در عصر حاضر اولین موضوع وحدت بین مسلمانان در مقابل فرقههای انحرافی است که متأسفانه این گروهها امروز در کشورهای اسلامی در جولان هستند. همه مسلمانان باید در مقابل فعالیتهای این گروههای افراطی متحد شوند تا زمینه ظهور امام زمان(عج) که همان احیای اسلام راستین است فراهم شود. توجه به آموزههای اصیل مذهب تشیع که برگرفته از سیره اهل بیت(ع) است از سوی شیعیان ضروری است و همچنین توجه به مبانی دینی بدون انحراف و حاشیه و باید کاملاً حواسمان باشد که در مکتب و تعالیم تشیع مسائلی که به نوعی جزو بدعتهای غلط دینی محسوب میشود شکل نگیرد. آنچه که رضایت حضرت ولی عصر(عج) را که همان رضایت الهی است جلب میکند تبلیغ و نشاندادن دین اسلام به شکل صحیح در جامعه است؛ اسلام، یک دین کامل و سهل و آسان است. در روایات آمده است که در موقع ظهور، امام زمان(عج) دینی جدید میآورد (یاتی بدین جدید)، منظور دینی جدید نیست بلکه همان اسلام پیامبر اعظم(ص) است که در طول سالیان، خیلی پیرایه به آن بسته شده تا جایی که انسان اصل اسلام را از یاد میبرد. وقتی حضرت قائم(عج) این اسلام اصیل را میآورد مردم تعجب میکنند که این دین بر خلاف عقاید و باورهای آنها چقدر راحت است. در این راستا منتظران باید به باطن دین توجه کنند که پیام آن، پیام مهربانی، صلح، دوستی و دوری از جنگ و خونریزی است؛ حضرت محمد (ص) پیامآور صلح و ویژگی بارز ایشان رحمتللعالمین بود، طبیعتاً این صفات در امام زمان(عج) نیز بهعنوان فرزند این پیامبر(ص) متجلی است و ایشان وصی رحمت پرودگار برای مخلوقات هستند. برای آماده شدن در مسیر ظهور ما باید نسبت به مبانی اصیل دینی بیشتر آشنا شویم و آنها را در جامعه اسلامی خود بر اساس آئین و سنت پیامبر اکرم(ص) به کار بگیریم و بسط دهیم تا علاوه بر جلب رضایت امام زمان(عج)، زمینهساز ظهور منجی باشیم.
در عصر حاضر اولین موضوع وحدت بین مسلمانان در مقابل فرقههای انحرافی است که متأسفانه این گروهها امروز در کشورهای اسلامی در جولان هستند. همه مسلمانان باید در مقابل فعالیتهای این گروههای افراطی متحد شوند تا زمینه ظهور امام زمان(عج) که همان احیای اسلام راستین است فراهم شود.
توجه به آموزههای اصیل مذهب تشیع که برگرفته از سیره اهل بیت(ع) است از سوی شیعیان ضروری است و همچنین توجه به مبانی دینی بدون انحراف و حاشیه و باید کاملاً حواسمان باشد که در مکتب و تعالیم تشیع مسائلی که به نوعی جزو بدعتهای غلط دینی محسوب میشود شکل نگیرد.
آنچه که رضایت حضرت ولی عصر(عج) را که همان رضایت الهی است جلب میکند تبلیغ و نشاندادن دین اسلام به شکل صحیح در جامعه است؛ اسلام، یک دین کامل و سهل و آسان است.
در روایات آمده است که در موقع ظهور، امام زمان(عج) دینی جدید میآورد (یاتی بدین جدید)، منظور دینی جدید نیست بلکه همان اسلام پیامبر اعظم(ص) است که در طول سالیان، خیلی پیرایه به آن بسته شده تا جایی که انسان اصل اسلام را از یاد میبرد. وقتی حضرت قائم(عج) این اسلام اصیل را میآورد مردم تعجب میکنند که این دین بر خلاف عقاید و باورهای آنها چقدر راحت است.
در این راستا منتظران باید به باطن دین توجه کنند که پیام آن، پیام مهربانی، صلح، دوستی و دوری از جنگ و خونریزی است؛ حضرت محمد (ص) پیامآور صلح و ویژگی بارز ایشان رحمتللعالمین بود، طبیعتاً این صفات در امام زمان(عج) نیز بهعنوان فرزند این پیامبر(ص) متجلی است و ایشان وصی رحمت پرودگار برای مخلوقات هستند.
برای آماده شدن در مسیر ظهور ما باید نسبت به مبانی اصیل دینی بیشتر آشنا شویم و آنها را در جامعه اسلامی خود بر اساس آئین و سنت پیامبر اکرم(ص) به کار بگیریم و بسط دهیم تا علاوه بر جلب رضایت امام زمان(عج)، زمینهساز ظهور منجی باشیم.
- [سایر] وظیفه فردی، اخلاقی و اعتقادی شیعیان و منتظران واقعی حضرت مهدی(عج) چیست؟
- [سایر] چرا باید برای تعجیل فرج امام زمان (عج) دعا کنیم و وظایف منتظران ظهور ایشان چیست؟
- [سایر] چگونه میتوانیم از منتظران حقیقی امام زمان (عج) و مورد توجه ایشان باشیم؟
- [سایر] لطفا وظایف منتظران حضرت مهدی (عج) را به طور مفصل و کلی بگویید. باتشکر
- [سایر] اگر شرط ظهور امام زمان پر شدن ظلم و فساد است، وظیفه منتظران چیست؟
- [سایر] با کسانی که منتظران امام زمان (عج) را مسخره میکنند، چگونه برخورد کنیم؟
- [سایر] وظیفه منتظران امام زمان چیست و چگونه خود را برای ظهور آماده کنیم؟
- [سایر] فلسفه وجودی امام زمان(عج) در عصر غیبت چیست؟
- [سایر] فلسفه وجودی امام زمان (عج) در عصر غیبت چیست؟
- [سایر] فلسفه انتظار فرج امام زمان (عج) چیست؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله جوادی آملی] .دریافت کننده خمس، امام ( ع)و در غیبت آن , فقیه جامع الشرایط و حاکم شرع است و مکلف , بدون اجازه از آنان نمی تواند آن را به موارد مصرف برساند . به تعبیر دیگر , همه خمس , اعم از سهم امام ( ع) و سهم سادات, در اختیار منصب امامت (شخصیت حقوقی) است. در زمان غیبت حضرت ولیّ عصر (عج) ،فقیه جامع الشرایط, جانشین شخصیت حقوقیِ امامت است، بنابراین در زمان غیبت باید تمام خمس را به فقیه جامع الشرای ط تحویل داد و هرگونه دخل و ت صرف در خمس (سهم امام( ع) و سهم سادات) باید با اجازه او باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . "أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً وَلِیُّ الله"جزو اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله"، به قصد قربت گفته شود. اللهُ أکْبَرُ خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند. أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ الله شهادت می دهم که نیست خدایی جز خدای یکتا و بی همتا. أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله پیغمبر و فرستاده خداست. أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً أمِیرَ المُؤمِنینَ وَلِیُّ الله شهادت می دهم که حضرت علی علیه السلام أمیرالمؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. حَیَّ عَلَی الصَّلاَة بشتاب برای نماز. حَیَّ عَلَی الْفَلاَح بشتاب برای رستگاری. حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. قَد قامَتِ الصَّلاَة به تحقیق نماز برپا شد. لا إلَهَ إِلاَّ الله نیست خدایی مگر خدای یکتا و بی همتا.
- [آیت الله بروجردی] (اَشْهَدُ اَنَّ عَلِیاً وَلِی اللهِ) جزء اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از (اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ) به قصد قربت گفته شود.ترجمهی اذان و اقامه(اللهُ اکبر): یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند.(اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ الا اللهُ): یعنی شهادت میدهم که غیر خدایی که یکتا و بیهمتاست خدای دیگری سزاوار پرستش نیست.(اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت محمّد بن عبدالله) ص) پیغمبر و فرستادة خدا است.(اَشْهَدُ اَنَّ عَلیا اَمیرَالمؤمنینَ وَلِی اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت علی (علیه الصلوة و السلام)، امیرالمؤمنین و ولی خدا بر همهی خلق است.(حَی عَلَی الصَّلوة): یعنی بشتاب برای نماز.(حَی عَلَی الفَلاحِ): یعنی بشتاب برای رستگاری.(حَی عَلَی خَیرِ العَمَلِ): یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است.(قَد قامَتِ الصَّلوة): یعنی به تحقیق نماز بر پا شد.(لا اِلهَ اِلاَّ الله): یعنی خدایی سزاوار پرستش نیست مگر خدایی که یکتا و بیهمتا است.
- [امام خمینی] "اشهد ان علیا ولی الله" جزو اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعداز "اشهد ان محمدا رسول الله" به قصد قربت گفته شود. ترجمه اذان و اقامه "الله اکبر" یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند."اشهد ان لا اله الا الله" یعنی شهادت می دهم که غیر خدایی که یکتا و بی همتا است، خدای دیگری سزاوار پرستش نیست. "اشهد ان محمدا رسول الله" یعنی شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبد الله صلی الله علیه و آله و سلم، پیغمبر و فرستاده خدا است. "اشهد ان علیا امیر المؤمنین ولی الله" یعنی شهادت می دهم که حضرت علی علیه الصلاة و السلام، امیر المؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. "حی علی الصلاه"یعنی بشتاب برای نماز. "حی علی الفلاح" یعنی بشتاب برای رستگاری. "حی علی خیرالعمل" یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. "قد قامت الصلاه" یعنی به تحقیق نماز برپا شد. "لا اله الا الله" یعنی خدایی سزاوار پرستش نیست مگر خدایی که یکتا و بی همتا است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر مجتهد اعلم در مساله ای فتوا دهد کسی که وظیفه اش تقلید از اوست نمی تواند در ان مساله به فتوای مجتهد دیگری عمل کند ولی اگر فتوا ندهد و بفرماید احتیاط ان است که فلان طور عمل شود مثلا بفرماید احتیاط ان است که در رکعت سوم و چهارم نماز سه مرتبه بگوید سبحان الله و الحمد لله و لا اله الا الله و الله اکبر مقلد باید یا به این احتیاط که احتیاط واجبش گویند عمل کند یا به فتوای مجتهد دیگری که بعد از او از دیگران اعلم باشد و می گوید یک مرتبه کفایت می کند عمل نماید و همچنین است اگر مجتهد اعلم بفرماید مساله محل تامل یا محل اشکال است و در فعل مستحبات و ترک مکروهات ذکر شده در این رساله قصد رجاء شود
- [آیت الله نوری همدانی] اشهدً انّ علیاً ولیً اللهِ جزء اذان و اقامه نیست ولی خوب است بعد از اشهدً انّ محمداً رسولُ اللهِ ، به قصد قربت گفته شود . و چون در امثال زمان ما ، شعا ر تشیع محسوب می شود در هر جا که اظهار این شعار مستحسن و لازم باشد ، گفتن آن هم مستحسن و لازم است . ترجمه اذان و اقامه اللهَ اکبرً یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند اشهدً ان لا الهَ الاّ اللهً یعنی شهادت می دهم که غیر خدائی که یکتا و بی همتا است خدای دیگر سزاوار پرستش نیست . اشَهدً انّ محمداً رسولُ اللهِ یعنی شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبدالله صلی علیه و آله و سلم پیغمبر و فرستادة خداست . اشهدً ان علیاً امیر المؤمنینَ ولیّ الله یعنی شهادت می دهم که حضرت علی (علیه الصلاهَ و السلام ) امیر المؤمنین ولی خدا بر همة خلق است حیّ علیَ الصلاهِ یعنی بشتاب برای نماز . حیّ علی الفلاحِ یعنی بشتاب برای رستگاری . حیّ علی خیرِ العملِ یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است . قَد قامتِ الصلاهُ یعنی بتحقیق نماز بر پا شد . لا الهَ الاّ اللهُ یعنی خدائی سزاوار پرستش نیست مگر خدائی که یکتا و بی همتا است .