آیه 68 سوره یس با طول عمر امام زمان (عج) چگونه سازش دارد؟
شرح پرسش: خداوند در آیه 68 سوره یس می‌فرماید: (هر کس را طول عمر دهیم، در آفرینش واژگونه‌اش می‌کنیم (و به ناتوانی کودکی باز می‌گردانیم) آیا اندیشه نمی‌کنند؟) این آیه با طول عمر امام زمان (عج) چگونه سازش دارد؟ پاسخ: آیه مزبور در حقیقت یک ناموس طبیعی و قانون الهی را توضیح می‌دهد یعنی، با توجه به سیر طبیعی انسان‌ها، پس از آن که به سر حد تکامل جسمی رسیدند، تدریجا نیروهای خود را یکی پس از دیگری از دست داده و به ضعف و ناتوانی روز اول بازگشت می‌کنند. این منحنی ضعف و قدرت یک قانون عمومی برای تمام موجودات زنده است و همگی روی سیر طبیعی و معمولی این سرنوشت را خواهند داشت ولی در موضوع طول عمر امام زمان (عج) با این که یک سلسله مطالعات علوم طبیعی چنین طول عمری را طبق موازین علمی امری کاملا ممکن معرفی می‌کند، در عین حال باید اعتراف کرد که این طول عمر فعلا جنبه استثنایی دارد. به عبارت دیگر: عمر هزار ساله و بیشتر برای انسان مطابق اصول علمی امروز به هیچ وجه محال نیست، به دلیل این که دانشمندان علوم طبیعی برای طولانی ساختن عمر انسان همواره مشغول مطالعات هستند به ما نوید می‌دهند که روزی موفق شوند از طرق علمی حداکثر طول عمر انسان را به مراتب افزایش دهند. این خود نشانه امکان و معقول بودن چنین طول عمری است. ولی نمی‌توان انکار کرد که فعلا چنین طول عمری جنبه استثنایی دارد و هنوز انسان از طرق معمولی موفق به آن نشده است. بنابراین خداوند برای اصلاح جامعه بشریت یکی از بندگان برگزیده خود را طول عمر فوق العاده‌ای داده که در موقع معینی قیام کند و جهانی را مملو از عدالت گرداند. پر واضح است آیه مزبور که نظر به افراد معمولی و عادی دارد شامل حال چنین فردی نخواهد شد که وضع او یک وضع فوق العاده است و از جریان‌های معمولی برکنار می‌باشد. خلاصه، همان خدایی که بر خلاف وضع عادی، چنین عمر طولانی را به آن حضرت داده و به صورت فوق العاده او را زنده نگاه داشته، از عوارض طول عمر که ضعف و ناتوانی و بازگشت به قهقراست نیز حفظ می‌نماید و این مطلب با آیه مزبور که نظر به افرادی عادی و معمولی دارد، هیچ گونه منافاتی نخواهد داشت. منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
عنوان سوال:

آیه 68 سوره یس با طول عمر امام زمان (عج) چگونه سازش دارد؟


پاسخ:

شرح پرسش:
خداوند در آیه 68 سوره یس می‌فرماید: (هر کس را طول عمر دهیم، در آفرینش واژگونه‌اش می‌کنیم (و به ناتوانی کودکی باز می‌گردانیم) آیا اندیشه نمی‌کنند؟) این آیه با طول عمر امام زمان (عج) چگونه سازش دارد؟

پاسخ:
آیه مزبور در حقیقت یک ناموس طبیعی و قانون الهی را توضیح می‌دهد یعنی، با توجه به سیر طبیعی انسان‌ها، پس از آن که به سر حد تکامل جسمی رسیدند، تدریجا نیروهای خود را یکی پس از دیگری از دست داده و به ضعف و ناتوانی روز اول بازگشت می‌کنند. این منحنی ضعف و قدرت یک قانون عمومی برای تمام موجودات زنده است و همگی روی سیر طبیعی و معمولی این سرنوشت را خواهند داشت ولی در موضوع طول عمر امام زمان (عج) با این که یک سلسله مطالعات علوم طبیعی چنین طول عمری را طبق موازین علمی امری کاملا ممکن معرفی می‌کند، در عین حال باید اعتراف کرد که این طول عمر فعلا جنبه استثنایی دارد. به عبارت دیگر: عمر هزار ساله و بیشتر برای انسان مطابق اصول علمی امروز به هیچ وجه محال نیست، به دلیل این که دانشمندان علوم طبیعی برای طولانی ساختن عمر انسان همواره مشغول مطالعات هستند به ما نوید می‌دهند که روزی موفق شوند از طرق علمی حداکثر طول عمر انسان را به مراتب افزایش دهند. این خود نشانه امکان و معقول بودن چنین طول عمری است. ولی نمی‌توان انکار کرد که فعلا چنین طول عمری جنبه استثنایی دارد و هنوز انسان از طرق معمولی موفق به آن نشده است. بنابراین خداوند برای اصلاح جامعه بشریت یکی از بندگان برگزیده خود را طول عمر فوق العاده‌ای داده که در موقع معینی قیام کند و جهانی را مملو از عدالت گرداند. پر واضح است آیه مزبور که نظر به افراد معمولی و عادی دارد شامل حال چنین فردی نخواهد شد که وضع او یک وضع فوق العاده است و از جریان‌های معمولی برکنار می‌باشد.
خلاصه، همان خدایی که بر خلاف وضع عادی، چنین عمر طولانی را به آن حضرت داده و به صورت فوق العاده او را زنده نگاه داشته، از عوارض طول عمر که ضعف و ناتوانی و بازگشت به قهقراست نیز حفظ می‌نماید و این مطلب با آیه مزبور که نظر به افرادی عادی و معمولی دارد، هیچ گونه منافاتی نخواهد داشت.
منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین