارای آگاهیهای قابل توجهی باشند، تا هجمهها و تندبادهای فتنهانگیز نتواند از میان ایشان یارگیری کند. زیرا که انحراف این جریانها به معنی انحراف و از راهبیرون شدن بخشهای قابل توجهی از جامعه است.
4. از دیگر راهکارهای مقابله با فتنه، گوش سپردن به نظرات افراد و نخبگانی است که از نظر فرهنگی، دینی، اجتماعی و سیاسی، امتحان خود را در مراحل مختلف پس داده باشند و جامعه اطمینان معقولانهای به نظرات ایشان داشته باشد.
5. بالابردن سطح بصیرت و بینش در آحاد جامعه که این امر در خصوص اقشار تحصیلکرده از اهمیت قابل توجهی برخوردار میشود. از جمله راهکارهای بالابردن سطح بصیرت و بینش، مطالعه نظاممند تاریخ است. شناخت تحولات تاریخی و ریشههای آن در بسیاری از مواقع مشابهتهایی نیز با مسائل معاصر خواهد داشت که شناخت آن بصیرت و تجربهای مناسب برای مقابله به انسان میدهد.
6. توجه به ندای رهبران دینی جامعه که به دلیل ضمانت فکری که در مورد ایشان بیشتر وجود دارد، راحتتر میتوان بر اساس نظرات ایشان راه صواب را دید.
7. یکی دیگر از راههای مقابله با فتنه را میتوان از فرمایش حضرت اباعبدالله الحسین، در ظهر عاشورا، به دست آورد، ایشان پس از اینکه نصیحتهایشان در سپاهیان سیاهدل یزید اثری نبخشید در تحلیل این امر فرمودند؛ شکمهایشان از مال حرام پر شده، دیگر یارای شنیدن سخن حق را ندارد. از این فرمایش، میتوان تحلیل کرد که یکی از ریشههای پیدایش یک فتنه زیاد شدن انحرافات، و به خصوص خوردن لقمه حرام است. بر این اساس میتوان گفت، یکی از راهکارهای مهم در از بین بردن فتنه، توجه به مسائل معنوی و دینی درون خانواده و بهرهمندی از لقمه حلال است.
(لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 3/100120990)
- [سایر] برای مبارزه با تهاجم فرهنگی و شناخت خوب از بد و شناخت فتنه چکار کنم؟
- [سایر] شیوه تبلیغی و برخورد امام علی(ع) در برخورد با فتنه خوارج چگونه بود؟ با ذکر منبع.
- [سایر] با سلام خدمت استاد گرامی 1-امشب سعادت داشتم بعد از مدت ها شما رادر برنامه پارک ملّت زیارت کنم. 2-صحبت هایتان در مورد روضه و عزاداری ها و شیوه های صحیح آن، همچنین فتنه و مرز وسوسه وگناه، و شیوه درست برداشت از روایات، تاثیر گذار و کاملا بر حق بود؛استفاده کردیم،خدا قوت.
- [سایر] در وقایع بعد از انتخابات برخی روحانیون نیز همراه با فتنه گران قصد توطئه داشتند که این امر باعث شد روحانیت تضعیف شود. چگونه می توان با وجود این روحانیون دین را ترویج کرد و سیاست را توجیه نمود. برخی از
- [سایر] من مشکلی دارم که دچار استرس زیادی هستم همیشه و همیشه سمت چپ بدنم مور مور میشه و تتا چند روز طول میکشه همسر خوبی ندارم ولی باید تحملش کنم میخوام یه جوری نسبت به حرفاش و کاراش بی خیال شم چون دارم از بین میرم
- [سایر] چه چیزهایی فتنه انگیز است؟
- [سایر] عوامل و آثار فتنه در قرآن کریم؟
- [سایر] لطفا توضیح دهید فتنه 18تیر چیست؟
- [سایر] در مواجهه با فتنه ها چگونه باشیم؟
- [سایر] پاسخ رهبر اسلامگرایان تونس به سران فتنه؟
- [آیت الله مظاهری] توبه از این گناه پشیمانی از گذشته و عدم ترتیب اثر در آینده، بلکه مبارزه با آن به اندازه قدرت است، و اگر عملی انجام داده باشد و کسی که سوءظن مربوط به او بوده، فهمیده است، باید او را راضی نماید، و اگر راضی نشد، پشیمانی و عدم ترتیب اثر و مبارزه با آن کفایت میکند.
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی با مبارزه نتوانست صفت رذیله یا صفات رذیله را ریشهکن کند، همین مقدار که آن را کنترل نماید و مانع طغیان آن شود، کفایت میکند.
- [آیت الله مظاهری] اگر بهواسطه احتکار، جنس گران شد، میتواند آن را به قیمت روز بفروشد، ولی گناه احتکار را دارد، گرچه سزاوار است که آن را به قیمتگران نفروشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مبارزه با نفوذ اقتصادی و فکری و سیاسی بیگانگان، در بلاد اسلام، بر هر مسلمان واجب است و کمک کردن به آن حرام است.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر ورثه بدانند عین یا عوض مال ارث یا ذمّه مورّ ث متعلق خمس بوده, ولی نمیدانند آن را پرداخته یا نه, چنانچه مورّث مسلمان و معتقد به خمس نبوده، بر ورثه واجب نیست که خمس مال ارث را بپردازند; اما اگر مورّث (میت) مسلمان و معتقد به خمس بوده؛ ولی خمس نمی داده، بر ورثه واجب است خمس مال ارث را بپردازند.
- [آیت الله وحید خراسانی] بر هر مسلمانی واجب است از بدعت گذاران در دین و کسانی که موجب افساد در دین و تزلزل عقاید حقه هستند اظهار برایت و بیزاری کند و دیگران را از فتنه و فساد انان بر حذر دارد
- [آیت الله اردبیلی] وقت نافله شب از نیمه شب(1) تا اذان صبح است و بهتر است نزدیک اذان صبح خوانده شود. =============================================================================== 1 شیوه محاسبه نیمه شب در مساله 767 گذشت.
- [آیت الله مظاهری] رفع صفات رذیله، گرچه عملی بر طبق آن انجام ندهد، اگر قدرت بر رفع داشته باشد، واجب مؤکّد، و ترک این واجب چنانکه گفته شد از محرّمات است، و باید علاوه بر اینکه مانع سر زدن عملی از آن شود، با آن مبارزه کند تا ریشهاش را قطع کند، و این کار، گرچه مشکل است ولی از اوجب واجبات است، و ثواب این مبارزه از جهاد بالاتر است و از این رو در روایات اهلبیت(سلاماللهعلیهم) (جهاد اکبر) نامیده شده است.
- [آیت الله جوادی آملی] .منافقان و ک سانی که در زمان غیبت امام معصوم (ع)،با حکومت اسلامیِ مبتنی بر ولایت فقیه مبارزه و جنگ می کنند، خونشان هدر است و اگ ر در حال مبارزه فرار کنند و پس از مدتی , بدون اینکه توبه کرده باشند دستگیر شوند، اعدام می شوند؛ ولی اموال آنان حکم غنائم جنگی را ندارد و باید به آنها یا ورثه آنان برگردانده شود. حکم مال انتقالی غیر معتقد به خمس
- [آیت الله سبحانی] کسی که مالی را پیدا کرده، اگر عمداً به شیوه ای که گفته شد اعلان نکند، گذشته از اینکه معصیت کرده، باز هم واجب است اعلان کند.