در مورد هر یک از امامان که در سنین کودکی به امامت رسیده اند از امام قبل خود به طور صریح و ضمنی بر امامت آنها اشاره شده است . الف . نص بر امام جواد علیه السلام محمد بن ابی نصر می گوید: فرزند نجاشی به من گفت : امام بعد از صاحبت کیست ؟ دوست دارم پاسخ آن را بدانم . محمد بن ابی نصر می گوید: نزد امام رضا علیه السلام رفتم و سؤال فرزند نجاشی را به امام عرض کردم . حضرت فرمود:الامام ابنی(1) ؛((امام ، فرزند من است .)) ب . نص بر امام مهدی علیه السلام محمد بن علی بن بلال می گوید:((از ناحیه امام عسکری - دو سال قبل از وفاتش - نامه ای به دستم رسید که در آن خبر از جانشین بعد از خود داده بود و نیز سه روز قبل از وفاتش نامه ای دیگر برای من فرستاد و در آن از جانشین بعد از خود خبر داد)). (2) عمرو اهوازی می گوید: امام عسکری علیه السلام فرزند خود را به من نشان داد و فرمود:هذا صاحبکم من بعدی(3) ؛((این صاحب و امام شما بعد از من است .)) حمدان قلانسی می گوید:((به عمری عرض کردم : آیا امام عسکری علیه السلام از دنیا رحلت نمود؟ فرمود: آری ، ولی کسی را به جانشینی خود قرار داد که گردنش مثل این بود. اشاره به دست خود نمود)). (4) پی نوشتها: 1- کافی ، ج 1 ، ص 320 ، ح 5. 2- کافی ، ج 1 ، ص 328 ، ح 1. 3- کافی ، ج 1 ، ص 328 ، ح 3. 4- کافی ، ج 1 ، ص 328 ، ح 4. منبع : موعود شناسی وپاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی ، انتشارات مسجد مقدس جمکران
در مورد هر یک از امامان که در سنین کودکی به امامت رسیده اند از امام قبل خود به طور صریح و ضمنی بر امامت آنها اشاره شده است .
الف . نص بر امام جواد علیه السلام
محمد بن ابی نصر می گوید: فرزند نجاشی به من گفت : امام بعد از صاحبت کیست ؟ دوست دارم پاسخ آن را بدانم . محمد بن ابی نصر می گوید: نزد امام رضا علیه السلام رفتم و سؤال فرزند نجاشی را به امام عرض کردم . حضرت فرمود:الامام ابنی(1) ؛((امام ، فرزند من است .))
ب . نص بر امام مهدی علیه السلام
محمد بن علی بن بلال می گوید:((از ناحیه امام عسکری - دو سال قبل از وفاتش - نامه ای به دستم رسید که در آن خبر از جانشین بعد از خود داده بود و نیز سه روز قبل از وفاتش نامه ای دیگر برای من فرستاد و در آن از جانشین بعد از خود خبر داد)). (2)
عمرو اهوازی می گوید: امام عسکری علیه السلام فرزند خود را به من نشان داد و فرمود:هذا صاحبکم من بعدی(3) ؛((این صاحب و امام شما بعد از من است .))
حمدان قلانسی می گوید:((به عمری عرض کردم : آیا امام عسکری علیه السلام از دنیا رحلت نمود؟ فرمود: آری ، ولی کسی را به جانشینی خود قرار داد که گردنش مثل این بود. اشاره به دست خود نمود)). (4)
پی نوشتها:
1- کافی ، ج 1 ، ص 320 ، ح 5.
2- کافی ، ج 1 ، ص 328 ، ح 1.
3- کافی ، ج 1 ، ص 328 ، ح 3.
4- کافی ، ج 1 ، ص 328 ، ح 4.
منبع : موعود شناسی وپاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی ، انتشارات مسجد مقدس جمکران
- [سایر] امامان شیعه هرگز مدعی امامت نبودهاند و امامت را شیعیان به آنها نسبت میدهند، جواب چیست؟
- [سایر] آیا شیعیان به امامت امامان در سنین کودکی اطمینان داشتند؟
- [سایر] آیا شک در امامت بعضی از امامان مشکلی دارد؟
- [سایر] آیا شک در امامت بعضی از امامان مشکلی دارد؟
- [سایر] با سلام، آیا در نهج البلاغه عباراتی وجود دارد که امامت امامان شیعه را تأیید کند؟
- [سایر] آیا منصب امامت برای دوازده امام از روی جبر بود یا نه؟ آیا دوازده امام میتوانستند از روی اختیار این منصب را قبول نکنند؟
- [سایر] آیا اعتقاد به امامت و ولایت امامان در کودکی با تهدید و تحمیل بزرگان شیعه بوده است ؟
- [سایر] امامان از کجا و چگونه میدانستند به امامت رسیدهاند، با اینکه بر آنان که وحی نمیشد؟
- [سایر] مگر امامت چه خصوصیتی دارد که همه امامان باید معصوم باشند؟
- [سایر] به چه دلیل امامان دوازده نفرند و امام آخر حضرت مهدی(عج) است؟
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر در صحن یکی از امامان یا امام زادگان که سابقا قبرستان بوده حوض یا نهری بسازند چنانچه انسان نداند که زمین صحن را برای قبرستان وقف کرده اند وضو گرفتن در ان حوض و نهر اشکال ندارد
- [آیت الله بهجت] در حال غیبت نباید به کسانی که منصب امام را غصب کردهاند زکات داد، ولی دادن زکات به مجتهد جامعالشرایط بنابر اقوی مثل دادن زکات به امام معصوم علیهالسلام است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر در صحن یکی از امامان(علیهم السلام) یا امام زادگان که سابقا قبرستان بوده حوض یا نهری بسازند، چنانچه انسان نداند که زمین صحن را مخصوص قبرستان وقف کرده اند، وضو گرفتن از آن حوض یا نهر اشکال ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان - مثلاً به زیارت حضرت ابا عبد اللَّه علیهالسلام - مشرّف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر به واسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند، چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله سبحانی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت اباعبدالله(علیه السلام)مشرف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر به واسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله سیستانی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت ابی عبداللّه علیهالسلام مشرّف شود ، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست ، و اگر بواسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند ، چیزی بر او واجب نیست .
- [آیت الله اردبیلی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان علیهمالسلام مثلاً به زیارت حضرت اباعبداللّه علیهالسلام مشرّف شود، چنانچه به زیارت امام دیگری برود، کافی نیست و اگر به واسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند، چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله بروجردی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت اباعبدالله عَلَیْهِ السَّلَام مشّرف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر به واسطهی عذری نتواند آن امام را زیارت کند، چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه نذر کند به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت امام حسین(علیه السلام) مشرف شود، اگر به زیارت امام دیگری برود کافی نیست و هرگاه به واسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت اباعبدا&7 مشرّف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر به واسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست.