آیا طول عمر امام زمان علیه السلام، از حیث علمی امکان دارد؟
مقصود از امکان علمی آن است که ادعا کنیم برخی از امور که امکان علمی نداشته و نمی‌توان با وسایل مدرن و پیشرفته امروز آن را عملی ساخت به لحاظ قوانین علمی هیچ گونه قاعده و قانونی که مانع وقوع و تحقق آن باشد وجود ندارد. در مورد طول عمر انسان نیز چنین است. برنارد شو می‌گوید: (از اصول علمی ثابت نزد تمام دانشمندان بیولوژی آن است که عمر انسان ممکن نیست که برای او حد ثابتی باشد، طول عمر مسأله‌ای است که حد نمی‌پذیرد).(1) وایزمن دانشمند معروف آلمانی می‌گوید: (هیچ تلازمی بین مرگ و قوانین طبیعی نیست زیرا ما در عالم طبیعت، عمری می‌بینیم که بین یک لحظه تا خلود علی الدوام پایین و بالا می‌رود ...).(2) فلوکر فیزیکدان معروف می‌گوید: (حد طبیعی عمر انسان 600 سال است). روجر پیکن دانشمند انگلیسی آن را به 1000 سال رسانده است.(3) دکتر کیلور دهاوز آمریکایی می‌گوید: (علم طب می‌تواند قیدها و حدودی را که مانع از طول عمر انسان است با کمک دانش تغذیه از بین ببرد. ما امروز امیدواریم که بر خلاف عمر پدران و اجدادمان به چنین طول عمری دست یابیم).(4) پروفسور اتینگر می‌گوید: (نسل جدید همان گونه که به سفرهای فضایی ایمان آورد، در آینده‌ای نه چندان دور ایمان خواهد آورد که خلود انسان در حیات دنیوی امر بعیدی نیست زیرا با پیشرفت تکنولوژی که امروز مشاهده می‌کنیم می‌توان عمر انسان را در قرن آینده به هزاران سال رساند).(5) دیمند وبرل از اساتید دانشگاه جونس هبکنس می‌گوید: (تمام اجزای اصلی انسان بدون استثنا با امتحان به اثبات رسیده که قابل خلود است، و یا حداقل قابل عمری طولانی‌تر از این مقدار است ...).(6) پی‌نوشت‌ها: 1- عمر المهدی بین العلم و الادیان، ص 6. 2- عمر المهدی بین العلم و الاءدیان، ص 6. 3- مجله دانشمند، سال 6، شماره 1، ص 43. 4- راهی به سوی حیات نو، ص 14. 5- مجله دانشمند، سال ششم، شماره 6. 6- مجله المقتطف، جزء سوم از سال 59. منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
عنوان سوال:

آیا طول عمر امام زمان علیه السلام، از حیث علمی امکان دارد؟


پاسخ:

مقصود از امکان علمی آن است که ادعا کنیم برخی از امور که امکان علمی نداشته و نمی‌توان با وسایل مدرن و پیشرفته امروز آن را عملی ساخت به لحاظ قوانین علمی هیچ گونه قاعده و قانونی که مانع وقوع و تحقق آن باشد وجود ندارد. در مورد طول عمر انسان نیز چنین است.

برنارد شو می‌گوید: (از اصول علمی ثابت نزد تمام دانشمندان بیولوژی آن است که عمر انسان ممکن نیست که برای او حد ثابتی باشد، طول عمر مسأله‌ای است که حد نمی‌پذیرد).(1)

وایزمن دانشمند معروف آلمانی می‌گوید: (هیچ تلازمی بین مرگ و قوانین طبیعی نیست زیرا ما در عالم طبیعت، عمری می‌بینیم که بین یک لحظه تا خلود علی الدوام پایین و بالا می‌رود ...).(2)

فلوکر فیزیکدان معروف می‌گوید: (حد طبیعی عمر انسان 600 سال است).

روجر پیکن دانشمند انگلیسی آن را به 1000 سال رسانده است.(3)

دکتر کیلور دهاوز آمریکایی می‌گوید: (علم طب می‌تواند قیدها و حدودی را که مانع از طول عمر انسان است با کمک دانش تغذیه از بین ببرد. ما امروز امیدواریم که بر خلاف عمر پدران و اجدادمان به چنین طول عمری دست یابیم).(4)

پروفسور اتینگر می‌گوید: (نسل جدید همان گونه که به سفرهای فضایی ایمان آورد، در آینده‌ای نه چندان دور ایمان خواهد آورد که خلود انسان در حیات دنیوی امر بعیدی نیست زیرا با پیشرفت تکنولوژی که امروز مشاهده می‌کنیم می‌توان عمر انسان را در قرن آینده به هزاران سال رساند).(5)

دیمند وبرل از اساتید دانشگاه جونس هبکنس می‌گوید: (تمام اجزای اصلی انسان بدون استثنا با امتحان به اثبات رسیده که قابل خلود است، و یا حداقل قابل عمری طولانی‌تر از این مقدار است ...).(6)

پی‌نوشت‌ها:
1- عمر المهدی بین العلم و الادیان، ص 6.
2- عمر المهدی بین العلم و الاءدیان، ص 6.
3- مجله دانشمند، سال 6، شماره 1، ص 43.
4- راهی به سوی حیات نو، ص 14.
5- مجله دانشمند، سال ششم، شماره 6.
6- مجله المقتطف، جزء سوم از سال 59.

منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین