به طور کلی باید توجه داشت که آنچه از ما خواسته شده و شارع مقدس به ما دستور داده است ، اعتقاد به امام زمان (عج ) و دعا برای سلامتی و فرج آن بزرگوار و بعضی ادعیه و زیارات وارده است و از ما صحبت کردن با امام زمان (عج ) ویا نامه نوشتن برای آن بزرگوار خواسته نشده است . در بعضی کتب دعا، دستوراتی برای خواب دیدن و یا نامه حاجت نوشتن ذکر شده است. در کتاب باقیات الصالحات که در حاشیه مفاتیحالجنان در باب ششم در خواص بعضی سور و آیات و غیره ، تحت عنوان ( (جهت خواب دیدن پیغمبر (ص ) و یا امام (عج ) یا والدین یا یکی از مردگان خود ) ) دستوری را ذکر نموده است ولی سندمعتبری برای آن نقل ننموده است و نیز در تتمه ملحقات مفاتیحالجنان که در پایان مفاتیح چاپ شده است ، تحت عنوان رقعه ای که برای حاجت می نویسند و در آب جاری یا چاهی می اندازند، دستوری برای نامه حاجت نوشتن را ذکر نموده است که برای آن نیز سند معتبری نقل نموده است. شهید دستغیب در کتاب ( (داستان های شگفت ) ) نقل می نماید که برای امام زمان (عج ) نامه نوشته و آن را به آقای بهجت داده است که در آب روان بیاندازد .پس از این که آقای بهجت نامه را در آب روان می اندازد نامه در جای خود می ماند وحرکت نمی کند .یکی دو بار این مطلب تکرار می شود و آقای بهجت نامه را گرفته و به آقای دستغیب برمی گردانند .آقای دستغیب این طور نتیجه گرفته است که مصلحت نبوده که آن حاجت برآورده شود.منظور این است که عمل به این دعاها و یا نوشتن نامه خدمت حضرت لزوماً به معنای برآمدن مقصود نیست و البته حضرت اشراف علمی به ما دارند و کارها و اعمال و رفتار ما برای آن بزگوار آشکار است و این که به یاد آقا باشیم و آن بزرگواردر نزد ما عزیز باشد به این معنا است که آقا به یاد ماست و در نزد ایشان عزیز هستیم. خداوند امام زمان (عج ) را از همه ما راضی و خشنود قرار بدهد و در فرج آن بزرگوار تعجیل فرماید و همه ما را از شیعیان ودوستداران و موالی و یاران حضرتش قرار دهد. منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
به طور کلی باید توجه داشت که آنچه از ما خواسته شده و شارع مقدس به ما دستور داده است ، اعتقاد به امام زمان (عج ) و دعا برای سلامتی و فرج آن بزرگوار و بعضی ادعیه و زیارات وارده است و از ما صحبت کردن با امام زمان (عج ) ویا نامه نوشتن برای آن بزرگوار خواسته نشده است . در بعضی کتب دعا، دستوراتی برای خواب دیدن و یا نامه حاجت نوشتن ذکر شده است. در کتاب باقیات الصالحات که در حاشیه مفاتیحالجنان در باب ششم در خواص بعضی سور و آیات و غیره ، تحت عنوان ( (جهت خواب دیدن پیغمبر (ص ) و یا امام (عج ) یا والدین یا یکی از مردگان خود ) ) دستوری را ذکر نموده است ولی سندمعتبری برای آن نقل ننموده است و نیز در تتمه ملحقات مفاتیحالجنان که در پایان مفاتیح چاپ شده است ، تحت عنوان رقعه ای که برای حاجت می نویسند و در آب جاری یا چاهی می اندازند، دستوری برای نامه حاجت نوشتن را ذکر نموده است که برای آن نیز سند معتبری نقل نموده است. شهید دستغیب در کتاب ( (داستان های شگفت ) ) نقل می نماید که برای امام زمان (عج ) نامه نوشته و آن را به آقای بهجت داده است که در آب روان بیاندازد .پس از این که آقای بهجت نامه را در آب روان می اندازد نامه در جای خود می ماند وحرکت نمی کند .یکی دو بار این مطلب تکرار می شود و آقای بهجت نامه را گرفته و به آقای دستغیب برمی گردانند .آقای دستغیب این طور نتیجه گرفته است که مصلحت نبوده که آن حاجت برآورده شود.منظور این است که عمل به این دعاها و یا نوشتن نامه خدمت حضرت لزوماً به معنای برآمدن مقصود نیست و البته حضرت اشراف علمی به ما دارند و کارها و اعمال و رفتار ما برای آن بزگوار آشکار است و این که به یاد آقا باشیم و آن بزرگواردر نزد ما عزیز باشد به این معنا است که آقا به یاد ماست و در نزد ایشان عزیز هستیم. خداوند امام زمان (عج ) را از همه ما راضی و خشنود قرار بدهد و در فرج آن بزرگوار تعجیل فرماید و همه ما را از شیعیان ودوستداران و موالی و یاران حضرتش قرار دهد.
منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
- [سایر] چه طور می توان امام زمان(عج) راخوشحال کرد؟
- [سایر] دیدگاه اهل سنّت در مورد امام مهدی(عج) چیست؟ آیا ظهور مهدی موعود، از مسائل اتفاقی بین مسلمین است؟
- [سایر] دیدگاه اهل سنّت در مورد امام مهدی(عج) چیست؟ آیا ظهور مهدی موعود، از مسائل اتفاقی بین مسلمین است؟
- [سایر] آیا می توان گفت که مهمترین و اصلی ترین شرط و عامل ظهور امام زمان(عج) اقبال عمومی مردم نسبت به امام زمان(عج) و معرفت اسلامی است؟ چرا؟
- [سایر] چگونه می توان فهمید که آقا امام زمان (عج) از ما راضی است؟
- [سایر] آیا می توان وجود امام زمان (عج) را فقط با عقل اثبات کرد؟
- [سایر] حضرت مهدی (عج) دارای چه خوصیاتی است؟
- [سایر] نقش امام زمان(عج) در هستی چیست؟
- [سایر] پرسش: امام زمان (عج) چند سال دارد ؟
- [سایر] آیا امام زمان(عج) آیین جدیدی میآورد؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله جوادی آملی] .دریافت کننده خمس، امام ( ع)و در غیبت آن , فقیه جامع الشرایط و حاکم شرع است و مکلف , بدون اجازه از آنان نمی تواند آن را به موارد مصرف برساند . به تعبیر دیگر , همه خمس , اعم از سهم امام ( ع) و سهم سادات, در اختیار منصب امامت (شخصیت حقوقی) است. در زمان غیبت حضرت ولیّ عصر (عج) ،فقیه جامع الشرایط, جانشین شخصیت حقوقیِ امامت است، بنابراین در زمان غیبت باید تمام خمس را به فقیه جامع الشرای ط تحویل داد و هرگونه دخل و ت صرف در خمس (سهم امام( ع) و سهم سادات) باید با اجازه او باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . "أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً وَلِیُّ الله"جزو اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله"، به قصد قربت گفته شود. اللهُ أکْبَرُ خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند. أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ الله شهادت می دهم که نیست خدایی جز خدای یکتا و بی همتا. أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله پیغمبر و فرستاده خداست. أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً أمِیرَ المُؤمِنینَ وَلِیُّ الله شهادت می دهم که حضرت علی علیه السلام أمیرالمؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. حَیَّ عَلَی الصَّلاَة بشتاب برای نماز. حَیَّ عَلَی الْفَلاَح بشتاب برای رستگاری. حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. قَد قامَتِ الصَّلاَة به تحقیق نماز برپا شد. لا إلَهَ إِلاَّ الله نیست خدایی مگر خدای یکتا و بی همتا.
- [آیت الله بروجردی] (اَشْهَدُ اَنَّ عَلِیاً وَلِی اللهِ) جزء اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از (اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ) به قصد قربت گفته شود.ترجمهی اذان و اقامه(اللهُ اکبر): یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند.(اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ الا اللهُ): یعنی شهادت میدهم که غیر خدایی که یکتا و بیهمتاست خدای دیگری سزاوار پرستش نیست.(اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت محمّد بن عبدالله) ص) پیغمبر و فرستادة خدا است.(اَشْهَدُ اَنَّ عَلیا اَمیرَالمؤمنینَ وَلِی اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت علی (علیه الصلوة و السلام)، امیرالمؤمنین و ولی خدا بر همهی خلق است.(حَی عَلَی الصَّلوة): یعنی بشتاب برای نماز.(حَی عَلَی الفَلاحِ): یعنی بشتاب برای رستگاری.(حَی عَلَی خَیرِ العَمَلِ): یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است.(قَد قامَتِ الصَّلوة): یعنی به تحقیق نماز بر پا شد.(لا اِلهَ اِلاَّ الله): یعنی خدایی سزاوار پرستش نیست مگر خدایی که یکتا و بیهمتا است.
- [آیت الله نوری همدانی] اذان هیجده جمله است : اللهً اکبرُ چهار مرتبه اشهدً ان لا الهَ الا اللهً ، اشهدً انّ محّمداً رسولً اللهِ ، حیّ علی الصلاهِ، حیَّ علی الفلاحِ ، حیّ علی خیرِ العملِ ، الله اکبرُ ، لا الهَ الا اللهً هر یک دو مرتبه ، و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه الله اکبرُ از اول اذان و یک مرتبه لا اِلَه الّا اللهً از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن حیّ علی خیرِ العملِ باید دو مرتبه قد قامتِ الصلاهً اضافه نمود .
- [آیت الله سبحانی] اذان هیجده جمله است: اللّهُ أَکْبَر چهار مرتبه. أَشْهَدُ أَنْ لا اِلَهَ اِلاَّ اللّهُ، أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّهِ، حَیَّ عَلَی الصَّلاَةِ، حَیَّ عَلَی الفَلاَح، حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَلِ، اللّهُ أَکْبَر، لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ هر یک دو مرتبه. و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه اللّهُ أَکْبَر از اول اذان و یک مرتبه لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَلِ باید دو مرتبه قَدْ قامَتِ الصَّلاةُ اضافه نمود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اذان هیجده جمله است: "اللهُ أکْبَرُ" چهار مرتبه؛ "أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ اللهُ" "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله" "حَیَّ عَلی الصّلاة" "حَیَّ عَلَی الْفَلاَح" "حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل" "اللهُ أَکْبَرُ" "لاَ إِلَهَ إِلاَّ الله" هر یک دو مرتبه. اقامه هفده جمله است یعنی: دو مرتبه "اللهُ أکْبَرُ" از اول اذان و یک مرتبه "لا إِلَهَ إِلاَّ الله" از آخر آن کم می شود وبعد از گفتن "حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل"باید دو مرتبه "قَدْ قامَتِ الصَّلاة" اضافه نمود.