امام مهدی علیه السلام متعلق به همه انسانها و امام هستی و پیشوای جهانیان است. شرق و غرب عالم به حضرت مهدی علیه السلام تعلق دارد. منظور از کشور امام زمان خواندن ایران، عنایت ویژه امام مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشریف به این منطقه است، زیرا تنها قسمتی که در آن، شیعیان آب و خاک دارند، حکومت میکنند و طبق احکام الهی و اهلبیت عمل میکنند، ایران است. از سوی دیگر، تنها کشوری که انگیزه زمینهسازی ظهور دارد، ایران است. در هیچ جای دنیا کشوری نیست که حکومت آن شیعه باشد و یا ادعای زمینهسازی داشته باشد. لذا امام خمینی رحمت الله علیه میفرمایند: (این کشور صاحبالزمان است و باید کشوری باشد که تا ظهور موعود به استقلال خودش ادامه بدهد و قدرت خودش را در خدمت آن بزرگوار قرار بدهد).(1) گفتنی است که شبیه این تعبیر نیز در جریان تشرف مرحوم آیت الله العظمی نائینی از وجود شریف امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف نقل شده است که ایشان درباره حفظ ایران در جنگ جهانی اول فرمودهاند: (اینجا خانه شیعه ماست، میشکند، خم میشود، خطر هست، ولی ما نمیگذاریم سقوط کند، ما نگهش میداریم).(2) بنابراین، اگر گفته میشود که ایران کشور امام زمان علیه السلام است، مقصود این است که ایشان نسبت به این مرز و بوم عنایت خاصی دارند و مردم آن نیز بیش از دیگران به آن حضرت اعتقاد و محبت دارند و در مسیر تحقق اهداف و آرمانهای ایشان بیشتر میکوشند. درباره این تعبیر که: (حضرت مهدی علیه السلام از مادری غربی و پدری شرقی است، پس شرق و غرب عالم متعلق به امام مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشریف است)، باید گفت: دین اسلام که توسط پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله آورده شد، برای تمام جهانیان تا ابد است. پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله، هم پیامبر شرق و هم غرب عالم بودند، با اینکه پدر و مادری شرقی داشتند. امام علی علیه السلام هم که از پدر و مادر شرقی به دنیا آمده بودند، بر شرق و غرب عالم امامت میکردند و همچنین دیگر ائمه علیهم السلام. پس دلیل تعلق امام مهدی علیه السلام به شرق و غرب عالم، تولد ایشان از مادر غربی و پدری شرقی نیست. پینوشتها: 1.صحیفه نور، ج14، ص195. در این رابطه در فصلنامه انتظار، شماره1، ص20، سخنان امام خمینی رحمت الله علیه گردآوری شده است. 2.عنایات حضرت مهدی علیه السلام به علما و طلاب، ص315. نمونههای مشابه دیگری نیز در کتاب میر مهر، ص25 نقل گردیده است که عنایات امام عصر(عج) به ایران را ثابت میکند. منبع : پورتال جامع مهدویت
امام مهدی علیه السلام متعلق به همه انسانها و امام هستی و پیشوای جهانیان است. شرق و غرب عالم به حضرت مهدی علیه السلام تعلق دارد. منظور از کشور امام زمان خواندن ایران، عنایت ویژه امام مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشریف به این منطقه است، زیرا تنها قسمتی که در آن، شیعیان آب و خاک دارند، حکومت میکنند و طبق احکام الهی و اهلبیت عمل میکنند، ایران است.
از سوی دیگر، تنها کشوری که انگیزه زمینهسازی ظهور دارد، ایران است. در هیچ جای دنیا کشوری نیست که حکومت آن شیعه باشد و یا ادعای زمینهسازی داشته باشد. لذا امام خمینی رحمت الله علیه میفرمایند:
(این کشور صاحبالزمان است و باید کشوری باشد که تا ظهور موعود به استقلال خودش ادامه بدهد و قدرت خودش را در خدمت آن بزرگوار قرار بدهد).(1)
گفتنی است که شبیه این تعبیر نیز در جریان تشرف مرحوم آیت الله العظمی نائینی از وجود شریف امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف نقل شده است که ایشان درباره حفظ ایران در جنگ جهانی اول فرمودهاند:
(اینجا خانه شیعه ماست، میشکند، خم میشود، خطر هست، ولی ما نمیگذاریم سقوط کند، ما نگهش میداریم).(2)
بنابراین، اگر گفته میشود که ایران کشور امام زمان علیه السلام است، مقصود این است که ایشان نسبت به این مرز و بوم عنایت خاصی دارند و مردم آن نیز بیش از دیگران به آن حضرت اعتقاد و محبت دارند و در مسیر تحقق اهداف و آرمانهای ایشان بیشتر میکوشند.
درباره این تعبیر که: (حضرت مهدی علیه السلام از مادری غربی و پدری شرقی است، پس شرق و غرب عالم متعلق به امام مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشریف است)، باید گفت:
دین اسلام که توسط پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله آورده شد، برای تمام جهانیان تا ابد است. پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله، هم پیامبر شرق و هم غرب عالم بودند، با اینکه پدر و مادری شرقی داشتند. امام علی علیه السلام هم که از پدر و مادر شرقی به دنیا آمده بودند، بر شرق و غرب عالم امامت میکردند و همچنین دیگر ائمه علیهم السلام. پس دلیل تعلق امام مهدی علیه السلام به شرق و غرب عالم، تولد ایشان از مادر غربی و پدری شرقی نیست.
پینوشتها:
1.صحیفه نور، ج14، ص195. در این رابطه در فصلنامه انتظار، شماره1، ص20، سخنان امام خمینی رحمت الله علیه گردآوری شده است.
2.عنایات حضرت مهدی علیه السلام به علما و طلاب، ص315. نمونههای مشابه دیگری نیز در کتاب میر مهر، ص25 نقل گردیده است که عنایات امام عصر(عج) به ایران را ثابت میکند.
منبع : پورتال جامع مهدویت
- [سایر] آیا ایران کشور امام زمان است و لشکر امام زمان (علیه السلام)از ایران حرکت می کند ؟
- [سایر] آیا ایران، کشور امام زمان علیه السلام است؟
- [سایر] این که گفته میشود ایران کشور امام زمان علیه السلام است، به چه معناست؟
- [سایر] چرا به حضرت مهدی علیه السلام، صاحب الزمان می گویند؟
- [سایر] چرا ایران را کشور امام زمان(عج) می نامند وآیا پس از ظهور ایشان تمامی جهانیان مسلمان می شوند؟
- [سایر] آیا انقلاب اسلامی ایران میتواند از مقدمات ظهور امام زمان(عج) محسوب گردد؟
- [سایر] امام مهدی علیه السلام فرزند کیست؟
- [سایر] شباهتهای امام مهدی (عج) با امام حسین (ع) چیست؟
- [سایر] امام مهدی (عج) چگونه به یاد امام حسین (ع) هستند؟
- [سایر] ارتباط غرب با ظهور امام مهدی علیه السلام چیست؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . "أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً وَلِیُّ الله"جزو اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله"، به قصد قربت گفته شود. اللهُ أکْبَرُ خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند. أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ الله شهادت می دهم که نیست خدایی جز خدای یکتا و بی همتا. أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله پیغمبر و فرستاده خداست. أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً أمِیرَ المُؤمِنینَ وَلِیُّ الله شهادت می دهم که حضرت علی علیه السلام أمیرالمؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. حَیَّ عَلَی الصَّلاَة بشتاب برای نماز. حَیَّ عَلَی الْفَلاَح بشتاب برای رستگاری. حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. قَد قامَتِ الصَّلاَة به تحقیق نماز برپا شد. لا إلَهَ إِلاَّ الله نیست خدایی مگر خدای یکتا و بی همتا.
- [آیت الله بروجردی] (اَشْهَدُ اَنَّ عَلِیاً وَلِی اللهِ) جزء اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از (اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ) به قصد قربت گفته شود.ترجمهی اذان و اقامه(اللهُ اکبر): یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند.(اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ الا اللهُ): یعنی شهادت میدهم که غیر خدایی که یکتا و بیهمتاست خدای دیگری سزاوار پرستش نیست.(اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت محمّد بن عبدالله) ص) پیغمبر و فرستادة خدا است.(اَشْهَدُ اَنَّ عَلیا اَمیرَالمؤمنینَ وَلِی اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت علی (علیه الصلوة و السلام)، امیرالمؤمنین و ولی خدا بر همهی خلق است.(حَی عَلَی الصَّلوة): یعنی بشتاب برای نماز.(حَی عَلَی الفَلاحِ): یعنی بشتاب برای رستگاری.(حَی عَلَی خَیرِ العَمَلِ): یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است.(قَد قامَتِ الصَّلوة): یعنی به تحقیق نماز بر پا شد.(لا اِلهَ اِلاَّ الله): یعنی خدایی سزاوار پرستش نیست مگر خدایی که یکتا و بیهمتا است.
- [آیت الله نوری همدانی] اذان هیجده جمله است : اللهً اکبرُ چهار مرتبه اشهدً ان لا الهَ الا اللهً ، اشهدً انّ محّمداً رسولً اللهِ ، حیّ علی الصلاهِ، حیَّ علی الفلاحِ ، حیّ علی خیرِ العملِ ، الله اکبرُ ، لا الهَ الا اللهً هر یک دو مرتبه ، و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه الله اکبرُ از اول اذان و یک مرتبه لا اِلَه الّا اللهً از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن حیّ علی خیرِ العملِ باید دو مرتبه قد قامتِ الصلاهً اضافه نمود .
- [آیت الله سبحانی] اذان هیجده جمله است: اللّهُ أَکْبَر چهار مرتبه. أَشْهَدُ أَنْ لا اِلَهَ اِلاَّ اللّهُ، أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّهِ، حَیَّ عَلَی الصَّلاَةِ، حَیَّ عَلَی الفَلاَح، حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَلِ، اللّهُ أَکْبَر، لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ هر یک دو مرتبه. و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه اللّهُ أَکْبَر از اول اذان و یک مرتبه لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَلِ باید دو مرتبه قَدْ قامَتِ الصَّلاةُ اضافه نمود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اذان هیجده جمله است: "اللهُ أکْبَرُ" چهار مرتبه؛ "أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ اللهُ" "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله" "حَیَّ عَلی الصّلاة" "حَیَّ عَلَی الْفَلاَح" "حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل" "اللهُ أَکْبَرُ" "لاَ إِلَهَ إِلاَّ الله" هر یک دو مرتبه. اقامه هفده جمله است یعنی: دو مرتبه "اللهُ أکْبَرُ" از اول اذان و یک مرتبه "لا إِلَهَ إِلاَّ الله" از آخر آن کم می شود وبعد از گفتن "حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل"باید دو مرتبه "قَدْ قامَتِ الصَّلاة" اضافه نمود.
- [آیت الله خوئی] اذان هیجده جمله است:" الله اکبر" چهار مرتبه،" اشهد ان لا اله الا الله، أشهد ان محمداً رسول الله، حی علی الصلاة، حی علی الفلاح، حی علی خیر العمل، الله اکبر، لا اله الا الله"، هر یک دو مرتبه، و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه" الله اکبر" از اوّل اذان، و یک مرتبه" لا اله الا الله" از آخر آن کم میشود، و بعداز گفتن" حی علی خیر العمل" باید دو مرتبه" قد قامت الصلاه" اضافه نمود.