آیا تجویز ازدواج موقت، ترویج هوس‌رانی و مخالف حفظ نظام خانواده نیست؟
بی تردید، همه‌ی ادیان آسمانی بر ضد هواپرستی و هوس‌رانی قیام کرده‌اند و اسلام نیز هواپرستی را در ردیف بت‌پرستی قرار داده و آدم ذواق - کسی که هدفش کام‌جویی از زنان مختلف است - را ملعون معرفی کرده است؛ اما در عین مبارزه با هواپرستی، اسلام ریاضت را نیز مردود می‌شمارد و از نظر اسلام، تمام غرایز انسان باید در حدود اقتضای طبیعت پاسخ داده شود.در اسلام آنچه اصل است ازدواج دائم و تشکیل کانون دائمی خانواده است، اما اگر کسی به دلایل مختلف از عهده‌ی تشکیل خانواده بر نیامد، چه کار باید بکند؟ برای مثال، خاصیت عصر جدید این است که فاصله‌ی بلوغ طبیعی را با بلوغ اجتماعی و قدرت تشکیل خانواده زیاد کرده است و در چنین شرایطی با طبیعت و غریزه چه کنیم؟ آیا جوانان حاضرند یک دوره رهبانیت موقت را طی کنند تا امکانات ازدواج دائم فراهم شود؟ و به فرض که جوانی حاضر شود، آیا طبیعت از ایجاد عوارض روانی ناشی از ممانعت از اعمال غریزه‌ی جنسی صرف‌نظر می‌کند؟ راه دیگر این است که کمونیسم جنسی را بپذیریم و اجازه دهیم یک پسر با صدها دختر و یک دختر با صدها پسر رابطه‌ی نامشروع داشته باشد و دختر چندین بار سقط جنین کند و... در آن صورت، آیا چنین پسران و دخترانی با چنین روابطی در دوران تحصیل، بعدا مرد زندگی و زن خانواده خواهند بود؟ اما راهی که اسلام پیشنهاد می‌کند، ازدواج موقت است که در درجه‌ی اول زن را محدود می‌کند - که در آن واحد، همسر دو مرد نباشد - و بدیهی است که محدود شدن زن، مستلزم محدود شدن مرد نیز هست. بدین ترتیب، جوانان دوران تحصیل خود را می‌گذرانند، بدون این که مجبور به رهبانیت یا مبتلا به کمونیسم جنسی شوند. در پایان باید توجه کرد که بر خلاف آنچه در سؤال مطرح شده، ازدواج موقت به حفظ نظام خانواده در کل اجتماع نیز کمک می‌کند. غربیان وجود عده‌ای زن بدکاره را در محل معینی از هر شهر تحت نظر دولت لازم می‌دانند، زیرا مردان مجردی که قادر به ازدواج نیستند، را خطر بزرگی برای خانواده‌ها می‌دانند. ]به علاوه، زنان بیوه‌ای که طعم ازدواج را چشیده‌اند و دیگر کسی با آنان ازدواج دائم نمی‌کند، نیز می‌توانند خطر دیگری برای خانواده‌ها به حساب آیند.[ و ازدواج موقت، بهترین راه‌حل این معضل است. )مرتضی مطهری، نظام حقوق زن در اسلام، صص 45 - 54 و 65 - 67. توضیحات بیشتر در این زمینه در پاسخ سؤال اول فصل بعد خواهد آمد. .
عنوان سوال:

آیا تجویز ازدواج موقت، ترویج هوس‌رانی و مخالف حفظ نظام خانواده نیست؟


پاسخ:

بی تردید، همه‌ی ادیان آسمانی بر ضد هواپرستی و هوس‌رانی قیام کرده‌اند و اسلام نیز هواپرستی را در ردیف بت‌پرستی قرار داده و آدم ذواق - کسی که هدفش کام‌جویی از زنان مختلف است - را ملعون معرفی کرده است؛ اما در عین مبارزه با هواپرستی، اسلام ریاضت را نیز مردود می‌شمارد و از نظر اسلام، تمام غرایز انسان باید در حدود اقتضای طبیعت پاسخ داده شود.در اسلام آنچه اصل است ازدواج دائم و تشکیل کانون دائمی خانواده است، اما اگر کسی به دلایل مختلف از عهده‌ی تشکیل خانواده بر نیامد، چه کار باید بکند؟
برای مثال، خاصیت عصر جدید این است که فاصله‌ی بلوغ طبیعی را با بلوغ اجتماعی و قدرت تشکیل خانواده زیاد کرده است و در چنین شرایطی با طبیعت و غریزه چه کنیم؟ آیا جوانان حاضرند یک دوره رهبانیت موقت را طی کنند تا امکانات ازدواج دائم فراهم شود؟ و به فرض که جوانی حاضر شود، آیا طبیعت از ایجاد عوارض روانی ناشی از ممانعت از اعمال غریزه‌ی جنسی صرف‌نظر می‌کند؟ راه دیگر این است که کمونیسم جنسی را بپذیریم و اجازه دهیم یک پسر با صدها دختر و یک دختر با صدها پسر رابطه‌ی نامشروع داشته باشد و دختر چندین بار سقط جنین کند و... در آن صورت، آیا چنین پسران و دخترانی با چنین روابطی در دوران تحصیل، بعدا مرد زندگی و زن خانواده خواهند بود؟ اما راهی که اسلام پیشنهاد می‌کند، ازدواج موقت است که در درجه‌ی اول زن را محدود می‌کند - که در آن واحد، همسر دو مرد نباشد - و بدیهی است که محدود شدن زن، مستلزم محدود شدن مرد نیز هست. بدین ترتیب، جوانان دوران تحصیل خود را می‌گذرانند، بدون این که مجبور به رهبانیت یا مبتلا به کمونیسم جنسی شوند.
در پایان باید توجه کرد که بر خلاف آنچه در سؤال مطرح شده، ازدواج موقت به حفظ نظام خانواده در کل اجتماع نیز کمک می‌کند. غربیان وجود عده‌ای زن بدکاره را در محل معینی از هر شهر تحت نظر دولت لازم می‌دانند، زیرا مردان مجردی که قادر به ازدواج نیستند، را خطر بزرگی برای خانواده‌ها می‌دانند. ]به علاوه، زنان بیوه‌ای که طعم ازدواج را چشیده‌اند و دیگر کسی با آنان ازدواج دائم نمی‌کند، نیز می‌توانند خطر دیگری برای خانواده‌ها به حساب آیند.[ و ازدواج موقت، بهترین راه‌حل این معضل است. )مرتضی مطهری، نظام حقوق زن در اسلام، صص 45 - 54 و 65 - 67. توضیحات بیشتر در این زمینه در پاسخ سؤال اول فصل بعد خواهد آمد. .





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین