حضرت مهدی (عج) دارای چه خوصیاتی است؟
در کتاب عیون اخبار الرضا از (علی بن عاصم) از امام محمد تقی(ع) از پدر بزرگوارش روایت کرده که حضرت قائم را برای ابی ابن کعب بدین گونه توصیف فرمود: خداوند نطفه با برکت و پاک و پاکیزه را در صلب حسین(ع) به وجود آورد،که هر مؤمنی که خداوند از وی در خصوص دوستی اهل‌بیت(ع) پیمان گرفته است از آن نطفه خشنود است و هر منکری از آن دوری می جوید. او امام پرهیز کار، ستوده خصائل پسندیده و هادی و مهدی است ،که حکم عدل می کند و دستور بدان می دهد و در گفتارش خدا را تصدیق می کند، خداوند هم او راتصدیق می نماید و چون دلائل و علائم آن آشکار شود از سرزمین تِهامَه(1) بیرون می آید. او گنج هایی دارد که نه طلا و نه نقره است، بلکه اسب های نیرومند و مردانی است به عدد اصحاب بدر یعنی: (سیصد و سیزده) نفر که از اقطار جهان به دور وی گرد آیند، صحیفه مهر کرده ای با اوست که تعداد یارانش با اسامی و شهرها و طبایع و اوصاف و کنیه ها آن‌ها در آن نوشته شده است و آن‌ها همه سعی در هر فرمانبرادری او (مهدی) دارند. ابن ابی کعب عرض کرد یا رسول الله دلائل و علائم آمدن او چیست؟ حضرت فرمود: او از این پرده غیبت بیرون می آید، و هر جا دشمن خدا ببیند به قتل می رساند و احکام خدا را جاری می سازد و طبق دستور الهی حکم می کند. حضرت مهدی دوازده همین امام هستند. حضرت مهدی(عج) امامی معصوم، مدیر، مدبر،شجاع و مهربان،دلسوز. شیخ صدوق در کتاب خصال از اصول اربعماء از امیرالمؤمنین(ع) روایت نموده که فرموده: خداوند دین را به وسیله ما گشود و هم به وسیله ما ختم می کند. به وسیله ما خدا آنچه را بخواهد محو می کند و آنچه باقی می گذارد، به وسیله ما سختی زمانه را برطرف می سازد و باران فرو می فرستد اگر قائم قیام کند آسمان باران خود را فرو می ریزد و زمین نباتات خود را بیرون می دهد و کینه ها از دل بندگان خدا زائل می شود و درندگان و حیوانات با هم ساخته از یگدیگر رم نمی کنند تا جایی که زنی که می خواهد راه عراق و شام را بپیماید همه جا قدم بر روی سبزه و گیاهان می گذارد و زینت های خود را بر سر دارد و کسی طمع به آن نمی کند. هر صفت و فضائلی را که همه انبیاء و سایر ائمه(ع) دارند حضرت مهدی(عج) همه آن‌ها را دارا می باشد. پی نوشت: 1. تِهامَه، دشتی ساحلی در امتداد دریای سرخ در مغرب شبه جزیرة عربستان است. منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
عنوان سوال:

حضرت مهدی (عج) دارای چه خوصیاتی است؟


پاسخ:

در کتاب عیون اخبار الرضا از (علی بن عاصم) از امام محمد تقی(ع) از پدر بزرگوارش روایت کرده که حضرت قائم را برای ابی ابن کعب بدین گونه توصیف فرمود:
خداوند نطفه با برکت و پاک و پاکیزه را در صلب حسین(ع) به وجود آورد،که هر مؤمنی که خداوند از وی در خصوص دوستی اهل‌بیت(ع) پیمان گرفته است از آن نطفه خشنود است و هر منکری از آن دوری می جوید. او امام پرهیز کار، ستوده خصائل پسندیده و هادی و مهدی است ،که حکم عدل می کند و دستور بدان می دهد و در گفتارش خدا را تصدیق می کند، خداوند هم او راتصدیق می نماید و چون دلائل و علائم آن آشکار شود از سرزمین تِهامَه(1) بیرون می آید. او گنج هایی دارد که نه طلا و نه نقره است، بلکه اسب های نیرومند و مردانی است به عدد اصحاب بدر یعنی: (سیصد و سیزده) نفر که از اقطار جهان به دور وی گرد آیند، صحیفه مهر کرده ای با اوست که تعداد یارانش با اسامی و شهرها و طبایع و اوصاف و کنیه ها آن‌ها در آن نوشته شده است و آن‌ها همه سعی در هر فرمانبرادری او (مهدی) دارند.
ابن ابی کعب عرض کرد یا رسول الله دلائل و علائم آمدن او چیست؟ حضرت فرمود:
او از این پرده غیبت بیرون می آید، و هر جا دشمن خدا ببیند به قتل می رساند و احکام خدا را جاری می سازد و طبق دستور الهی حکم می کند.
حضرت مهدی دوازده همین امام هستند.
حضرت مهدی(عج) امامی معصوم، مدیر، مدبر،شجاع و مهربان،دلسوز. شیخ صدوق در کتاب خصال از اصول اربعماء از امیرالمؤمنین(ع) روایت نموده که فرموده: خداوند دین را به وسیله ما گشود و هم به وسیله ما ختم می کند. به وسیله ما خدا آنچه را بخواهد محو می کند و آنچه باقی می گذارد، به وسیله ما سختی زمانه را برطرف می سازد و باران فرو می فرستد اگر قائم قیام کند آسمان باران خود را فرو می ریزد و زمین نباتات خود را بیرون می دهد و کینه ها از دل بندگان خدا زائل می شود و درندگان و حیوانات با هم ساخته از یگدیگر رم نمی کنند تا جایی که زنی که می خواهد راه عراق و شام را بپیماید همه جا قدم بر روی سبزه و گیاهان می گذارد و زینت های خود را بر سر دارد و کسی طمع به آن نمی کند.
هر صفت و فضائلی را که همه انبیاء و سایر ائمه(ع) دارند حضرت مهدی(عج) همه آن‌ها را دارا می باشد.

پی نوشت:
1. تِهامَه، دشتی ساحلی در امتداد دریای سرخ در مغرب شبه جزیرة عربستان است.
منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین