شرح پرسش: در مورد سیّد خراسانی که لشکری را از مشرق زمین به طرف عراق جمع آوری می کند و با دشمنان حضرت مهدی (عج) می جنگد، توضیح دهید. آیا این شخص ایرانی است؟ آیا در خراسان زندگی می کند؟ آیا هم اکنون زنده است؟ پاسخ: در منابع دینی خروج پرچم های سیاه از خراسان به عنوان نشانة ظهور بیان شده و در مورد آن روایاتی از معصومان(ع) رسیده است. مضمون این روایات آن است که پیش از ظهور مهدی(ع) در منطقة خراسان [شاید خراسان قدیم قسمت های زیادی از ایران، افغانستان، ترکمنستان، تاجیکستان و ازبکستان] انقلابی بر پا می شود و مردم در حالی که پرچم های سیاه را به اهتزاز در آورده اند، به حرکت در می آیند.[1] ظاهراً پدیدار شدن این نشانه در آستانة ظهور و یا اندکی پیش از آن است، به گونه ای که در زمان ظهور، آنان نیز هستند و حضرت مهدی(ع) آنان را به سوی خویش فرا می خواند. امام باقر(ع) فرمود: بیرق های سیاهی از خراسان بیرون می آید و به جانب کوفه به حرکت در می آیند. پس چون مهدی(ع) ظاهر شود، اینان را دعوت به بیعت می کند.[2] غیر از روایت فوق روایات دیگری نیز وجود دارد که نشان می دهد خروج پرچمهای سیاه از خراسان قیامی است که در آینده در آستانة ظهور بر پا می شود. در حقیقت پرچم های سیاه را یاران مهدی(ع) به همراه خواهند آورد. برخی احتمال داده اند که منظور از خروج پرچم های سیاه از خراسان، قیام ابومسلم خراسانی در سال 132 هجری قمری علیه حاکمیت هزار ماهة بنی امیّه است، که به از هم گسستن حکومت بنی امیه و روی کار آمدن بنی عباس انجامید، ولی این احتمال بعید به نظر می رسدک چون قیام ابومسلم بیش از یک قرن قبل از تولد حضرت مهدی(ع) بوده است.[3] امام صادق(ع) فرمود: خروج خراسانی، سفیانی و یمانی همزمان خواهد بود.[4] آنچه در روایت آمده، خروج خراسانی و پرچم های سیاه از خراسان است. امّا این که سید باشد و به نام سید خراسانی، در روایات مشخص نشده است و محلّ زندگی و وضعیت زنده بودن او مشخص نیست. پی نوشت: [1] مجله حوزة (70 - 71) ویژه نامة حضرت مهدی(ع) ص 268، به نقل از ینابیع الموده، ص 431 و بحارالانوار، ج 52، ص 217 و کتاب الغیبه شیخ طوسی ص 452. [2] همان. [3] همان. [4] همان، ص 254، به نقل از کتاب الغیبه نعمانی، 252. منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
شرح پرسش:
در مورد سیّد خراسانی که لشکری را از مشرق زمین به طرف عراق جمع آوری می کند و با دشمنان حضرت مهدی (عج) می جنگد، توضیح دهید. آیا این شخص ایرانی است؟ آیا در خراسان زندگی می کند؟ آیا هم اکنون زنده است؟
پاسخ:
در منابع دینی خروج پرچم های سیاه از خراسان به عنوان نشانة ظهور بیان شده و در مورد آن روایاتی از معصومان(ع) رسیده است. مضمون این روایات آن است که پیش از ظهور مهدی(ع) در منطقة خراسان [شاید خراسان قدیم قسمت های زیادی از ایران، افغانستان، ترکمنستان، تاجیکستان و ازبکستان] انقلابی بر پا می شود و مردم در حالی که پرچم های سیاه را به اهتزاز در آورده اند، به حرکت در می آیند.[1]
ظاهراً پدیدار شدن این نشانه در آستانة ظهور و یا اندکی پیش از آن است، به گونه ای که در زمان ظهور، آنان نیز هستند و حضرت مهدی(ع) آنان را به سوی خویش فرا می خواند. امام باقر(ع) فرمود: بیرق های سیاهی از خراسان بیرون می آید و به جانب کوفه به حرکت در می آیند. پس چون مهدی(ع) ظاهر شود، اینان را دعوت به بیعت می کند.[2]
غیر از روایت فوق روایات دیگری نیز وجود دارد که نشان می دهد خروج پرچمهای سیاه از خراسان قیامی است که در آینده در آستانة ظهور بر پا می شود. در حقیقت پرچم های سیاه را یاران مهدی(ع) به همراه خواهند آورد.
برخی احتمال داده اند که منظور از خروج پرچم های سیاه از خراسان، قیام ابومسلم خراسانی در سال 132 هجری قمری علیه حاکمیت هزار ماهة بنی امیّه است، که به از هم گسستن حکومت بنی امیه و روی کار آمدن بنی عباس انجامید، ولی این احتمال بعید به نظر می رسدک چون قیام ابومسلم بیش از یک قرن قبل از تولد حضرت مهدی(ع) بوده است.[3]
امام صادق(ع) فرمود: خروج خراسانی، سفیانی و یمانی همزمان خواهد بود.[4]
آنچه در روایت آمده، خروج خراسانی و پرچم های سیاه از خراسان است. امّا این که سید باشد و به نام سید خراسانی، در روایات مشخص نشده است و محلّ زندگی و وضعیت زنده بودن او مشخص نیست.
پی نوشت:
[1] مجله حوزة (70 - 71) ویژه نامة حضرت مهدی(ع) ص 268، به نقل از ینابیع الموده، ص 431 و بحارالانوار، ج 52، ص 217 و کتاب الغیبه شیخ طوسی ص 452.
[2] همان.
[3] همان.
[4] همان، ص 254، به نقل از کتاب الغیبه نعمانی، 252.
منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
- [سایر] آیا روایتی وجود دارد که نشان دهد سید خراسانی از چین میآید؟
- [سایر] سلام حوزه های علمیه خراسان جنوبی و شهر قاین زیر نظر حوزه خراسان رضوی است برای ثبت نام در حوزه های خراسان جنوبی باید با فراخوان خراسان رضوی ثبت نام کنیم یا قم.ثبت نام حوزه ها کی است.یاعلی
- [سایر] اخیرا دربعضی ازسایتها مطرح شده که مقام معظم رهبری همان سید خراسانی هستند که نزدیک ظهور ازخراسان قیام میکنند خواهشمنداست موضوع رابطو ر روشن بیان فرمائید
- [سایر] ابومسلم خراسانی که بود؟ آیا دوستدار اهل بیت بود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] مدتیست در وبلاگ ها و وب سایت های مختلف، صحبت هایی در این باره می شود که رهبر ایران، (سید خراسانی) و رئیس جمهور، (شعیب بن صالح) می باشند. نظر معظم له در این باره چیست؟
- [سایر] آیا آخوند خراسانی با حکومت اسلامی مخالف بودند؟
- [سایر] آیاآخوند خراسانی ولایت فقیه را قبول داشند؟ ولایت مطلقه فقیه؟
- [سایر] امام رضا(ع) از چه مسیری به خراسان رفت؟
- [سایر] سلام دوره های مدرسه علمیه خراسان را چه است
- [سایر] وضعیت خراسان جنوبی از نظر جمعیت اهل سنت چگونه است؟
- [آیت الله جوادی آملی] .به سید فقیر بیش از مقد ار هزینه سالانه نمیتوان خمس (سهم سادات) داد؛ ولی میتوان از خمس برای سادات فقیر، مسکن و لوازم زندگی خرید، هرچند قیمتش چند برابر هزینه یک سال او باشد. جابه جایی خمس و هزینه آن
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر پدر یا جدّ پدری طفل خود را که در محلّ دیگری است ونمیداند زنده است یا مرده برای محرم شدن به عقد کسی در آورد، بر حسب ظاهر محرم بودن حاصل میشود و چنانچه بعداً معلوم شود که در موقع عقد آن دختر زنده نبوده، عقد باطل است وکسانی که به واسطه عقد ظاهراً محرم شده بودند، نامحرمند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر پدر یا جدّپدری ، طفل خود را که در محلّ دیگری است و نمی داند زنده است یا مرده ، برای محرم شدن به عقد کسی در آورد ، بر حسب ظاهر محرم بودن حاصل می شود وچنانچه بعداًمعلوم شود که در موقع عقد آن دختر زنده نبوده ، عقد باطل است وکسانی که به واسطة عقد ظا هراً محرم شده بودند ، نا محرمند .
- [آیت الله بروجردی] اگر پدر یا جد پدری طفل خود را که در محل دیگری ست و نمیداند زنده است یا مرده، برای محرم شدن به عقد کسی در آورد، بر حسب ظاهر محرم بودن حاصل میشود و چنانچه بعداً معلوم شود که در موقع عقد آن دختر زنده نبوده، عقد باطل است و کسانی که به واسطهی عقد ظاهراً محرم شده بودند، نامحرمند.
- [امام خمینی] اگر پدر یا جد پدری، طفل خود را که در محل دیگری است و نمی داند زنده است یا مرده، برای محرم شدن به عقد کسی در آورد، بر حسب ظاهر محرم بودن حاصل می شود و چنانچه بعدا معلوم شود که در موقع عقد آن دختر زنده نبوده عقد باطل است و کسانی که به واسطه عقد ظاهرا محرم شده بودند نامحرمند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر پدر یا جدّ پدری، طفل خود را که در محلّ دیگریست و نمیداند زنده است یا مرده، برای محرم شدن به عقد کسی درآورد، بر حسب ظاهر محرم بودن حاصل میشود و چنانچه بعداً معلوم شود که در موقع عقد، آن فرزند زنده نبوده، عقد باطل است و کسانی که به واسطه عقد ظاهراً محرم شده بودند، نامحرمند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر پدر یا جد پدری، طفل خود را که در محل دیگری است و نمی داند زنده است یا مرده، برای محرم شدن به عقد کسی در آورد، بر حسب ظاهر محرم بودن حاصل می شود، و چنانچه بعداً معلوم شود که در موقع عقد آن دختر زنده نبوده عقد باطل است و کسانی که بواسطه عقد ظاهراً محرم شده بودند نامحرمند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر پدر یا جد پدری، طفل خود را که در محل دیگری است و نمی داند زنده است یا مرده، برای محرم شدن به عقد کسی در آورد، بر حسب ظاهر محرم بودن حاصل می شود، و چنان چه بعداً معلوم شود که در موقع عقد، آن دختر زنده نبوده، عقد باطل است، و کسانی که به واسطه عقد ظاهراً محرم شده بودند نامحرمند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که از سید نیازمندی طلبکار است می تواند طلب خود را از باب خمس حساب کند، ولی در مورد سهم امام باید به اجازه حاکم شرع باشد.
- [آیت الله مظاهری] اگر مجتهدی که انسان از او تقلید میکند از دنیا برود، بقاء بر تقلید از او جایز است نه واجب. گرچه مجتهدِ میّت، اعلم از مجتهدینِ زنده باشد.