آیا در این عالم به روح آسیبی می رسد؟
آسیب به دو معنی ممکن است بکار رود یکی به معنی ضرر دیدن و دیگری به معنی سقوط کردن و هبوط کردن معنوی و پائین آمدن درجات. هر ضرری که به روح انسان برسد موجب سقوط آن نمی¬شود، چه بسا ضررها و مشکلاتی که باعث تعالی و تکامل روح می¬شود. هر کدام از این معنی که مراد و مقصود شما باشد جواب این است که در این عالم هم به روح آسیب وارد می شود بلکه تمامی آسیب¬ها به نوعی متوجه روح است زیرا ضررهایی که به روح و نفس می¬رسد به دو قسم است: 1- ضررهایی که مستقیم به روح وارد می¬شود مثل اینکه به او توهین می¬کنند یا تهمت می¬زنند یا خبر ناگواری به او می¬دهند یا یکی از عزیزانش را در جلو روی او اذیت می¬کنند.دراین موارد ضرر به طور مستقیم و بدون واسطه به روح وارد می¬شود و سبب تألم و ناراحتی آن می¬گردد. 2- ضررهایی که غیر مستقیم به روح وارد می¬شود مثل اینکه جراحتی به شخصی وارد می شود و از طریق آزار جسم و نیز پی-آمد آن آسیب، روح او مورد اذیت قرار می¬گیرد. این ضررها گاهی باعث رشد و تکامل روح می¬شود و این در صورتی است که شخص در مقابل این مصائب و مشکلات صبر و استقامت نماید. قرآن مجید می¬فرماید :( وَ لَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَیْ‌ءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ اْلأَمْوالِ وَ اْلأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصّابِرینَ الَّذینَ إِذا أَصابَتْهُمْ مُصیبَةٌ قالُوا إِنّا لِلّهِ وَ إِنّا إِلَیْهِ راجِعُونَ.)1 قطعاً همه شما را با چیزی از ترس، گرسنگی، و کاهش در مالها و جانها و میوه‌ها، آزمایش می‌کنیم؛ و بشارت ده به استقامت‌کنندگان! آنها که هر گاه مصیبتی به ایشان می‌رسد، می‌گویند: (ما از آن خدائیم؛ و به سوی او بازمی‌گردیم!) ولی گاهی همین ضررها متأسفانه باعث سقوط و هبوط روح می¬شوند و این در جایی است که شخص در برابر این مشکلات تحمل و مقاومت نکرده و از جاده اعتدال خارج شود؛ معصیت خدای متعال را بنماید و به خود و دیگران ظلم نماید.[2 پی نوشتها: 1. سوره بقره، آیه 155. 2. این جواب با مشورت استاد دکتر احمد بهشتی تهیه شده است. www.shamimm.ir
عنوان سوال:

آیا در این عالم به روح آسیبی می رسد؟


پاسخ:

آسیب به دو معنی ممکن است بکار رود یکی به معنی ضرر دیدن و دیگری به معنی سقوط کردن و هبوط کردن معنوی و پائین آمدن درجات. هر ضرری که به روح انسان برسد موجب سقوط آن نمی¬شود، چه بسا ضررها و مشکلاتی که باعث تعالی و تکامل روح می¬شود.
هر کدام از این معنی که مراد و مقصود شما باشد جواب این است که در این عالم هم به روح آسیب وارد می شود بلکه تمامی آسیب¬ها به نوعی متوجه روح است زیرا ضررهایی که به روح و نفس می¬رسد به دو قسم است:
1- ضررهایی که مستقیم به روح وارد می¬شود مثل اینکه به او توهین می¬کنند یا تهمت می¬زنند یا خبر ناگواری به او می¬دهند یا یکی از عزیزانش را در جلو روی او اذیت می¬کنند.دراین موارد ضرر به طور مستقیم و بدون واسطه به روح وارد می¬شود و سبب تألم و ناراحتی آن می¬گردد.
2- ضررهایی که غیر مستقیم به روح وارد می¬شود مثل اینکه جراحتی به شخصی وارد می شود و از طریق آزار جسم و نیز پی-آمد آن آسیب، روح او مورد اذیت قرار می¬گیرد.
این ضررها گاهی باعث رشد و تکامل روح می¬شود و این در صورتی است که شخص در مقابل این مصائب و مشکلات صبر و استقامت نماید. قرآن مجید می¬فرماید :( وَ لَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَیْ‌ءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ اْلأَمْوالِ وَ اْلأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصّابِرینَ الَّذینَ إِذا أَصابَتْهُمْ مُصیبَةٌ قالُوا إِنّا لِلّهِ وَ إِنّا إِلَیْهِ راجِعُونَ.)1
قطعاً همه شما را با چیزی از ترس، گرسنگی، و کاهش در مالها و جانها و میوه‌ها، آزمایش می‌کنیم؛ و بشارت ده به استقامت‌کنندگان! آنها که هر گاه مصیبتی به ایشان می‌رسد، می‌گویند: (ما از آن خدائیم؛ و به سوی او بازمی‌گردیم!)
ولی گاهی همین ضررها متأسفانه باعث سقوط و هبوط روح می¬شوند و این در جایی است که شخص در برابر این مشکلات تحمل و مقاومت نکرده و از جاده اعتدال خارج شود؛ معصیت خدای متعال را بنماید و به خود و دیگران ظلم نماید.[2
پی نوشتها:
1. سوره بقره، آیه 155.
2. این جواب با مشورت استاد دکتر احمد بهشتی تهیه شده است.
www.shamimm.ir





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین