آیا بشر احتیاج به امداد غیبی دارد؟
برخی معتقدند که بشر با پیشرفت علمی و تکنیک و تمدنی که در ظاهر پیدا کرده احتیاج به امدادهای غیبی ندارد. ولی جواب این است که : منشاء انحرافات بشر تنها نادانی نیست تا با پیشرفت علم و تکنیک ، انحرافات بر طرف شود ، بلکه عوامل دیگری نیز منشاء انحرافات بشر است که نه تنها در بشر امروزی باقی مانده بلکه بیشتر نیز شده است . این عوامل عبارتند از: غرایز و تمایلات مهار نشده ، شهوت و غضب ، افزون طلبی ، جاه طلبی ، لذت طلبی و بالاخره نفس پرستی و نفع پرستی که همه اینها در بشر امروز موجود است . علم در امروز به صورت بزرگ ترین دشمن بشر در آمده است . علم گر چه چراغ روشنایی است ولی استفاده از آن بستگی به موارد استعمال آن دارد علم ابزاری برای هدف است نه تشخیص دهنده ی هدف . ویل دورانت می گوید:((ما از نظر ماشین توانگر شده ایم و از نظر مقاصد فقیر)). (1) انسان عصر علم با انسان ماقبل این عصر در اینکه اسیر و بنده خشم و شهوت خویش است هیچ فرقی نکرده است . علم نتوانسته است آزادی از هوای نفس را به او بدهد. علم نتوانسته است ماهیت هیتلرها را تغییر دهد ، بلکه علم دست آنها را درازتر کرده و شمشیر را تبدیل به بمب اتم کرده است . راسل می گوید:((زمان حاضر زمانی است که در آن حس حیرت تواءم با ضعف و ناتوانی همه را فراگرفته است . می بینیم به طرف جنگی پیش می رویم که تقریبا هیچ کس خواهان آن نیست . جنگی که همه می دانیم قسمت اعظم نوع بشر را به دیار نیستی خواهد فرستاد ...)). (2) اگر انسان بر اساس علل مادی و ظاهری قضاوت کند پی می برد که این بدبینی ها بجاست ، فقط یک ایمان معنوی و ایمان به امدادهای غیبی لازم است که این بدبینی ها را زایل و تبدیل به خوش بینی کند و معتقد باشد که سعادت بشریت ، رفاه و کمال او ، زندگی انسانی و مقرون به عدل و آزادی و امن و خوشی بشر در آینده است و انتظار بشر را می کشد. آری شخص تربیت شده در مکتب الهی می گوید: ممکن نیست که جهان به دست چند نفر دیوانه ویران شود. او می گوید: درست است که جهان بر سر پیچ خطر قرار گرفته است ولی خداوند همان طور که در گذشته - البته در شعاع کمتری - این معجزه را نشان داده و بر سر پیچ خطر ، بشر را یاری کرده و از آستین غیب ، مصلح و منجی رسانده است ، در این شرایط نیز چنان خواهد کرد که عقل ها در حیرت فرو رود ... . شهید مطهری رحمة الله علیه می فرماید:((... این اندیشه ، بیش از هر چیز ، مشتمل بر عنصر خوش بینی نسبت به جریان کلی نظام طبیعت و سیر تکاملی تاریخ و اطمینان به آینده و طرد عنصر بدبینی نسبت به پایان کار بشریت است ...)). (3) پی نوشتها: 1- لذات فلسفه ، بخش دعوت . 2- امیدهای نو ، ص 2. 3- قیام و انقلاب مهدی علیه السلام ، ص 5 - 7. منبع :موعود شناسی وپاسخ به شبهات، نویسنده: علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
عنوان سوال:

آیا بشر احتیاج به امداد غیبی دارد؟


پاسخ:

برخی معتقدند که بشر با پیشرفت علمی و تکنیک و تمدنی که در ظاهر پیدا کرده احتیاج به امدادهای غیبی ندارد.
ولی جواب این است که : منشاء انحرافات بشر تنها نادانی نیست تا با پیشرفت علم و تکنیک ، انحرافات بر طرف شود ، بلکه عوامل دیگری نیز منشاء انحرافات بشر است که نه تنها در بشر امروزی باقی مانده بلکه بیشتر نیز شده است . این عوامل عبارتند از: غرایز و تمایلات مهار نشده ، شهوت و غضب ، افزون طلبی ، جاه طلبی ، لذت طلبی و بالاخره نفس پرستی و نفع پرستی که همه اینها در بشر امروز موجود است . علم در امروز به صورت بزرگ ترین دشمن بشر در آمده است . علم گر چه چراغ روشنایی است ولی استفاده از آن بستگی به موارد استعمال آن دارد علم ابزاری برای هدف است نه تشخیص دهنده ی هدف .
ویل دورانت می گوید:((ما از نظر ماشین توانگر شده ایم و از نظر مقاصد فقیر)). (1) انسان عصر علم با انسان ماقبل این عصر در اینکه اسیر و بنده خشم و شهوت خویش است هیچ فرقی نکرده است . علم نتوانسته است آزادی از هوای نفس را به او بدهد. علم نتوانسته است ماهیت هیتلرها را تغییر دهد ، بلکه علم دست آنها را درازتر کرده و شمشیر را تبدیل به بمب اتم کرده است .
راسل می گوید:((زمان حاضر زمانی است که در آن حس حیرت تواءم با ضعف و ناتوانی همه را فراگرفته است . می بینیم به طرف جنگی پیش می رویم که تقریبا هیچ کس خواهان آن نیست . جنگی که همه می دانیم قسمت اعظم نوع بشر را به دیار نیستی خواهد فرستاد ...)). (2)
اگر انسان بر اساس علل مادی و ظاهری قضاوت کند پی می برد که این بدبینی ها بجاست ، فقط یک ایمان معنوی و ایمان به امدادهای غیبی لازم است که این بدبینی ها را زایل و تبدیل به خوش بینی کند و معتقد باشد که سعادت بشریت ، رفاه و کمال او ، زندگی انسانی و مقرون به عدل و آزادی و امن و خوشی بشر در آینده است و انتظار بشر را می کشد.
آری شخص تربیت شده در مکتب الهی می گوید: ممکن نیست که جهان به دست چند نفر دیوانه ویران شود. او می گوید: درست است که جهان بر سر پیچ خطر قرار گرفته است ولی خداوند همان طور که در گذشته - البته در شعاع کمتری - این معجزه را نشان داده و بر سر پیچ خطر ، بشر را یاری کرده و از آستین غیب ، مصلح و منجی رسانده است ، در این شرایط نیز چنان خواهد کرد که عقل ها در حیرت فرو رود ... .
شهید مطهری رحمة الله علیه می فرماید:((... این اندیشه ، بیش از هر چیز ، مشتمل بر عنصر خوش بینی نسبت به جریان کلی نظام طبیعت و سیر تکاملی تاریخ و اطمینان به آینده و طرد عنصر بدبینی نسبت به پایان کار بشریت است ...)). (3)
پی نوشتها:
1- لذات فلسفه ، بخش دعوت .
2- امیدهای نو ، ص 2.
3- قیام و انقلاب مهدی علیه السلام ، ص 5 - 7.
منبع :موعود شناسی وپاسخ به شبهات، نویسنده: علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین