مسائل زندگی را می توان به سه گروه تقسیم کرد: (معقول)، (نامعقول) و (مجهول). پیامبران هرگز سخن نامعقول یعنی چیزی بر ضد عقل و خرد نمی گویند، و اگر بگویند پیامبر نیستند، بلکه آنها در فهم و درک مجهولات به ما کمک می کنند و این بسیار برای ما مهم است. بنابراین آنها که در گذشته می گفتند با وجود عقل و خردِ آدمی، نیازی به پیامبران نیست (مانند برهمائی ها، همان گروهی که در هندوستان و بعضی نقاط دیگر زندگی می کنند.) و یا آنها که امروز می گویند با این همه پیروزی های علمی بشر احتیاجی به پیامبران و تعلیمات آنها نداریم، نه قلمرو علم و دانش بشر را شناخته اند و نه رسالت پیامبران را.این درست به آن می ماند که کودکی که درس الفبا را در کلاس اول خوانده بگوید من دیگر همه چیز را می دانم و نیاز به معلم و استاد ندارم،آیا این سخن بی پایه نیست.تازه پیامبران فقط معلم نیستند،مسئله رهبری آنها داستان جداگانه ای دارد.(1) پی نوشت: 1. 50 درس اصول عقائد برای جوانان،مکارم شیرازی، ص149 منبع:سایت انوار طاها
مسائل زندگی را می توان به سه گروه تقسیم کرد: (معقول)، (نامعقول) و (مجهول).
پیامبران هرگز سخن نامعقول یعنی چیزی بر ضد عقل و خرد نمی گویند، و اگر بگویند پیامبر نیستند، بلکه آنها در فهم و درک مجهولات به ما کمک می کنند و این بسیار برای ما مهم است.
بنابراین آنها که در گذشته می گفتند با وجود عقل و خردِ آدمی، نیازی به پیامبران نیست (مانند برهمائی ها، همان گروهی که در هندوستان و بعضی نقاط دیگر زندگی می کنند.) و یا آنها که امروز می گویند با این همه پیروزی های علمی بشر احتیاجی به پیامبران و تعلیمات آنها نداریم، نه قلمرو علم و دانش بشر را شناخته اند و نه رسالت پیامبران را.این درست به آن می ماند که کودکی که درس الفبا را در کلاس اول خوانده بگوید من دیگر همه چیز را می دانم و نیاز به معلم و استاد ندارم،آیا این سخن بی پایه نیست.تازه پیامبران فقط معلم نیستند،مسئله رهبری آنها داستان جداگانه ای دارد.(1)
پی نوشت:
1. 50 درس اصول عقائد برای جوانان،مکارم شیرازی، ص149
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] تأثیر تعلیمات پیامبران بر تکامل تاریخ چگونه بوده است؟
- [سایر] دیدگاه رهبر انقلاب نسبت به آیندهی علمی کشور چیست؟ چرا ایشان تا این اندازه به موضوع پیشرفت علمی تأکید داشتهاند؟ ورود ایشان به مصادیق پیشرفت علمی -نظیر نقشهی جامع و توجه به نخبگان- با توجه به کدام ضرورتها اتفاق افتاده؟ رهبر انقلاب در چه موارد دیگری نسبت به مسائل علمی کشور ورود مصداقی داشتهاند؟
- [سایر] علیرغم پیشرفت علوم بشر چرا همچنان باید دین دار باشیم؟
- [سایر] آیا بشر احتیاج به امداد غیبی دارد؟
- [سایر] نقش پیشرفت علمی در رسیدن به استحکام ساخت درونی چیست؟
- [سایر] آیا پیامبران برای تمامی بشر مبعوث میشدند یا فقط برای قوم و قبیله خویش؟
- [سایر] رابطه ی دین گریزی و پیشرفت علمی و صنعتی را در غرب چگونه ارزیابی می کنید؟
- [سایر] انقلاب اسلامی پس از 38 سال در حوزه علمی چه پیشرفت هایی داشته است؟
- [سایر] الف: چرا پیامبران و ائمه مثل مخترعان و دانشمندان هیچ آثاری از خود بر جا نگداشتند تا مایه افتخار بیشتری شوند؟ ب: چرا شیعیان هیچ افتخاری از نظر علمی و برتری خاصی نسبت به سایر ادیان که این همه پیشرفت می کنند، ندارند. آیا به خاطر اطلاع رسانی غلط می باشد؟
- [سایر] شبهه: با توجه به فلسفی بودن خاستگاه قوانین بشر در جهان و فرادینی بودن آن، نمیتوان با فقه سنتی، حقوق بشر دینی، اسلامی و سنتی به وجود آورد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر پسر به کتابهای علمی دینی احتیاج داشته باشد پدر می تواند برای خریدن آنها به او زکات بدهد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر پسر به کتابهای علمی دینی احتیاج داشته باشد؛ پدر می تواند برای خریدن آنها به او زکاه بدهد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه فرزندی به کتابهای علمی دینی احتیاج دارد پدر می تواند برای خریدن آنها به او زکات دهد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر پسر به کتابهای علمی دینی احتیاج داشته باشد، پدر میتواند برای خریدن آنها به او زکاْ بدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر پسر به کتاب های علمی دینی احتیاج داشته باشد، پدر می تواند برای خریدن آنها به او زکات بدهد.
- [آیت الله بروجردی] اگر پسر به کتابهای علمی دینی احتیاج داشته باشد، پدر میتواند برای خریدن آنها به او زکات بدهد.
- [امام خمینی] اگر پسر به کتابهای علمی دینی احتیاج داشته باشد پدر می تواند برای خریدن آنها به او زکات بدهد.
- [آیت الله سبحانی] اگر پسر به کتاب های علمی مفید و یا دینی احتیاج داشته باشد پدر می تواند برای خریدن آنها به او زکات بدهد.
- [آیت الله خوئی] اگر پسر به کتابهای علمی دینی احتیاج داشته باشد پدر میتواند آنها را از زکات خریده و در معرض استفاد پسرش قرار دهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . از مهمترین مطالب اسلامی، توجه به وضع تعلیم و تربیت فرزندان و مراقبت در حسن ترقی و تکامل علمی و تربیتی آنها است.